Stiri despre epidemie ebola

  67 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ebola poate fi vindecată, spun oamenii de ştiinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ebola poate fi vindecată, spun oamenii de ştiinţă

  Ebola nu mai poate fi numită boală incurabilă, susţin oamenii de ştiinţă, după ce două dintre cele patru medicamente folosite experimental într-un focar major din Republica Democratică Congo (RDC) s-au dovedit a reduce semnificativ rata de deces, scrie The Guardian.

 • Epidemia de Ebola din Liberia s-a încheiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemia de Ebola din Liberia s-a încheiat

  Epidemia de Ebola s-a încheiat în Liberia, a declarat sâmbătă, la Monrovia, un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Alex Gasa, în cursul unei ceremonii oficiale la care a luat parte şi preşedintele acestei ţări africane, Ellen Johnson Sirleaf, transmite AFP.

 • Epidemia de Ebola s-a încheiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemia de Ebola s-a încheiat

  După 42 de zile în care nu s-a înregistrat nici un caz nou de Ebola în Liberia, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat că epidemia s-a încheiat, transmite Le Figaro, citat de Mediafax.

 • Epidemie Ebola: O mostră cu sânge infectat e furată, iar groparii lasă cadavrele în faţa spitalului în semn de protest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemie Ebola: O mostră cu sânge infectat e furată, iar groparii lasă cadavrele în faţa spitalului în semn de protest

  Autorităţile din Guineea spun că un recipient de răcire cu mostre de sânge infectat cu Ebola a fost furat dintr-un taxi, fără a se şti ce conţine. În Sierra Leone, angajaţii ce trebuie să-i înmormânteze pe cei decedaţi din cauza Ebola protestează lăsând cadavrele la poarta spitalelor pentru că nu şi-au primit sporul de periculozitate.

 • Un doctor a devenit a doua persoană care a murit din cauza Ebola pe teritoriul SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un doctor a devenit a doua persoană care a murit din cauza Ebola pe teritoriul SUA

  Martin Salia, un chirurg originar din Sierra Leone cu drept de rezidenţă în SUA, a murit luni la spitalul din Nebraska unde era tratat. În vârstă de 44 de ani, Salia s-a întors în ţara de provenienţă şi lucra cu persoane infestate cu Ebola. El a fost dus de urgenţă în SUA pentru a fi îngrijit, după ce a contractat virusul.

 • Australia nu mai dă vize persoanelor din Africa de Vest din cauza epidemiei Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Australia nu mai dă vize persoanelor din Africa de Vest din cauza epidemiei Ebola

  Autorităţile australiene au suspendat acordarea de vize pentru cetăţenii ţărilor vest-africane afectate de epidemia Ebola, care a ucis până acum mai bine de 5.000 de persoane. În plus, guvernanţii australieni au anunţat că toate avioanele care ajung în Australia din Africa de Vest vor fi supuse unor „controale puternice” înainte ca pasagerilor să li se permită să intre în conttact cu alţi oameni.

 • Un copil de cinci ani suspect de Ebola, internat la New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un copil de cinci ani suspect de Ebola, internat la New York

  Un copil în vârstă de cinci ani a fost plasat în carantină la spitalul Bellevue din oraşul New York. Copilul fusese dus recent de părinţi în Guineea şi a fost internat noaptea trecută, având febră.

 • Caz de
infectare cu virusul Ebola, detectat în oraşul New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caz de infectare cu virusul Ebola, detectat în oraşul New York

  Un medic revenit în urmă cu trei zile din Africa de Vest a fost spitalizat joi, la New York, acesta prezentând simptome ale infectării cu virusul Ebola. Persoana în cauză a acuzat o febră puternică şi a fost imediat supus unor teste care au confirmat faptul că are Ebola, potrivit BBC.

 • Epidemia Ebola a izbucnit de la un copil de doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemia Ebola a izbucnit de la un copil de doi ani

  În decembrie 2013, un copil de doi ani din satul Gueckedou (sud-estul Guineei) a devenit prima victimă a actualei epidemii Ebola, cea mai gravă din istorie. Copilul s-a îmbolnăvit după după ce a intrat în contact direct cu carnea unui liliac, gazda originală a virusului Ebola.

 • Un
spital din Dallas, complet părăsit în urma epidemiei de Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spital din Dallas, complet părăsit în urma epidemiei de Ebola

  Spitalul Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de Ebola şi unde două asistente au luat virusul a rămas aproape gol, pacienţii evitând instituţia medicală, transformată, potrivit postului ABC News, într-un fel de „oraş-fantomă”.

 • Supravieţuitorii - portrete ale celor care au învins Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supravieţuitorii - portrete ale celor care au învins Ebola

  Peste 4.400 de oameni au murit din cauza virusului Ebola în Africa de Vest. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că vor exista aproximativ 10.000 de cazuri noi pe săptămână în Guinea, Liberia şi Sierra Leone, până la finalul lui 2014. În timp ce toată lumea se concentrează pe numărul morţilor din cauza Ebola, există un grup trecut cu vederea: supravieţuitorii.

 • Epidemia Ebola: Liberia anunţă deficit de saci de cadavre şi cere 85.000 de bucăţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemia Ebola: Liberia anunţă deficit de saci de cadavre şi cere 85.000 de bucăţi

  Criza umanitară cauzată de cea mai gravă epidemie Ebola este amplificată de slăbiciunile din sistemele sanitare din Africa de Vest. Până acum, răspunsul autorităţilor, deşi coordonat internaţional, nu a reuşit să aducă sub control epidemia, iar medicii denunţă încălcări grave ale protocoalelor de luptă contra răspândirii virusului.

 • INFOGRAFIE Cum au scăpat americanii Ebola printre degete. Cele patru greşeli fatale care au permis răspândirea virusului în SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Cum au scăpat americanii Ebola printre degete. Cele patru greşeli fatale care au permis răspândirea virusului în SUA

  SUA se confruntă cu a doua contaminare cu Ebola pe pământ american, după ce încă o infirmieră care a îngrijit la un spital din Texas un liberian întors cu virusul din Africa. Responsabilii din sistemul sanitar american au fost instruiţi pentru a respecta carantina odată cu repatrierea americanilor infectaţi cu Ebola în Africa de Vest. Apoi au început gafele.

Modifică Setările