Stiri despre eibenthal

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 20 de tineri antrenaţi să descopere cultura din Clisura Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  20 de tineri antrenaţi să descopere cultura din Clisura Dunării

  Douăzeci de tineri din 4 comunităţi dunărene, Eşelniţa, Orşova, Sviniţa, Eibenthal, au fost "antrenaţi" timp de 3 zile să cerceteze localităţile în care trăiesc: să facă fotografii, să ia inteviuri, să filmeze tot ceea ce este reprezentativ pentru cultura locală în vederea păstrării şi trimiterii ei spre viitor.

 • Eibenthal, satul din România unde nu se fură. Localnicii lasă dimineaţa banii la poartă, într-o plasă, şi seara găsesc pâine în sacoşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eibenthal, satul din România unde nu se fură. Localnicii lasă dimineaţa banii la poartă, într-o plasă, şi seara găsesc pâine în sacoşă

  În România mai există şi comunităţi în care cuvintele „hoţ“ şi „furt“ nu există. Locuitorii din Eibenthal (Mehedinţi) sunt mândri că la ei în sat nu se fură. Din cauza drumului greu, maşina de pâine vine doar de trei ori pe săptămână. Sătenii lasă banii în sacoşe şi seara, după ce se întorc de la câmp, găsesc pâinea.

 • Severineanca Laura Baritz, care l-a înfruntat pe baronul Adrian Duicu, premiată pentru bună conduită civică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Severineanca Laura Baritz, care l-a înfruntat pe baronul Adrian Duicu, premiată pentru bună conduită civică

  Laura Baritz, asistentul medical de la Turnu Severin căreia baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, a vrut să-i însceneze un flagrant pentru luare de mită, deranjat de postările acesteia de pe Facebook, apare în Calendarul ”Eroii” Erupţie Anticorupţie 2015 al Fundaţiei SynergEtica. Tot din Mehedinţi, mai apare în acest calendar şi localitatea Eibenthal, ca satul unde nu se fură.

 • Inundaţii la Eibenthal şi Baia Nouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inundaţii la Eibenthal şi Baia Nouă

  Pompierii mehedinţeni au intervenit miercuri în localităţile Eibenthal şi Baia Nouă, unde 28 de curţi şi grădini au fost inundate. A trecut o lună de zile de la ultimele inundaţii la Eibenthal, când întreaga localitate a fost măturată de apele umflate ale râului Tisa.

 • FOTO VIDEO Localitatea Eibenthal, afectată de inundaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Localitatea Eibenthal, afectată de inundaţii

  Eibenthal, micuţa localitate din extremitatea sudică a judeţului Mehedinţi, unde trăieşte o puternică comunitate de cehi, a fost măturată de apele umflate ale râului Tisa, care trece prin localitate. Zeci de gospodării au fost inundate, iar apa a intrat în şapte case, un autoturism fiind purtat circa 2 kilometri de apele furioase ale râului.

 • Eibenthal, satul din Mehedinţi unde nu se fură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eibenthal, satul din Mehedinţi unde nu se fură

  Locuitorii din Eibenthal, un sătuc aflat în extremitatea sudică a judeţului Mehedinţi, îşi lasă dimineaţa sacoşele cu banii de pâine agăţate în stâlpii de la poartă, pentru ca la întoarcerea de la câmp să găsească în ele pâinea proaspătă.

 • FOTO Lecţia de încredere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Lecţia de încredere

  De zeci de ani, localnicii din Eibenthal, un sat de pe Clisura Dunării, oamenii îşi agaţă în gard o plasă în care pun bani, iar seara o iau cu pâinea şi restul. De 15 ani, de când fac cumpărături pe încredere, nimeni nu a avut nicio plângere. Oamenii au găsit şi restul, şi pâinea, iar vânzătorii nu au rămas cu marfa pe stoc.