Stiri despre emigrare

  113 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Migranţii ilegali care acceptă să se întoarcă la ei în ţară primesc un ajutor de la statul român în valoare de 3.300 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Migranţii ilegali care acceptă să se întoarcă la ei în ţară primesc un ajutor de la statul român în valoare de 3.300 de lei

  Încă din vara anului trecut, peste 200 de migranţi au acceptat repatrierea voluntară în ţara de origine, după ce statul român le-a permis migranţilor ilegali să primească asistenţă şi un ajutor pentru reintegrarea în ţara de origine. Astfel, 45 dintre aceştia au primit o alocaţie pentru repatriere în cuantum de 3.300 de lei.

 • 4.000 de mărci, tariful lui Ceauşescu pe „cap“ de emigrant german
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4.000 de mărci, tariful lui Ceauşescu pe „cap“ de emigrant german

  La începutul anilor ’70, în conturile BRCE s-au depus 54 de milioane de dolari proveniţi din emigrarea germanilor din România în RFG. Pe lângă banii plătiţi pentru fiecare emigrant, Ceauşescu a obţinut credite şi investiţii masive vest-germane.

 • Fantoma lui Pogea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fantoma lui Pogea

  M-am întâlnit, deunăzi, cu o colegă din vremea "cotidianului" lui Raţiu. Discuţie veselă, până la plată, când am observat un soi de fâstâceală. Cu greu i-am smuls o mărturisire. Mai avea zece lei în portofel şi astea erau toate resursele ei până săptămâna următoare.

 • Mai avem nevoie de creier în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de creier în România?

  Audierile pentru postul de Procuror General de curând m-au făcut să cred că nu doar instituţiile publice dau rateuri grave, dar şi universităţile – care au scos un asemenea produs – şi medicii, care dau adeverinţe diferiţilor tineri cu probleme, în baza cărora ajuns să studieze „în mod superior”, şi, mai grav, să ocupe în timp poziţii importante în stat.

 • Elogiul unităţii ne-concepute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elogiul unităţii ne-concepute

  Ne dezbină până şi sărbătorile. Începând cu Crăciunul şi terminând cu 7 noiembrie, orice zi poate fi un motiv de discordie pentru cei care trăiesc în Moldova şi chiar pentru cei plecaţi, vorbitori de „alte” limbi, votanţi ai „altor” partide, iubitori de ”alte” persoane şi enoriaşi ai „altor” biserici.

 • Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiud, a învins Statul Român şi cancerul dar vrea să emigreze în Canada: „Nimeni nu ne oferă nicio şansă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiud, a învins Statul Român şi cancerul dar vrea să emigreze în Canada: „Nimeni nu ne oferă nicio şansă“

  Ionela Danciu Brişcaru, mama tripletelor din Aiud care a schimbat legea privind acordarea indemnizaţiilor de creştere pentru copii, vrea să emigreze din România. Femeia în vârstă de 35 de ani susţine că nu s-a întâmplat nimic nou în ţară, în ultima vreme, motiv pentru care şi-a făcut programare pentru interviu la Ambasada Canadei, în 22 aprilie 2013.

 • Dacă nu poţi vorbi de negri, arabi, indieni, chinezi, rromi, vorbeşti cum îţi vine la gură despre români şi bulgari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu poţi vorbi de negri, arabi, indieni, chinezi, rromi, vorbeşti cum îţi vine la gură despre români şi bulgari

  În dialog cu Sorin Antohi. Daniel Cristea-Enache: Stimate domnule Sorin Antohi, în volumul-dialog cu Virgil Nemoianu analizaţi deplasarea tipului de occidentalizare a României (prin numărul însemnat al celor care muncesc în străinătate) de pe modelul francez, spre care se îndreptaseră în trecut elitele noastre, pe cel italian. Ar fi, aceasta, o occidentalizare „la firul ierbii”, cumva mai consistentă şi cu efecte mai adînci, pe termen lung?

 • Te aştept în ţară, acasă, prietene!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te aştept în ţară, acasă, prietene!

  Eşti supărat, prietene, îmi dau seama de acest lucru tot mai mult. Dai telefoane, transmiţi mesaje şi vii acasă tot mai rar. Ai plecat nemulţumit de cei care conduc ţara de mai mulţi ani, şi ai dreptate. Dar, nu cred că aceştia trebuie confundaţi cu ţara, cu întreaga Românie.

 • Autocenzura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autocenzura

  Peisajul românesc de azi este dominat de atitudini opuse. Îi avem pe cei care nu se reţin, nu au niciun fel de inhibiţie, nu se cenzurează. Spun ce le vine la gură, după interesul de moment. Şi îi mai avem pe cei care, competenţi în mod real, nu se exprimă, tac, autocenzurându-se. Din frică, lehamite sau oboseală.

 • Spuneţi-i lui Marga că vreau să plec din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spuneţi-i lui Marga că vreau să plec din ţară

  Tocmai am decolat de la Bucureşti. De data asta, cu un bilet dus-întors, dar cu speranţa că în cele trei săptămâni cât voi fi plecat, voi găsi un motiv (sau doar un pretext) ca următorul bilet de avion să fie doar “dus”.

 • Convingeţi-i pe români să rămână acasă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Convingeţi-i pe români să rămână acasă!

  Cu siguranţă mulţi dintre dumneavostră au fost indignaţi de intenţia guvernului britanic de a declanşa o campanie mediatică prin care să-i convingă pe potenţialii imigranţi români să nu meargă în Anglia, după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii.

 • Arc strâmb peste timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arc strâmb peste timp

  Pare incredibil, dar lipsa de şansă a copiilor din România comunistă a evoluat şi s-a adaptat la economia de piaţă.

 • De ce vreau să-mi cresc copiii aici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vreau să-mi cresc copiii aici

  Întrebarea din titlu s-a născut după discuţiile pe care le-am avut în redacţie pe tema summitului european care începe la Bruxelles.