Stiri despre eguvernare

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • SRI primeşte fonduri europene într-un proiect de supraveghere generalizată a cetăţenilor, deghizat în eGuvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SRI primeşte fonduri europene într-un proiect de supraveghere generalizată a cetăţenilor, deghizat în eGuvernare

  Proiectul reuneşte baze de date de la majoritatea instituţiilor publice româneşti şi permite căutarea avansată în ele a oricăror informaţii despre toţi cetăţenii. De exemplu prin capitolul de „analiză comportamentală“, orice cetăţean ar putea avea o fişă „de bună purtare“, inclusiv viitorii parlamentari, judecători, procurori sau antreprenori, fişe ce pot fi folosite în scopuri nelimitate.

 • Oraşul inteligent – un vis în prag de alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul inteligent – un vis în prag de alegeri

  Trăim într-o lume nouă – lumea digitală. Interacţionăm online, folosim dispozitive digitale diverse, comunicăm prin mijloace variate, practicăm forme noi de comerţ şi banking, partajăm informaţie. Dar trăim mai ales în lumea fizică şi aceea, în cea mai mare parte din timp, este oraşul nostru. De ce nu ar fi acesta un oraş inteligent (smart city)?

 • eGuvernarea: modă sau necesitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  eGuvernarea: modă sau necesitate?

  Despre eGuvernare sau guvernarea electronică se vorbeşte mult şi se scrie sau postează pe net chiar şi mai mult. Ca orice noutate cu o conotaţie pozitivă este preluată adesea fără prea mult discernământ şi folosită dacă nu pentru a epata, cel puţin pentru anumite foloase individuale sau de grup. Are deci toate condiţiile pentru a fi considerată o modă. Moda este trecătoare, eGuvernarea însă nu. eGuvernarea este o necesitate.

 • În era digitală votăm ca în epoca de piatră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În era digitală votăm ca în epoca de piatră?

  A stârnit multă emoţie situaţia votării la centrele din străinătate şi chiar în ţară în apropierea comunităţilor studenţeşti în ziua de 2 noiembrie. Cozi anormale, oameni care nu au putut vota deşi au fost prezenţi la centrele de votare cu multe ore înainte de ora de închidere oficială, proteste vocale etc. Despre eGuvernare însă să auzim numai de bine!

Modifică Setările