Stiri despre editura humanitas

  201 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FRAGMENT „Amiralul Horthy, regentul Ungariei“, de Catherine Horel. Când are loc lansarea volumului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Amiralul Horthy, regentul Ungariei“, de Catherine Horel. Când are loc lansarea volumului

  Istoricul francez Catherine Horel va veni în România cu prilejul lansării volumului „Amiralul Horthy, regentul Ungariei” – vineri, 11 octombrie, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu – şi a colocviului Construire l’alliance. Les modalités de mise en œuvre de l’engagement de la France dans l’Europe médiane de l’entre-deux-guerres (1917–1939). „Adevărul” prezintă, în premieră, un fragment din cartea lui Horel.

 • Anii raptului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anii raptului

  Gabriel Liiceanu şi editura „Humanitas“ au avut lăudabila idee de a republica în excelente condiţii grafice una dintre cele mai importante cărţi de mărturii despre ceea ce au însemnat primii ani ai dictaturii comuniste în România. Este vorba despre fabuloasa „Timpul ce ni s-au dat“, carte masivă datorată lui Annie Bentoiu.

 • Dincolo de
bârfe şi de clişee
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dincolo de bârfe şi de clişee

  În calitate de “povestitoare de întâmplări adevărate”, cum se autodefineşte, Tatiana Niculescu a publicat până în vara anului 2019 la prestigioasa editură bucureşteană Humanitas câteva titluri importante, repede intrate în categoria marilor succese de librărie. A best-seller- urilor, cum să spune.

 • Profesorul
Lucian Boia, la ora memoriilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorul Lucian Boia, la ora memoriilor

  Cel de-al doilea volum al memoriilor profesorului Lucian Boia, un om şi un istoric adulat de unii, detestat de alţii, socotit ba reformator al felului în care trebuie scris despre istorie, ba nepatriot fiindcă a înlocuit exaltarea, patetismul, mă rog, implicarea patriotic-emoţională cu un plus de spirit critic, a apărut la editura bucureşteană „Humanitas” în urmă cu puţină vreme.

 • INTERVIU Mircea Cărtărescu: „Poate că Europa nu a reuşit cu adevărat să ne facă patrioţi
europeni. Aici ar trebui să lucreze mai mult“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Mircea Cărtărescu: „Poate că Europa nu a reuşit cu adevărat să ne facă patrioţi europeni. Aici ar trebui să lucreze mai mult“

  La 30 de ani de la apariţia „Nostalgiei“, Mircea Cărtărescu, care împlineşte, pe 1 iunie, 63 de ani, publică „Melancolia“, un volum care reprezintă un „regres la diferite etape ale dezvoltării psihice a copilului“ şi prin care s-a vindecat de unele traume interioare. În rest, scriitorul, care se bucură de o recunoaştere în creştere pe plan internaţional, crede că românii trebuie să se bucure de faptul că ţara se află în Uniunea Europeană.

 • FRAGMENT Poveştile episcopilor greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc îi va beatifica la Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Poveştile episcopilor greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc îi va beatifica la Blaj

  „Martori ai Fericirii. Şapte vieţi de sfinţi români“, volum scris de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu, este dedicat poveştilor vieţii şi morţii a şapte episcopi greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc îi va beatifica la Blaj, pe 2 iunie. „Adevărul” prezintă, în premieră, câteva fragmente din cartea care va fi lansată marţi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu.

 • AVANPREMIERĂ Mircea Cărtărescu lansează „Melancolia” la Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ Mircea Cărtărescu lansează „Melancolia” la Bookfest

  După marele succes al romanului „Solenoid“, Mircea Cărtărescu revine pe piaţa literară cu o carte de o cu totul altă factură. „Melancolia”, o evocare nostalgică a unei copilării şi adolescenţe înconjurate de o atmosferă de adâncă reverie, va fi lansată pe 1 iunie, de la ora 13.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, la standul editurii Humanitas. „Adevărul” prezintă, în avanpremieră, un fragment din „Melancolia”.

 • Fragment în avanpremieră. Când apare „Serotonină“, romanul lui Michel Houellebecq, în librăriile româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fragment în avanpremieră. Când apare „Serotonină“, romanul lui Michel Houellebecq, în librăriile româneşti

  „Serotonină”, cel mai recent roman al scriitorului Michel Houellebecq, va putea fi găsit în librăriile din ţară, începând de miercuri. Lansarea cărţii, publicată în limba română la editura Humanitas, va avea loc la „Bookfest”, pe 1 iunie, de la ora 16.30, la standul editurii. Vor vorbi Sever Voinescu, Ovidiu Nahoi şi Denisa Comănescu. „Adevărul” prezintă în avanpremieră, un fragment din „Serotonină”.

 • Puterea fragilităţii. Astăzi se împlineşte un an de la dispariţia Doinei Cornea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea fragilităţii. Astăzi se împlineşte un an de la dispariţia Doinei Cornea

  Astăzi, 4 mai, se împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a Doinei Cornea, căreia i-a fost dedicată antologia "Puterea fragilităţii". Volumul va fi lansat joi, 9 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment vor vorbi Gabriel Liiceanu, Cristian Preda şi Ioan Stanomir.

 • Pledoarie pentru Isus, în cărţile lui Brant Pitre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pledoarie pentru Isus, în cărţile lui Brant Pitre

  Trei cărţi dedicate lui Isus, semnate de Brant Pitre,„Misterul Cinei de pe urmă, Isus şi rădăcinile iudaice ale Euharistiei“, „Fiul lui Dumnezeu?. Pledoarie pentru Isus“, „Isus Mirele. Cea mai frumoasă poveste de dragoste a tuturor timpurilor" sunt de citit în aceste zile de Paşte care sărbătoresc Învierea Domnului.

 • Doamne, păzeşte şi iartă-i!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doamne, păzeşte şi iartă-i!

  Profesorul Lucian Boia a scris o carte, apărută la editura bucureşteană „Humanitas“, în cuprinsul căreia ne explică „De ce este România altfel“. La scurtă vreme după aceea sociologul Vintilă Mihăilescu a coordonat o carte, numai în parte replică la cea anterior citată, în care se argumentează „De ce e România astfel“ (Editura Polirom, Iaşi).