Stiri despre emigrare

  121 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mafia maturităţii mele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mafia maturităţii mele

  Mafia din adolescenţa mea este la închisoare acum, dar mafia maturităţii mele este bine-mersi, apare la televizor şi formează guverne. Am crescut cu ea, ne-am maturizat împreună, iar acum mă vrea supus, şi dacă nu supus, atunci plecat, să dispar cu totul din calea ei nimicitoare.

 • Adio, ţară!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, ţară!

  Deschide dulapurile. Scoate hainele şi înşiră-le pe pat, pe podea, pe unde se poate. Renunţă din prima la jumătate din ele, oricare dintre jumătăţi, fă o alegere geometrică. Trasează o diagonală a dreptunghiului care e încăperea şi rămâi doar cu unul din triunghiuri.

 • Ultimii saşi din Vingard, satul din Alba cu o vechime de aproape 600 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimii saşi din Vingard, satul din Alba cu o vechime de aproape 600 de ani

  Un sat din Alba îşi trăieşte istoria prin ultimii saşi care au refuzat să emigreze. Vingard era cândva populat în proporţie de 60 la sută de saşi, dar astăzi numărul acestora este nesemnificativ. Statistica indică 12 saşi care mai trăiesc aici, în vârstă sau în familii mixte, care nu au avut curajul sau nu au dorit să plece în Germania.

 • Un excelent
documentar despre evreii din România, proiectat la Londra VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un excelent documentar despre evreii din România, proiectat la Londra VIDEO

  Cu ocazia Zilei Holocaustului, documentarul regizat de Oana Giurgiu despre plecarea evreilor din România, „Aliyah DaDa“, care a avut premiera anul trecut, este proiectat în seara de 28 ianuarie, la ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român din Londra (1 Belgrave Square). Filmul prezintă întreaga istorie a emigrării evreilor din România spre actualul stat Israel, începând din anii 1880 până la schimbul din perioada lui Ceauşescu.

 • Ce resetare, după noiembrie 2015? A societăţii...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce resetare, după noiembrie 2015? A societăţii...

  Provocarea viitorului stă mai puţin în succesul unei noi Românii cât în depăşirea tarelor trecutului. Resetarea cere repunerea sistemelor educaţional, sanitar şi social în parametrii normalităţii. Decalajul socio-educaţional se cuplează cu cel economic, în sensul că o populaţie bolnavă, îmbătrânită, sub-educată nu poate performa economic. De Sorin Adam Matei

 • Protestul medicilor: tardiv, dar esenţial. Să-l susţinem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestul medicilor: tardiv, dar esenţial. Să-l susţinem

  Jignitoarea salarizare a medicilor în România trebuie imputată nu doar tuturor guvernanţilor post-decembrişti (dar lor chiar trebuie să le fie imputată), ci şi nouă, celor care de 25 de ani ne tot trimitem reprezentanţi în Parlament pentru a face ţara mai bună - şi chiar medicilor înşişi, care se puteau organiza mai bine. Oricum, să le susţinem cauza măcar acum, în al 13-lea ceas.

 • Tragica adaptare la o societate anormală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragica adaptare la o societate anormală

  De curând am primit vizita fratelui meu. Stabilit la Munchen încă din 1990, a revenit în ţară pentru prima oară după aproape 25 de ani. O revelaţie. Nu atât pentru el, cât pentru mine.

 • Experienţa a doi tineri care au plecat să muncească în America (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experienţa a doi tineri care au plecat să muncească în America (II)

  Cred că visul american este undeva între speranţă şi decenţă. Speranţa că te poţi realiza ca om, indiferent ce înseamnă asta pentru tine, şi decenţa de a face totul fără să îţi compromiţi esenţa şi toate acele lucruri în care crezi.

 • Un Nobel în exil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Nobel în exil

  Un român se află printre câştigătorii din acest an ai Premiului Nobel pentru Chimie. Ştefan Hell e la fel de român ca George Emil Palade, Elie Wiesel şi Hertha Muller, laureaţi, la rândul lor, ai Nobelului. Dar, pentru asta, au fost nevoiţi să plece din ţara în care s-au născut. Reuşita lui Ştefan Hell ne pune în faţă oglinda eşecului unui model educaţional şi de societate care îngroapă, de la o zi la alta, România.