Stiri despre elite

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce nu merg liderii români la Davos?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu merg liderii români la Davos?

  Amploarea şi forma reprezentării unei ţări la Forumul de la Davos este încă o măsură nu atât a globalizării sale, de dragul globalizării, cât a şanselor respectivei ţări în lumea globalizată. Prezenţa românească tinde spre zero. Poate anul viitor va fi mai amplă, avem o idee.

 • De unde se trag „elitele”?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De unde se trag „elitele”?

  Atât de des se vorbeşte în spaţiul public despre "elite", încât lipsa lor ni le-a făcut de-a dreptul familiare. Cred că oricine poate să formuleze o definiţie simplă pentru ceea ce înseamnă să fii „elită”, iar unii dintre noi s-ar aventura să dea şi reţete, sfaturi, direcţii către succes.

 • De
ce a minţit Băsescu ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a minţit Băsescu ?

  Preşedintele României nu a întins mâna unor minţi luminate şi suflete oneste, unor tineri, ce realmente reprezintă viitorul României. Dar a girat acelaşi sistem de pile şi nepotism. Ce pierdea România dacă în urmă cu doi ani Preşedintele şi-ar fi ţinut promisiunea?

 • Poveştile Coanei Europa (IV): Fantomele extremismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile Coanei Europa (IV): Fantomele extremismului

  Coana Europa, după sărbători, s-a apucat să mai umble pe la sertarul cu amintiri. Un comentator vorbea într-o zi pe la radio de faptul că extremismul este ceva care în ultimii 10 ani a fost inexistent, dar care reapare.

 • Supremaţia intelectualilor în Europa de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supremaţia intelectualilor în Europa de Est

  Despre rolul intelectualilor în europenizare nu trebuie discutat ca despre o forţă omnipotentă, aşa cum există tendinţa, în spaţiul est-european, de a-i supraîncărca cu misiuni şi roluri multiple

 • Ubi
bene, ibi patria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ubi bene, ibi patria?

  Faimosul citat latin care anunţă că „Acolo unde mă simt bine, acolo îmi este patria" este citat de Cicero în cartea a Va din Tusculanae Disputationes ca aparţinând poetului Marcus Pacuvius.

 • Cele două păcate originare ale comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele două păcate originare ale comunismului

  Primul păcat este de natură juridică: lichidarea proprietăţii private. Al doilea este de natură socio-profesională: lichidarea morală şi fizică a elitelor.

 • Elitele franceze sunt din ce în ce mai atrase de Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elitele franceze sunt din ce în ce mai atrase de Germania

  Elitele franceze sunt din ce în ce mai atrase de Germania pentru a lucra sau pentru a-şi petrece vacanţa, chiar dacă stereotipurile legate de germani rămân foarte puternice, potrivit unei anchete realizate de posturile publice de radio şi televiziune din cele două ţări, relatează AFP.

 • Dansatori de la „Elite”, otrăviţi cu mâncare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dansatori de la „Elite”, otrăviţi cu mâncare

  Zece din cei 61 de sportivi aflaţi la o întrunire în aceste zile în judeţul Prahova au ajuns de urgenţă la Spitalul din Cîmpina. Copiii, cu vârste între şapte şi 18 ani, erau cazaţi în două vile aparţinând unei persoane fizice. Proprietarul nu are autorizaţie sanitar-veterinară.

 • PORTRET: Iulian Mazilu, ornitologul dansator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET: Iulian Mazilu, ornitologul dansator

  De aproape un deceniu, îi învaţă pe copii dansul de societate, un sport fascinant, practicat astăzi de tot mai mulţi copii. De profesie este însă ornitolog, ocupându-se cu cercetarea păsărilor.