Stiri despre educatie civica

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Confesiunile unui om de serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confesiunile unui om de serviciu

  Ieri veneam spre Bucureşti pe autostrada A1. La un popas, am văzut această imagine. Sincer, nu am ştiut dacă să râd, să plâng, să fiu furios sau să fiu mândru de ingeniozitatea poporului din care fac parte. Sau toate laolaltă.

 • VIDEO Educaţia juridică a elevilor, amânată la nesfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Educaţia juridică a elevilor, amânată la nesfârşit

  Sistemul juridic este o realitate confuză şi dură pentru copii, afectându-i în mod direct fie că sunt victime sau infractori. Anual 4.000 de minori sunt victime ale răufăcătorilor şi zilnic este trimis în judecată un individ care o omorât un minor. De cealaltă parte, 6,5% din totalul inculpaţilor trimişi în judecată anul trecut sunt copii, cei mai mulţi fiind acuzaţi de furt.

 • Spune DA introducerii stagiului politic obligatoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spune DA introducerii stagiului politic obligatoriu

  Pe Nea Vasile, vecinul meu de la doi, l-ar tenta să îmi repare laptop-ul dacă i-aş permite. Deşi e băiat bun şi săritor, are două hibe majore care îmi provoacă un stres anticipat. Nea Vasile nu are nicio pregătire de specialitate atunci când vine vorba de modul în care funcţionează un sistem de operare. La asta se adaugă şi opinia de nezdruncinat că lumea e în continuare simplă şi orice se strică se poate repara cu o sârmă.

 • Civi-Mateca, un nou proiect educaţional începe în şcolile constănţene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Civi-Mateca, un nou proiect educaţional începe în şcolile constănţene

  În proiectul Civi-Mateca, lansat de Asociaţia Civicum Voluntaris, elevii vor avea misiunea de a se transforma în observatori ai comunităţilor în care trăiesc şi timp de o lună vor filma cele mai interesante aspecte ale vieţii localnicilor care dovedesc gradul de educaţie civică. Cele mai reuşite 10 scurt-metraje vor fi premiate.

 • Cântarea imnului ca tichie de mărgăritar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântarea imnului ca tichie de mărgăritar

  O lege care a trecut tacit prin Senat şi ar putea trece ca gâsca prin apă prin Camera Deputaţilor vrea să introducă obligativitatea de a cânta imnul naţional la începerea cursurilor în gimnaziu. Noi, cei mai în vârstă, am mai trăit asta şi pe vremea lui Ceauşescu şi ştim că nu ajută la nimic.

 • Când vine primăvara?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când vine primăvara?

  De fapt nu e o întrebare, ci o speranţă. Disimulată. Adânc îngropată, ca şi limba noastră... O comoară nedescoperită. Când vine primăvara vrajbei noastre? Cu mai multe tăceri şi cu gânduri mestecate ca o ciungă mentolată din occident, cu clipe de tăceri virgine, cu zâmbete grăsuţe...

 • De ce au nevoie elevii de cursuri de educaţie civică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce au nevoie elevii de cursuri de educaţie civică

  Dintre statele europene, doar Danemarca şi Finlanda au prevăzut în programa şcolară ore speciale în care elevii să înveţe să-şi folosească drepturile. În România, Educaţia civică se studiază, ca parte din trunchiul comun al materiilor, în clasele primare şi gimnaziu, nu şi la liceu, când elevii sunt aproape de vârsta de vot.

Modifică Setările