Stiri despre epoca

  84 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Poster de epocă al marii Expoziţii Jubiliare Regale de la 1906
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poster de epocă al marii Expoziţii Jubiliare Regale de la 1906

  Marea Expoziţie Jubiliară Regală de la 1906 a reprezentat un moment de referinţă al culturii şi economiei tânărului Regat al României. A marcat de asemenea debutul fazei mature a stilului arhitectural neoromânesc, prin înalt calitativul design al multora din pavilioanele târgului. Principalul edificiu a fost Palatul Artelor, în interiorul căruia erau adunate obiecte simbolizând contribuţiile poporului român de-a lungul istoriei sale.

 • FOTO Parada Primăverii cu maşini de epocă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Parada Primăverii cu maşini de epocă

  Arădenii care au trecut astăzi prin faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” au putut admira 13 „bijuterii” pe patru roţi. Este vorba despre mai multe modele de maşini retro.

 • GALERIE FOTO Cel mai mare
colecţionar de trăsuri din România îşi construieşte un orăşel ca în filmele
western
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Cel mai mare colecţionar de trăsuri din România îşi construieşte un orăşel ca în filmele western

  Gălăţeanul Sorin Mavru are 48 de trăsuri. Cea mai veche a ieşit din mâna meşterilor în urmă cu aproape 300 de ani. Între o limuzină Mercedes „ultimul răcnet” şi alta din 1920, el o alege, fără să ezite, pe a doua. Pentru că fiica lui l-a convins să revină în Romania şi i-a insuflat dragostea pentru cai, investeşte o jumătate de milion de euro în cea mai nouă pasiune a sa.

 • FOTO Parada maşinilor de epocă la Cluj. Vezi cum arată „bătrânele doamne”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Parada maşinilor de epocă la Cluj. Vezi cum arată „bătrânele doamne”

  Un număr de 40 de "bătrâne doamne" au putut fi admirate de clujeni, într-o paradă a maşinilor de epocă, eveniment care s-a desfăşurat sâmbătă în parcarea unui centru comercial, cât şi în faţa cazinoului din Parcul Central. Potrivit organizatorilor, unele dintre mașini sunt foarte scumpe, în timp ce altele costă doar câteva sute de euro.

 • GALERIE FOTO: Lansare de carte în costume de epocă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO: Lansare de carte în costume de epocă

  Arădenii au avut parte, astăzi, de o lansare de carte mai aparte. Autorii au fost îmbrăcaţi în costume de epocă, iar atmosfera a fost una plăcută, mai ales că a avut loc şi un recital susţinut de Daniel Julean şi Nelu Pitic.

 • VIDEO Parada costumelor de epocă, pe străzile stațiunii Sărata Monteoru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Parada costumelor de epocă, pe străzile stațiunii Sărata Monteoru

  Trăsurile cu domniţe şi domni eleganţi, cavaleri medievali, dar şi câteva sute de turişti au invadat străzile Săratei Monteoru, din judeţul Buzău, pentru a marca zilele staţiunii. Expoziţiile cu vânzare de antichităţi şi produse tradiţionale completează tabloul de sărbătoare, petrecerea care tine până duminică seară fiind întreţinută de artişti ai teatrului de operetă ”Ion Dacian”, precum şi solişti de muzică

 • 1,8 milioane de români îşi serbează, astăzi, onomastică de Sfinţii Constantin şi Elena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1,8 milioane de români îşi serbează, astăzi, onomastică de Sfinţii Constantin şi Elena

  Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa.

 • Totul despre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Totul despre "epoca de aur". Editorialistul Sorin Danciu va realiza un film despre Ceauşescu

  La aproape 23 de ani de la moartea fostului dictator, profesorul şi editorialistul Sorin Danciu din Călăraşi va realiza un film despre Ceauşescu ce va rula în cinematografe în luna aprilie, a anunţat RTV. Pelicula „ Să stăm de vorbă despre... Ceauşescu” conţine imagini inedite despre fostul preşedinte al Românie de dinainte de 1989.

 • Sunetul epocii lui Chopin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunetul epocii lui Chopin

  Expoziţia „Chopin îndrăgostit“, realizată de Muzeul Naţional de Etnografie din Varşovia, va fi deschisă publicului din România până pe 1 aprilie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

 • Povestea singurului român care face manual piese pentru Maserati
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea singurului român care face manual piese pentru Maserati

  Datorită lui Gheorghe Solomon, motoare fabricate în urmă cu zeci de ani încă mai funcţionează. Gălăţeanul este căutat, nu numai de restauratorii maşinilor de epocă, ci şi de mecanicii care repară autotomobile obişnuite, limuzine scumpe, utilaje agricole sau yachturi.

 • Rezistenţa la reţea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezistenţa la reţea

  În epoca reţelelor sociale, există şi nonconformişti care nu au dat „Like“ Facebook-ului, chiar dacă sunt activi pe internet, iar tehnologia nu are secrete pentru ei.

 • Prima maşină înmatriculată în Bucureşti este expusă la muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima maşină înmatriculată în Bucureşti este expusă la muzeu

  Automobilul FN Herstal, primul înmatriculat în Capitală, este oferit spre vizionare publicului până în luna ianuarie, în holul principal al Muzeului Naţional de Istorie a României. Alături de acest model mai sunt expuse trei „bătrâne doamne" : De Dion Bouton, din anul 1898, Oldsmobile Curved Dash (1901) şi maşina EGO (1924).

 • Timbrele, în epoca poştei electronice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timbrele, în epoca poştei electronice

  Clasica marcă poştală continuă să fie tranzacţionată la licitaţii pompoase, pe sume ce ajung la sute de mii de euro. Există oameni care-şi dedică întreaga viaţă colecţionării de timbre. Pentru aceştia, bucuria se ascunde în cataloage, sub lentila lupei.

 • Trenurile de acum circulă mai prost decât în urmă cu un secol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trenurile de acum circulă mai prost decât în urmă cu un secol

  Timp de o lună, în judeţ s-a desfăşurat un proiect de 1 milion de lei, care a avut menirea de a atrage turiştii în zona Sucevei. Dar aceşti bani s-au risipit pe broşuri şi spoturi publicitare, neaducând beneficii concrete, neajutând dezvoltarea potenţialului turistic, neavând nicio implementare reală.

 • Un tren de epocă circulă pe ruta Suceava – Cacica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tren de epocă circulă pe ruta Suceava – Cacica

  S-a dat startul rutei turistice Suceava - Putna pe calea ferată. Un tren de epocă, cu unele componente vechi de peste 120 de ani, a străbătut azi distanța Burdujeni-Cacica, iar printre călători s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

 • Tramvaiele de epocă ies în oraș
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tramvaiele de epocă ies în oraș

  Vagonul tras de cai îi așteaptă, mâine, pe timișorenii dornici de o plimbare ca acum mai bine de 100 de ani. Pe primul traseu inaugurat în oraș vor defila tramvaiele de epocă iar pe toate mijloacele de transport în comun se va circula gratuit.

Modifică Setările