Stiri despre emigrant

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • SERIAL Mari industriaşi. Episodul 1 Nicolae Malaxa, primul magnat al României interbelice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SERIAL Mari industriaşi. Episodul 1 Nicolae Malaxa, primul magnat al României interbelice

  Nicolae Malaxa a rămas în istorie ca un personaj controversat: om de afaceri inteligent şi abil, a ştiut să-şi construiască rapid un domeniu industrial uriaş, profitând de orice oportunitate ivită. Totuşi, imaginea i-a fost ştirbită de alierea cu oameni politici corupţi şi extremişti, iar într-un final, imperiul său s-a prăbuşit la picioarele comuniştilor.

 • Martor, despre accidentul mortal al lui Victor
Spirescu: Primul român care a „invadat“ Marea Britanie a luat cocaină şi a condus cu 160 km/h fără centură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martor, despre accidentul mortal al lui Victor Spirescu: Primul român care a „invadat“ Marea Britanie a luat cocaină şi a condus cu 160 km/h fără centură

  Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor la muncă, a murit într-un accident rutier pe 15 ianuarie, după ce a consumat cocaină şi a condus cu 160 km/h fără centura de siguranţă, potrivit anchetatorilor englezi care l-au audiat pe prietenul care se afla cu el în maşină în momentul impactului, anunţă BBC.

 • Românul de legendă care a modernizat Australia. Australienii au numit un cartier al capitalei ţării cangurilor în cinstea celui cunoscut ca Red Ted
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul de legendă care a modernizat Australia. Australienii au numit un cartier al capitalei ţării cangurilor în cinstea celui cunoscut ca Red Ted

  Un întreg cartier din capitala Autraliei, Camberra, poartă acum numele românului Edward Granville Theodore (supranumit „Red Ted”), fiul maistrului navalist Vasile Teodorescu, din Galaţi, şi nepotul protopopului de Covurlui, Gheorghe Teodorescu. Red Ted a fost adeptul politicii „fără doctrine”, considerând că singurul scop al aleşilor unei comunităţi este să lupte pentru binele oamenilor simpli.

 • 16 lucruri după care tânjesc românii plecaţi din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  16 lucruri după care tânjesc românii plecaţi din ţară

  O româncă stabilită în prezent la Buenos Aires, în Argentina, a postat pe site-ul matadornetwork.com, unul dintre cele mai importante portaluri independente de turism din lume, o listă cu 16 lucruri după care tânjesc românii plecaţi din ţară.

 • Muncitor român în Italia, elogiat de presa din Peninsulă. A găsit o comoară pierdută şi a înapoiat-o integral proprietarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muncitor român în Italia, elogiat de presa din Peninsulă. A găsit o comoară pierdută şi a înapoiat-o integral proprietarilor

  Un botoşănean plecat la muncă în Italia a reuşit să impresioneze prin onestitatea sa. Daniel Şchiopu, muncitor în construcţii, a descoperit o comoară uitată în casa unei familii de italieni dărâmată de cutremurele din 2009. Botoşăneanul a căutat proprietarii şi a înapoiat-o. Presa din Peninsulă a omagiat gestul românului.

 • Viaţa de
emigrant: cât de mult ne schimbă traiul în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa de emigrant: cât de mult ne schimbă traiul în străinătate

  Viaţa dincolo de graniţele ţării vine cu provocări, eşecuri, dar şi realizări care te vor transforma într-o persoană mult diferită de cea din ţara natală. Lumea ta devine mai mare şi îţi va fi greu să renunţi la ea pentru cea de acasă.

 • Cum am fost emigrant fără să ştiu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am fost emigrant fără să ştiu!

  Ce mă surprinde, ba chiar mă stupefiază, la italieni e familiaritatea multilateral dezvoltată. Mai ales de la o anumită vârstă în sus, vânzătorul, taximetristul, ospătarul, funcţionarul de stat se poartă cu tine, străin, de parcă i-ai fi un nepot de soră.

 • Cinci ani de Irlanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci ani de Irlanda

  Cumva a fost ciudat. Decizia, in sine, a fost grea, dar a fost a naibii de rapida. Am petrecut doua saptamani in Irlanda de sarbatorile de iarna (Craciun/Revelion) ale anului 2007. La inceput de ianuarie 2008 m-am intors la munca de project manager la GSP. In februarie eram deja hotarat. Pe 25 martie am aterizat, doar cu bilet dus, in Dublin.

 • Să nu te întorci în ţară, dragă prietene!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu te întorci în ţară, dragă prietene!

  A plecat. De opt ani. Şi-a luat bocceaua în spate şi a ieşit trântind uşa după el. Uşa unei ţări defecte, în care nimic, niciodată, nu se termină.

 • Profilul emigrantului în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profilul emigrantului în România

  Basarabeancă de origine, Maria a ajuns în România împreună cu soţul. Iniţial, intenţiona să-şi facă aici doar rezidenţiatul şi multă vreme a fost convinsă că odată această etapă depăşită se va reîntoarce în Republica Moldova.

 • Unde fug vesticii de criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde fug vesticii de criză

  În timp ce Preşedinţia României acceptă resemnată plecarea medicilor şi a profesorilor într-un stat occidental mai bun, profesioniştii vestici calificaţi emigrează şi ei din cauza crizei economice. Dacă în anii ’50-’60 turcii sau grecii migrau spre Germania, criza economică îi determină acum şi pe germani să emigreze – în Polonia sau... Turcia.

 • De ce vor să emigreze românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vor să emigreze românii

  Scriam săptămâna trecută despre intenţiile a tot mai mulţi tineri instruiţi din România de a părăsi definitiv ţara.

 • Cât ne costă să emigrăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât ne costă să emigrăm

  Cei care se gândesc să plece din ţară trebuie să ia în calcul atât cheltuielile efective cu emigrarea, cât şi costurile psihologice  pe care le implică decizia de a părăsi locul în care s-au născut. Preţul emigrării porneşte de la câteva mii de euro, dar întreg demersul consumă timp şi resurse emoţionale puternice.

 • VIDEO Emigranţii români, personaje de film
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Emigranţii români, personaje de film

  „La nostra vita“, filmul din competiţia oficială, îi prezintă pe muncitorii români din Italia în note deloc măgulitoare. În pelicula regizată de Daniele Luchetti,pe ecran apar compatrioţi de-ai noştri, care lucrează la negru pe şantier, iar copiii se joacă „de-a românii“.

 • 5% din români au plecat în Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5% din români au plecat în Italia

  Un studiu făcut public ieri la Roma arată că numărul românilor care au emigrat în Europa a ajuns, la sfârşitului lui 2009, la aproximativ 2,3 milioane.

Modifică Setările