Victor Tarhon a fost condamnat în prima instanţă în acelaşi dosar în care Elena Udrea şi Ioana Băsescu au fost inculpate. Toţi ar fi implicaţi în finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009.

Victor Tarhon a fost condamnat în prima instanţă în acelaşi dosar în care Elena Udrea şi Ioana Băsescu au fost inculpate. Toţi ar fi implicaţi în finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009.
Ioana Băsescu a fost interceptată ambiental de către procurorii DNA în timp ce se certa cu fostul ei iubit, Mario Giovanni Francesco pe tema justificării banilor spălaţi în campania electorală din 2009.
Elena Udrea a comentat, marţi seară, motivarea sentinţei prin care a fost condamnată în dosarul campaniei electorale din 2009, afirmând că este „un abuz inimaginabil” şi a anunţat că va face plângere penală faţă de judecătorul care a pronunţat sentinţa în cazul său. Udrea a adăugat că nu regretă că l-a sunsţinut pe Traian Băsescu în 2009, dar că regretă că referendumul de atunci nu este pus în aplicare nici astăzi.
Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, susţine că, deşi a fost condamnată recent la 8 ani de închisoare, în primă instanţă, "nici măcar procurorii nu spun” că ea ar fi "luat vreun ban”.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, este audiat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul „Hidroelectrica”, în care Elena Udrea şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, respectiv mărturie mincinoasă, în legătură cu favorizarea firmelor omului de afaceri Bogdan Buzăianu.
Contestaţia DNA la decizia Curţii de Apel Bucureşti de a respinge cererea de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar este judecată joi la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie. Elena Udrea a declarat, la sosirea la sediul instanţei, că a revenit în ţară având dosare pe rol şi, în ultimii doi ani, s-a prezentat de fiecare dată când a fost chemată.
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au discutat vineri şi, în final, au respins cererea procurorilor anticorupţie de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenţie.
Procurorii anticorupţie cer instanţei să îi interzică Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea de acum două zile, la 8 ani de detenţie. Solicitarea va fi discutată chiar mâine de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.
Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de detenţie cu executare în dosarul finanţării campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu din 2009, însă în cazul ei nu s-a luat nicio măsură preventivă în acest moment. Fostul ministru al Dezvoltării a avut control judiciar în acest caz, dar măsura a fost ridicată de instanţă.
Elena Udrea a criticat decizia de condamnare la opt ani cu executare pentru spălare de bani şi instigare la luare de mită, anunţată marţi de instanţă. Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care semnat sentinţa de condamnare şi a acuzat faptul că nu a avut parte de un proces corect.
Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat, marţi, prima sentinţă în dosarul finanţării campaniei din 2009, în care Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic sunt inculpaţi pentru corupţie în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Elena Udrea şi Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare, Dan Andronic a fost achitat. Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel.
Curtea de Apel Bucureşti va pronunţa, marţi, prima sentinţă în dosarul finanţării campaniei din 2009, în care Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic sunt inculpaţi pentru corupţie în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Pronunţarea va fi dată în şedinţă publică, de la ora 12.00.
În coaliţia care susţine guvernul a existat încă de la început mai degrabă o competiţie, decât o colaborare, ceea ce a alimentat neînţelegerile şi a deschis calea spre o criză mai profundă. Criză care acum se desfăşoară simultan cu ameninţările Rusiei în regiune.
Parcă toate necazurile se acumulează pe capul Rusiei lui Putin. De abia smulsese o pseudo-înţelegere a preşedintelui american Joe Biden pentru o întâlnire – summit bilateral, cândva, în viitor, pentru discuţii strategice numai să-şi retragă trupele care marchează încordarea muşchilor în Estul Ucrainei, că au venit pe bandă rulantă semnele negative care mai de care mai îngrijorătoare.
Cred că, cel puţin în perspectivă istorică, orice mărturie privind viaţa, faptele şi spusele lui Ştefan cel Mare, aşezat în rândul sfinţilor de Biserica Ortodoxă Română, trebuie lecturată cu maximă atenţie şi descifrată nu numai în funcţie de contextul turbulent al vremurilor respective ci şi ca valoare simbolică şi reprezentativă pentru ceea ce înseamnă poporul român în atât de lunga sa bătălie pentru păstrarea fiinţei sale naţionale.
Henry Kissinger a declarat în 2019 că relaţia SUA cu China se afla „în punctul de origine al unui Război Rece”. Kissinger ar putea modifica acea afirmaţie astăzi - şi anume, ar trebui să spună că relaţia SUA-China este acum dincolo de punctul de origine al unui Război Rece şi intră într-un ”teren perfid”.
Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat: "Când am fost vicepreşedinte, am cerut să fiu ultima persoană care să discute cu preşedintele înainte de luarea unor decizii importante - şi actualul vicepreşedinte îmi oferă acelaşi sfat. Ea este ultima voce din cameră şi nu omite niciodată să spună adevărul, în timp ce lucrăm pentru a ne reconstrui mai bine naţiunea."
Criza guvernului Cîţu, cea mai serioasă de până acum, putea fi foarte uşor evitată, dacă miniştrii implicaţi, precum şi colegii lor acţionau strict în interes public, în serviciul cetăţenilor şi evitau desfăşurări publice de ego-uri supradimensionate.
Ca un scăpătat de soare în aprilie, au trecut cei şapte ani canonici de când Părintele Olteniei de sub munte ne-a părăsit, intrând merituos, dar şi pe neaşteptate, în eternitate, la 99 de ani şi 4 luni, şi pentru noi toţi cei care îl ştiam atât de legat de viaţă şi de viaţa noastră, a trăitorilor, oltenii de sub munte pentru care şi numai pentru care s-a ambiţionat să trăiască cu un devotament atât de rar o jumătate din suta de ani pe care urma
Încercând să lupte cu coronavirusul, autorităţile au luat mai multe măsuri care au bulversat populaţia. În weekend, magazinele se închid la ora 18:00, iar cozile se mută la benzinării.
A existat un moment critic în care USR Plus a spus că nu e treaba acestei formaţiuni să salveze România. Acum, România este într-o situaţie mult mai grea. Dacă USR Plus vrea să abandoneze din nou România pentru că Florin Cîţu l-a revocat pe Vlad Voiculescu, nu are decât să ia în considerare o asemenea opţiune, dar trebuie să se gândească mai înainte ce consecinţe va avea declanşarea unei crize politice în plină pandemie.
USR PLUS vituperează împotriva premierului Cîţu, pe care îl acuză de apariţia crizei politice. Nu au dreptate. Despre gafele ministrului Voiculescu se discută de la începutul actualei guvernări. Credibilitatea guvernului era pusă la grea încercare prin prestaţia acestui ministru. S-au adăugat şi sfidarea continuă la adresa premierului şi a altor instituţii ale statului, şi lipsa de competenţe în gestionarea pandemiei.
Mircea Cotoroş, fost angajat de-al lui Sebastian Ghiţă, a pierdut în apel procesul prin care obţinuse ştergerea unor articole despre personajele din fotografia de mai sus şi multe altele – cu legăturile lor transpartinice şi de afaceri de natură să ducă la ruinarea sistemului de sănătate. (articol de Lucian Davidescu)
Orice guvern, orice instituţie au obligaţia de a informa corect opinia publică despre tot ceea ce fac şi cum îşi îndeplinesc sau nu atribuţiile ce le revin prin lege. Şi mai ales, să dea socoteală de cheltuirea banilor publici! Oare, câtă transparenţă are acest guvern, când face un secret de stat până şi din numele purtătorului de cuvânt al Executivului Câţu şi al unor ministere şi instituţii din subordine?!!!
Ne aflăm în primăvara lui 1793, pe vremea mitropolitului Filaret, cu puţin înainte ca acesta să cadă în dizgraţia principelui Moruzi. În cancelaria Mitropoliei intră un tip, pe nume Arghir, care-i cere lui Filaret să-l dezlege din căsătoria în care se vedea înlănţuit de mulţi ani.
Descoperind, prin luna martie a anului curent, că a fost cam mult timp cumsecade cu vecinul de la est care a mutat abuziv gardul şi i-a luat atât poiana cu minerale din Donbas, cât şi debarcaderul de la Marea Neagră, cu bărci cu tot, preşedintele Volodimir a ripostat cu un decret de ”dezocupare” a teritoriului Republicii Autonome Crimeea şi a Sevastopolului şi reintegrarea în Ucraina.
Schiţez mai jos câteva observaţii „la cald” despre scandalul de la spitalul Foişorul de Foc, care a explodat în ultimele zile.
În cazul în care vara anului trecut nu a fost suficient de aglomerată din cauza pandemiei şi a măsurilor de carantinare, „infodemia generală“ a fake news-ului a primit muniţie nouă graţie veştii otrăvirii principalului opozant rus, Alexei Navalnîi.