Stiri despre emil constantinescu

  112 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • SPP, felicitat de toţi preşedinţii României la aniversarea a 28 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPP, felicitat de toţi preşedinţii României la aniversarea a 28 de ani

  Actualul şi foştii preşedinţi ai României au felicitat Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la înfiinţare. Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze, în mesajul transmis, că SPP este una dintre structurile importante ale sistemului naţional de securitate.

 • James Bond-ul lui Constantinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  James Bond-ul lui Constantinescu

  A terminat facultatea după 9 ani chinuiţi şi îşi aştepta paşaportul ca oricare român cu relaţii la servicii când a venit Revoluţia. Pentru primii cinci ani de după Revoluţie, nu se prea ştie nimic despre el.

 • Guşă: Klaus Iohannis este un promotor influent al europenismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guşă: Klaus Iohannis este un promotor influent al europenismului

  Cozmin Guşă, consultant politic, a realizat o grilă de analiză a patru preşedinţi români, printre care şi Klaus Iohannis, despre care spune că „ar putea aduce României o influenţă internaţională semnificativă”, care să vină la pachet cu mari beneficii economice.

 • Mică antologie de „lucruri trăsnite“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mică antologie de „lucruri trăsnite“

  Dacă n-am trăi mereu sub hărţuiala lor malefică, personajele publice ale patriei ar fi un spectaculos material didactic pentru orice curs despre limbă, logică şi psihologie. Lăsăm la o parte bunele maniere, cultura minimală, modestia, simţul valorilor, conştiinţa datoriei, corectitudinea şi alte asemenea mărunţişuri, irelevante pentru un CV eficient...

 • Emil
Constantinescu - Omul-farsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emil Constantinescu - Omul-farsă

  Găsesc într-unul dintre comentariile politice ale lui Mircea Cărtărescu reunite între copertele recent apărutului volum Peisaj după isterie (Editura Humanitas, Bucureşti, 2017) o interesantă, stimulatoare observaţie.

 • O sinecură pentru fostul preşedinte Constantinescu. PNL a votat în favoarea înfiinţării Institutului Levantului. Turcan, singurul liberal care s-a opus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sinecură pentru fostul preşedinte Constantinescu. PNL a votat în favoarea înfiinţării Institutului Levantului. Turcan, singurul liberal care s-a opus

  Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, cu 212 voturi pentru, 41 împotrivă şi 18 abţineri reexaminarea, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, a Legii privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, respectiv la proiectul de lege în acest sens. Proiectul a fost propus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, fiind susţinut de parlamentarii ALDE.

 • A fi bărbat de stat fără stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fi bărbat de stat fără stat

  O să zică unii că mi s-a pus pata pe dl. Tăriceanu. Am mai păţit-o. Cu ceva ani în urmă, l-am bombănit, în vreo două rînduri, pe dl. Crin Antonescu şi o (pe atunci fidelă) susţinătoare (dna Alina Gorghiu) a observat, ironic, că am o „obsesie” cu şeful ei (din acel moment).

 • O sinecură
pentru dl. Emil Constantinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sinecură pentru dl. Emil Constantinescu

  La începutul săptămânii, Senatul României a adoptat cu majoritate de voturi un proiect de lege al cărui rost ar fi acela de a crea condiţiile în vederea înfiinţării Institututului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului.

 • Sinecuri pentru Emil. Câţi bani primeşte fostul preşedinte Constantinescu de la stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sinecuri pentru Emil. Câţi bani primeşte fostul preşedinte Constantinescu de la stat

  Fostul preşedinte Emil Constantinescu primeşte din partea Guvernului „sprijin financiar“ pentru a participa la conferinţe şi simpozioane în străinătate, Parlamentul este la un pas de a-i oferi un institut academic, Ministerul Afacerilor Externe i-a angajat fiica, iar statul îi plăteşte pensie specială pentru mandatul prezidenţial.

 • Guvernul îi acordă sprijin financiar fostului preşedinte Emil Constantinescu, după ce Parlamentul i-a oferit o sinecură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul îi acordă sprijin financiar fostului preşedinte Emil Constantinescu, după ce Parlamentul i-a oferit o sinecură

  Guvernul Grindeanu a aprobat un memorandum privind susţinerea financiară a fostului preşedinte Emil Constantinescu pentru activitatea desfăşurată în sprijinul învăţământului universitar românesc. Astfel, Constantinescu ar urma să primească 15.000 de lei anual din bugetul Ministerului Educaţiei. În paralel, Senatul a adoptat un proiect legislativ privind Institutul Levantului, o sinecură pentru Constantinescu.

 • Doi experţi: Constantinescu şi Tăriceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi experţi: Constantinescu şi Tăriceanu

  În fond, de ce nu? Oricine are dreptul să aibă un hobby, distinct de specialitatea sa propriu-zisă. Dl Adrian Năstase e un mare colecţionar de artă (obiecte de argint, timbre şi hărţi). A şi donat o parte din „bunuri”, pentru a stimula fondarea unui Muzeu Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Dar nici măcar nu trebuie să fii cine ştie ce intelectual ca să ai pasiunea achiziţiilor „culturale”.

 • Tichia de mărgăritar a Educaţiei: Senatul a avizat înfiinţarea unui Institut pentru cercetarea culturilor din Orientul Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tichia de mărgăritar a Educaţiei: Senatul a avizat înfiinţarea unui Institut pentru cercetarea culturilor din Orientul Mijlociu

  Înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultură şi Civilizaţia Levantului, proiect iniţiat de către Călin Popescu Tăriceanu, la propunerea fostului preşedinte Emil Constantinescu, a fost avizat pozitiv, marţi, de către Comisia de învăţământ a Senatului. Asta după ce în noiembrie preşedintele Iohannis le-a cerut parlamentarilor să clarifice statutul juridic al Institutului.