Stiri despre elisabeth leonskaja

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Elisabeth Leonskaja întăreşte dimensiunea spirituală a muzicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elisabeth Leonskaja întăreşte dimensiunea spirituală a muzicii

  O dragoste veche de mai bine de şase decenii nu se uită! Mai ales atunci când este întreţinută în răstimpuri. Este dragostea, este consideraţia pe care o nutreşte publicul bucureştean acestui inegalabil, acestui unic în felul său artist, care este pianista Elisabeth Leonskaja.

 • Beethoven trăit periculos la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven trăit periculos la Ateneu

  O stagiune simfonică patronată de celebrarea lui Beethoven (250 de ani de la naştere) provoacă cel puţin câteva aşteptări majore: dacă ciclul simfoniilor va fi condus de un singur dirijor, dacă cele cinci concerte pentru pian vor fi prezentate de acelaşi virtuoz, dacă va exista un proiect pentru Fidelio în concert, cine va cânta Missa solemnis etc.

 • Elisabeth Leonskaja: o încadrare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elisabeth Leonskaja: o încadrare

  Scriu articolul de faţă după “Imperialul” din 8 septembrie de la Ateneu, cu E. Leonsakaja şi Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena, şi e o încercare de poziţionare a muzicianului în relaţia act muzical -  auditoriu.

 • PORTRET Pianista Elisabeth Leonskaja cântă Beethoven la Bucureşti, Sibiu şi Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Pianista Elisabeth Leonskaja cântă Beethoven la Bucureşti, Sibiu şi Cluj-Napoca

  Pianista Elisabeth Leonskaja, născută la Tbilisi, Georgia sovietică, în 1945, a studiat la Moscova, în prezent cu cetăţenie austriacă. „Marea doamnă a şcolii sovietice” nu este pentru prima oară la Bucureşti, un tărâm muzical de care o leagă decenii de performanţe extraordinare, printre care şi câştigarea competiţiei de pian, în 1964, a Concursului „Enescu”.

 • Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine pe scena Ateneului Român

  Miercuri şi vineri (20 şi 22 iunie), pianista Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine la Bucureşti, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de maestrul Horia Andreescu.  Sâmbătă (pe 23 iunie), de la ora 19.00, în sala Mare a Ateneului Român, aceasta va susţine un recital cu piese de Schubert, Schoenberg, Herschkowitz, Iranyi şi Chopin.

 • Leonskaja. O notă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leonskaja. O notă

  Stagiunea curentă de la Ateneu, deşi pare sub semnul provizoratului odată cu dispariţia lui Nicolae Licareţ, fostul director artistic şi eminenţă cenuşie a instituţiei vreme de o jumătate de secol, oferă câteva surprize plăcute. Una dintre ele, absolut neaşteptată, este invitarea unei mari pianiste, obişnuită a Festivalului Enescu, Elisabeth Leonskaja.

 • Două zile de ocupaţie rusească la Enescu 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două zile de ocupaţie rusească la Enescu 2015

  După mai multe concerte din seria „Mari orchestre” foarte apreciate, exagerându-se uneori, publicul de la Festivalul Enescu a perceput şi tokenismul din câteva seri.

 • Arta conversaţiei cu Elisabeth Leonskaja
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta conversaţiei cu Elisabeth Leonskaja

  Miercuri seara, în Sala Mică a Ateneului Român, Elisabeth Leonskaja a inaugurat cea de-a doua ediţie a conversaţiilor organizate de Institutul Aspen România în colaborare cu Festivalul Internaţional „George  Enescu”, sub genericul „Festivalul Ideilor”. Timp de aproape o oră, celebra pianistă a răspuns întrebărilor puse de jurnalişti, muzicieni şi melomani.

 • Regal cu Elisabeth Leonskaja
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal cu Elisabeth Leonskaja

  Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, dirijată de Yuri Temirkanov, va concerta la Sala Palatului. Celebra pianistă Elisabeth Leonskaja va interpreta Concertul nr. 2 de Rachmaninov.

 • VIDEO Pianista
Elisabeth Leonskaja laudă Concursul Enescu şi publicul român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Pianista Elisabeth Leonskaja laudă Concursul Enescu şi publicul român

  Peste trei zile începe cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional „George Enescu”, care are loc între 6 şi 27 septembrie. Celebra pianistă Elisabeth Leonskaja vorbeşte despre ce a însemnat pentru cariera sa internaţională să câştige Premiul I la Concursul Enescu, în 1964. Interviul face parte dintr-o serie de clipuri video unice care arată cum şi de ce „România contează”.

 • În Festivalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Festivalul "Enescu şi muzica lumii", celebra pianistă Elisabeth Leonskaja va cânta la Braşov

  Ediţia a XV-a a Festivalului Internaţional “Enescu şi muzica lumii” se desfăşoară între  5 şi 27 august.  România este reprezentată de trei orchestre : Orchestra Română de Tineret pregătită şi dirijată de Cristian Mandeal, Orchestra Romanian Sinfonietta pregătită şi dirijată de Horia Andreescu, solistă Elisabeth Leonskaja şi Orchestra Junior condusă de Gabriel Bebeşelea, solistă Maria Marica.

 • VIDEO - România mea
altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO - România mea altfel

  Sunt unul dintre oamenii care nu iubesc văicăreala şi care cred că faptul că o ţară se poate schimba numai prin efortul mic al fiecăruia dintre noi (adică măcar să facem bine ceea ce trebuie să facem în mod curent).

 • O mare pianistă ne salvează muzeele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O mare pianistă ne salvează muzeele

  Elisabeth Leonskaja va susţine duminică, la Ateneul Român, un recital, iar banii de pe bilete vor fi donaţi pentru renovarea a două muzee din Bucureşti. Cunoscuta pianistă, supranumită „ultima doamnă a şcolii ruse“, va cânta duminică, 27 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, pentru salvarea Muzeelor Minovici.

 • Elisabeth Leonskaja salvează Muzeele Minovici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elisabeth Leonskaja salvează Muzeele Minovici

  Cunoscuta pianistă, supranumită "ultima doamnă a școlii ruse", va susține un recital pro bono pe 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român. Banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați pentru renovarea celor două muzee situate în nordul Bucureștiului.

Modifică Setările