Stiri despre editura vellant

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De la Donald
Trump la Susan Sontag („i-o cale-atât de lungă“). Câteva cărţi din viaţa unui redactor de carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Donald Trump la Susan Sontag („i-o cale-atât de lungă“). Câteva cărţi din viaţa unui redactor de carte

  De la „cronica“ primului an de „domnie“ din ceea ce istoria va înregistra, deloc măgulitor însă, drept „mandatul Trump“ până la cartea de povestiri a genialei Susan Sontag „i-o cale-atât de lungă“, timp în care am redactat, pentru editura Vellant, numeroase cărţi, dintre care se detaşează cele despre „inteligenţa artificială“ şi cea despre „pacientul H.M.“, pe tema „controlului oamenilor prin ştiinţă şi medicină“, redevenită actuală în pandemie.

 • Recenzie: O istorie a Operei – Ultimii patru sute de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recenzie: O istorie a Operei – Ultimii patru sute de ani

  Când am descoperit această carte la un stand din foaierul Sălii Palatului, în timpul Festivalului Enescu 2019, mi-am dat seama că era cam singurul titlu care mă putea interesa din toată oferta editorială a acestui an.

 • CARTEA DE ARTĂ Doi
titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau
despre farmecul discret al propagandei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Doi titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau despre farmecul discret al propagandei

  O apariţie mai veche de la Vellant nu trebuie lăsată deoparte, pentru că este cu adevărat remarcabilă. Este vorba despre „Dealuri şi cîmpii: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea. Antropogeografii atavice“, catalog al unei expoziţii de-acum doi ani de la Craiova, cu un concept, atât expoziţional, cât şi publicistic, aparţinându-i istoricului de artă Erwin Kessler. E pentru prima dată când cei doi titani ai picturii româneşti sunt văzuţi în conexiune.

 • CARTEA DE ARTĂ Viktoria
(Nike) Zidaru, o (mare) artistă care tace şi coase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Viktoria (Nike) Zidaru, o (mare) artistă care tace şi coase

  Sunt zile de Sărbătoare, şi nu este „zăbavă“ mai potrivită decât răsfoirea unei cărţi, a unui album semnat de un artist cu tematică religioasă. Victoria Zidaru este unul dintre cei mai în-zestr(e)-aţi din acest punct de vedere, pentru că este (şi rămâne) în primul rând artist, şi abia apoi orice altceva.

 • CARTEA DE ARTĂ „Prinţesa“ Lea, cartea (şi expoziţia)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ „Prinţesa“ Lea, cartea (şi expoziţia)

  Reluăm prezentarea cărţilor de artă, mai ales că e Luna Cadourilor şi nu există cadou mai de bun-gust decât un album de artă. Lea Rasovszky, a cărei carte de artist a fost lansată de Vellant pe la începutul anului, îşi vernisează o „personală“ la Mobius Gallery joi, 7 decembrie. Dacă ne gândim şi că retrospectiva Gh. Rasovszky, curator Simona Vilău, s-a deschis de curând la MNAC, putem spune că sfârşitul de an aparţine familiei Rasovszky.

Modifică Setările