Stiri despre economie de piata

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a devenit China o putere globală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a devenit China o putere globală

  China a reuşit în ultimele decenii, pe fondul scepticismului Occidentului, să schimbe modelul economic şi să devină o putere de rang mondial, iar acum statul comunist încearcă să ajungă pe primul loc în pofida ostilităţii SUA, scrie cotidianul The New York Times.

 • A fi (mic) antreprenor în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fi (mic) antreprenor în România

  Să spunem că am un prieten. Să spunem că omul a muncit ceva peste un deceniu în străinătate, că a acumulat cunoştinţe tehnice şi antreprenoriale, dar, mai ales, că a acumulat capital.

 • Raul Castro: „Fără terapie de şoc“ în Cuba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raul Castro: „Fără terapie de şoc“ în Cuba

  Autorităţile comuniste din Cuba nu vor renunţa la economia dirijată de stat şi nu vor recurge la nici o „terapie de şoc” pentru modernizarea ei, a declarat preşedintele Raul Castro sâmbătă la Havana, în deschiderea congresului Partidului Comunsit. Declaraţia vine la o lună după vizita istorică a preşedintelui american Barack Obama în Cuba, care alimentase speranţa unei deschideri a ţării spre democraţie şi economia de piaţă.

 • Ce-am fost şi ce-am ajuns. Zalăul, după 25 de ani de economie de piaţă şi democraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-am fost şi ce-am ajuns. Zalăul, după 25 de ani de economie de piaţă şi democraţie

  Oraşul industrializat forţat de comunişti, ale cărui străzi se transformau, la orele schimburilor, în fluvii de oameni, s-a transformat, în cei 25 de ani de economie de piaţă şi democraţie, într-o urbe golită de populaţie, după ce foştii muncitori din fabricile închise între timp ori aflate în pragul închiderii au luat drumul străinătăţii. Cei care au rămas sunt în principal bugetarii.

 • Ofertele de sărbători ale marilor corporaţii – Atenţie la condiţiile din contracte! Atenţie la calitatea
produselor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ofertele de sărbători ale marilor corporaţii – Atenţie la condiţiile din contracte! Atenţie la calitatea produselor!

  Economia de piaţă românească, departe de a întruni calităţile de performanţă, civilizaţie şi minim bun simţ ale spaţiului economic vest-european, este mai degrabă o cloacă în care marile corporaţii profită de indulgenţa legislaţiei româneşti şi de complicităţile înalte ale unor idivizi corupţi din cercurile politice.

 • Capitalismul sălbatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capitalismul sălbatic

  România e un paradis. E drept, nu pentru prostime. De el au parte cei care exploatează la sânge toate slăbiciunile statului.

 • Magda Cârneci: „Ar trebui poezia să cedeze, să tacă?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magda Cârneci: „Ar trebui poezia să cedeze, să tacă?”

  Stimată doamnă Magda Cârneci, un poet adevărat nu-şi pune problema oportunităţii scrierii şi publicării de poezie, dar un analist interesat de „funcţionarea” unei anumite epoci socio-culturale, da. Merită să scrii poezie după 1990, în democraţia noastră originală care a făcut economie de piaţă mai întîi în cultură?

 • Turnesolul bulgăresc. Ce întrebări aruncă în
aer protestele din
Bulgaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnesolul bulgăresc. Ce întrebări aruncă în aer protestele din Bulgaria

  Protestatarii bulgari contestă nu doar eşecul administrativ al clasei politice post-comuniste locale, dar chiar principii de bază ale 'democraţiei liberale' şi ale 'economiei de piaţă liberă'. Guvernul bulgar a demisionat în februarie sub presiunea unor mari manifestaţii de stradă, dar anticipatele din mai nu au adus la putere figuri sau idei politice noi – impasul rămâne, ca şi marile întrebări. Câteva răspunsuri de la Darie Cristea.

 • Criza veșnică moldovenească (P)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza veșnică moldovenească (P)

  Există o teorie, că criza este starea normală a societății umane și în mediu crizele apar o dată la 5-7 ani. Chiar dacă se presupune această perioadă, se pare că criza din Republica Moldova nu se retrage. Din ce cauză? Din cauza factorilor economici obiectivi sau este o părere subiectivă, și de fapt nu există criză permanentă?

 • Depozitele vor avea randamente mai mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Depozitele vor avea randamente mai mici

  Impozitarea cu 16% a câştigurilor bancare, de la începutul lunii viitoare, ca şi inflaţia anuală, vor aduce economiile populaţiei la limita de jos a rentabilităţii. Dacă inflaţia va creşte peste prognozele actuale, banii depuşi în iulie s-ar devaloriza şi mai mult, iar impozitul de 16% pe acest câştig reduce apetitul pentru economisire.

Modifică Setările