Stiri despre emanuel macron

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Viziunea succesoarei Angelei Merkel pentru Europa nu coincide cu cea a lui Macron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viziunea succesoarei Angelei Merkel pentru Europa nu coincide cu cea a lui Macron

  Răspunzând apelului preşedintelui francez Emmanuel Macron adresat cetăţenilor europeni, Annegret Kramp-Karrenbauer, preşedinta CDU, a prezentat un plan propriu de reformare a UE. KK s-a pronunţat împotriva „centralismului şi etatismului european", a „mutualizării datoriilor sau a europenizării sistemelor sociale", cât şi împotriva salariului minim comun.

 • Fabule
europene. Roxana Mărăcineanu şi miracolul francez al integrării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabule europene. Roxana Mărăcineanu şi miracolul francez al integrării

  E cam greu să pronunţi corect, în Franţa, numele Roxana Mărăcineanu. Când avea 9 ani, fetiţa cu nume românesc nu ştia nici un cuvânt în limba franceză. 34 de ani mai târziu, fosta campioană mondială la înot pentru Franţa, în 1998, a fost numită ministră a Sportului sub preşedinţia lui Emanuel Macron. Un destin european.

 • Emmanuel Macron reorganizează preşedinţia după scandalul „bodyguardul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emmanuel Macron reorganizează preşedinţia după scandalul „bodyguardul“

  Preşedintele francez Emmanuel Macron a criticat comportamentul „inacceptabil" al fostului său colaborator Alexandre Benalla, care a agresat un protestatar pe data de 1 mai, şi a ordonat reorganizarea instituţiei prezidenţiale. Şeful statului francez i-a cerut secretarului general al Palatului Elysee să ia măsuri pentru a evita repetarea disfuncţionalităţilor.

 • Fabule
europene. Franţa, decapitarea Gorgonei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabule europene. Franţa, decapitarea Gorgonei

  Violentă, înverşunată, incertă...campania pentru prezidenţialele Franţei din primul tur. S-a calificat un Perseu necunoscut în politică - Emmanuel Macron (mişcarea En Marche), cu 23,9% , secondat de o „gorgonă” cu vechime, Marine Le Pen, şefa partidului antieuropean şi antimigraţie Frontul Naţional, cu 21,4% din voturi.

 • Franţa. Alegeri prezidenţiale sub
teroare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa. Alegeri prezidenţiale sub teroare

  47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în Franţa duminică, pentru alegerea preşedintelui dintre cei 11 candidaţi ai primului tur. Stupoarea acestor alegeri - la fel de importante şi pentru soarta Franţei şi pentru soarta Europei: francezii nu ştiu pe cine să aleagă. Cum va influenţa atentatul de pe Champs-Elysées, comis joi seara în timpul ultimelor intervenţii televizate ale candidaţilor, opţiunea votanţilor?

Modifică Setările