Stiri despre emigrare

  121 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Români, „sclavi“ în Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Români, „sclavi“ în Grecia

  Treizeci şi cinci de muncitori români, care lucrau în condiţii similare sclaviei pentru recoltarea fructelor, au fost eliberaţi săptămâna aceasta de poliţie, în sudul Greciei.

 • DEZAMĂGIRE: Canada, un vis spulberat de costuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZAMĂGIRE: Canada, un vis spulberat de costuri

  Târgoviştenii şi-au scos din cap ideea de a emigra, după ce au aflat de câţi bani au nevoie pentru a pleca. Ambasada Canadei la Bucureşti a organizat în colaborare cu Prefectura Dâmboviţa şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă un seminar de prezentare a programelor de emigrare în „Ţara Frunzei de Arţar”.

 • Paşi spre America: Şi studenţii brăileni pot învăţa şi munci în Statele Unite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paşi spre America: Şi studenţii brăileni pot învăţa şi munci în Statele Unite

  Summer Work Travel (SWT) este un program de schimb cultural care le permite studenţilor străini să lucreze şi să călătorească în Statele Unite ale Americii în vacanţele de vară. Programul le oferă studenţilor ocazia de a descoperi SUA, cultura şi poporul american, de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză, de a acumula experienţă de lucru şi de a câştiga bani.

 • Câţi români au emigrat în ultimii patru ani de comunism, fără a se feri de autorităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi români au emigrat în ultimii patru ani de comunism, fără a se feri de autorităţi

  Datele Institului Naţional de Statistică (INS) arată că şi în timpul regimului comunist emigrările legale erau posibile, în perioada 1986 - 1989 existând chiar o creştere a numărului românilor care au plecat definitiv peste hotare, fără a se feri de autorităţi. Cele mai multe persoane care au părăsit România ceauşistă, în ultimii patru ani ai comunismului, au fost înregistrate chiar în '89, când au fost emise peste 41.000

 • Mii de ieşeni au emigrat anul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mii de ieşeni au emigrat anul trecut

  Statistica Serviciului de Stare Civilă din Iaşi arată că 8.943 de persoane au solicitat preschimbarea certificatelor de naştere, de căsătorie şi de deces. Raportul mai arată că numărul naşterilor şi al căsătoriilor este în continuă scădere faţă de anii anteriori, pe când cazurile de deces sunt în creştere.

 • Tot mai mulţi tineri spanioli fug de criză în Argentina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai mulţi tineri spanioli fug de criză în Argentina

  Dacă românii emigrează în Spania, spaniolii se duc, la rândul lor, în alte ţări, în căutarea unei vieţi mai bune. În fiecare lună, 1.200 de tineri emigrează în Argentina, ţară în care trăiesc în prezent 22% din emigranţii spanioli, adică peste 300.000 de persoane.

 • AFP: Sistemul de sănătate din România, un vapor aflat “pe punctul de a se scufunda”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AFP: Sistemul de sănătate din România, un vapor aflat “pe punctul de a se scufunda”

  Într-un dosar privind criza economică din Europa, jurnaliştii de la AFP, prezenţi la Spitalul de copii Marie Curie din Bucureşti, au realizat un reportaj care aduce în discuţie exodul medicilor români în străinătate. Pe fond crizei economice, tot mai multe cadre didactice din ţară se confruntă cu dilema de a rămâne în ţară sau de a pleca în străinătate pentru salarii mai mari şi condiţii de lucru mai bune. Toate acestea, a

 • Prea puţini medici au grijă de pacienţi în spitalele arădene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea puţini medici au grijă de pacienţi în spitalele arădene

  Unităţile medicale duc lipsă de candidaţi, iar actualii doctori fac ore suplimentare. Pacienţii spun că se simte lipsa de cadre medicale, mai ales pe turele de noapte, când de gardă ar trebuie să fie cel puţin doi medici.

 • Primul gând la ieşirea din închisoare: emigrarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul gând la ieşirea din închisoare: emigrarea

  Marcov Miloş are 36 de ani, dintre care 13 i-a petrecut la penitenciar. A fost încarcerat pentru prima dată la 17 ani. A ieşit din închisoare, dar într-un an s-a întors acolo. După zece ani a ieşit de după gratii, dar n-a apucat să se bucure prea mult de gustul libertăţii, pentru că a ajuns iar la puşcărie.