Stiri despre emigrare

  121 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Maidanezii ieşeni visează să emigreze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidanezii ieşeni visează să emigreze

  De peste doi ani, câinii comunitari din Sibiu îşi găsesc pe internet stăpâni în Germania şi Finlanda. La Oradea, un program serios de sterilizare atât a câinilor maidanezi cât şi a celor din curţi s-a dovedit a fi cel mai eficient din ţară

 • Iasi: Îşi schimbă meseria ca să poată emigra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iasi: Îşi schimbă meseria ca să poată emigra

  Disponibilizările din fabrici şi reducerile salariale din sistemul bugetar determină tot mai mulţi ieşeni să se reprofileze. Mai mulţi ingineri, profesori şi ambulanţieri vor să plece peste hotare şi au venit la cursurile de formare profesională de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

 • Portretul-robot al emigrantului român: tânăr şi fără bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portretul-robot al emigrantului român: tânăr şi fără bani

  Mai bine de 85% din români îşi doresc să părăsească România în speranţa că vor avea o viaţă mai bună. Urmează un exod sau sunt doar vorbe aruncate-n vânt? Avem de-a face cu un fenomen de migraţie fără precedent. După ’89 am avut o migraţie politică, după 2000, una economică. Acum, românii pleacă din deznădejde.

 • Cine rămâne în spitale după marea emigrare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine rămâne în spitale după marea emigrare

  38% din cadrele medicale sunt hotărâte să plece la lucru în străinătate din cauza salariilor mici şi a nesiguranţei locului de muncă, arată un studiu în domeniu comandat de Federaţia „Solidaritatea Sanitară“. Cei care pleacă au între 30 şi 39 de ani şi peste 10 ani de experienţă. „E o problemă a ţărilor din Est şi va mai dura încă 20 de ani“, a spus Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.  

 • Bomba cu ceas a emigrării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bomba cu ceas a emigrării

  Vinerea trecută stăteam la coadă într-o bancă din cartierul Drumul Taberei să-mi plătesc facturile.

 • Pagina cititorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pagina cititorului

  Mihai Măgureanu are 26 de ani, locuieşte în Bucureşti şi este responsabil de afaceri al unei firme care activează în domeniul construcţiilor.

 • Exodul absolvenţilor, oprit de lipsa banilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exodul absolvenţilor, oprit de lipsa banilor

  Elevii care au obţinut note de top la bac sunt nevoiţi să-şi continue studiile la facultăţile din România. Anual, zeci de elevi arădeni îşi propun să studieze la universităţi europene de prestigiu. Cei mai mulţi se lovesc însă de problema costurilor.

 • Studiu: Cum se prezintă românii înalt calificaţi din Italia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: Cum se prezintă românii înalt calificaţi din Italia?

  Problema "emigrării creierelor" din România este tratată şi în raportul de cercetare realizat de Caritas România, intitulat "Românii din Italia între respingere şi acceptare". Documentul aduce iar în discuţie situaţia economică dificilă din ţară care a pus pe fugă numeroşi români, indiferent de studiile pe care le-au urmat.

 • Peste 60% din românii plecaţi în Italia nu se mai întorc acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 60% din românii plecaţi în Italia nu se mai întorc acasă

  Peste 60% din românii care au plecat în Italia cu gândul că se vor întoarce acasă după ce câştigă suficienţi bani pentru un trai comod s-au răzgândit şi preferă să se stabilească în străinătate decât să revină în România. Acesta este unul dintre rezultatele studiului Caritas România, intitulat "Românii din Italia între respingere şi acceptare", prezentat joi, la Bucureşti.