festival george enescu 2015

Cea mai frumoasă formă de prietenie e muzica de cameră. O prietenie care, cu siguranţă, începe dinainte de concert. Prietenia în muzică, în forma ei cea mai elevată, e o relaţie metamuzicală în sensul platonician al grecescului dialectiktike . Cea mai frumoasă exemplificare a ei, anul acesta în Festivalul Enescu, s-a numit Tharice Virtuosi.

acum 5 ani · comentarii (0)

…este sintagma care ar menţiona, în gândul meu, această revenire cu totul specială a celebrei formaţii corale camerale, în spaţiul public. Nu, nu este unica apariţie a Madrigal-ului în ultima vreme, în anii din urmă. Dar este cea mai semnificativă, aducându-mi aminte de marile momente ale formaţiei petrecute cu decenii în urmă, sub conducerea regretatului maestru Marin Constantin.

acum 5 ani · comentarii (0)

Opera nu a lipsit din programul Festivalului Enescu aproape niciodată. Încă de la prima ediţie din 1958, unul dintre punctele de atracţie ale programului a fost premiera absolută în România a lui Oedipe de Enescu, recent restituită sonor pe disc (Casa Radio, 2012). În ultimele ediţii ponderea operei în cadrul festivalului a crescut.

acum 5 ani · comentarii (0)