Stiri despre economie

  1952 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Asta e adevărata miză? Dacă da, atunci sistemul financiar mondial poate intra în vrie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asta e adevărata miză? Dacă da, atunci sistemul financiar mondial poate intra în vrie!

  Într-un ritm din ce în ce mai nervos, aparent ilogic măcar din punct de vedere politic şi de securitate, americanii declanşează valuri succesive de sancţiuni economice, lovindu-şi mai întâi prietenii şi aliaţii strategici, apoi pe toţi ceilalţi parteneri, tradiţionali sau mai noi, producând crize şi generând mişcări de revoltă şi retorsiune pe măsură.

 • De ce contează instituţiile? O teorie a costului audienţei pentru angajamentele instituţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce contează instituţiile? O teorie a costului audienţei pentru angajamentele instituţionale

  Instituţiile monetare fiduciare (bazate pe un sistem de credinţe şi perpetuare infinită) cum ar fi băncile centrale independente, ţintele monetare şi inflaţioniste, consiliile de rate de schimb valutar, aranjamentele fixe de schimb valutar cum a fost standardul aurului, sistemul monetar european (EMS) sau unitatea monetară europeană (EMU) şi dolarizarea sunt create de un

 • Diasporei, cu drag. Şi cu 5 răspunsuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diasporei, cu drag. Şi cu 5 răspunsuri

  Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

 • Conduita politicii monetare şi gestionarea lichidităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conduita politicii monetare şi gestionarea lichidităţii

  Cine citeşte documentele BNR, inclusiv minutele şedinţelor de politică monetară, constată referiri la gestionarea lichidităţii. Aceasta din urmă este parte din modul în care o bancă centrală îşi formulează şi aplică politica monetară.

 • Să ne pregătim de epoca post-PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să ne pregătim de epoca post-PSD

  PSD va fi dat jos de păturile pentru care a făcut din punct de vedere economic cel mai mult în ultima perioadă: scutiri de taxe, impozite mici, taxe preferenţiale, privatizări cu dedicaţie, „investitori strategici“ etc. Ăsta e paradoxul.

 • Rusia, pe tobogan: pieţele - un minim de la anexarea Crimeei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia, pe tobogan: pieţele - un minim de la anexarea Crimeei

  Turbulenţe majore în Rusia determinate de ultimele valuri de sancţiuni americane, şi asta înainte de intrarea în vigoare în noiembrie a sancţiunilor împotriva Iranului. Costurile cele mai importante se acumulează pe piaţa financiară, la nivelul economiei şi a impactului social major al reformei pensiilor, menită să echilibreze situaţia.

 • Noile
sancţiuni economice ale SUA impuse Iranului şi posibilele poziţionări ale Turciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile sancţiuni economice ale SUA impuse Iranului şi posibilele poziţionări ale Turciei

  Primul set al sancţiunilor economice impuse Iranului de către Administraţia Trump a intrat deja în vigoare, urmărindu-se astfel interzicerea guvernului iranian să achiziţioneze dolari americani sau să vândă titluri de stat. Totodată, sancţiunile afectează importurile iraniene de granit, aluminiu, oţel, cărbune sau unele aplicaţii software, dar şi exporturile iraniene de covoare persane sau industria auto din această ţară.

 • Drumul către un război comercial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumul către un război comercial

  SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

 • Oficial german: Procesele din Moldova sunt contrare dezvoltării ei
politice şi economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial german: Procesele din Moldova sunt contrare dezvoltării ei politice şi economice

  Republica Moldova nu se va dezvolta din punct de vedere economic dacă potenţialii investitori nu vor avea convingerea respectării statului de drept. Însă, ceea ce se întâmplă actualmente aici demonstrează lipsa acestei premise. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat parlamentar al Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării din Germania, Maria Flachsbarth.

 • Cum se poate lupta Europa Centrală şi de Est cu rata scăzută a şomajului şi încetinirea economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se poate lupta Europa Centrală şi de Est cu rata scăzută a şomajului şi încetinirea economiei

  Şomajul foarte scăzut, creşterea dinamică, emigrarea şi dezvoltarea rapidă a sectorului de servicii au creat o lipsă acută de forţă de muncă în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE). Conform ultimului raport intitulat „CEE Labour Force Riddle” al companiei de consultanţă imobiliară Colliers International, o posibilă încetinire economică rezultată în urma acestei situaţii poate fi evitată prin mai multe soluţii.

 • Ce vrea să
rectifice guvernul? Praful de pe tobă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vrea să rectifice guvernul? Praful de pe tobă!

  La un deficit de 15 miliarde lei după 6 luni, este clar că toată filosofia bugetară a trio-ului Dragnea-Vâlcov-Vasilescu se dovedeşte o poveste de adormit copiii. Reducerea fiscalităţii simultan cu lărgirea bazei de impozitare, „umflarea“ corectitudinii contribuabililor de dragul PSD-ALDE, s-au dovedit vise exotice în capetele unora care nu au treabă cu ştiinţele economice.

 • În relaţia cu UE, Trump face un pas înapoi şi Juncker câştigă o bătălie de etapă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În relaţia cu UE, Trump face un pas înapoi şi Juncker câştigă o bătălie de etapă

  Parcă asistăm la o piesă de teatru cu un final ce putea să fie mortal. În actul întâi, Trump se supără pe toată lumea şi scoate, la impresionarea adversarului, armele altădată atât de eficiente ale ameninţărilor cu războiul comercial de mare amploare şi cu sancţiuni economice împotriva „ţărilor inamice“ de pe lista unde figurau UE, Rusia şi China.

 • Barna: Dăncilă minte. Sub PSD, România se împrumută cu 354.000 de euro la fiecare 30 de minute, iar 9 români părăsesc ţara în fiecare oră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barna: Dăncilă minte. Sub PSD, România se împrumută cu 354.000 de euro la fiecare 30 de minute, iar 9 români părăsesc ţara în fiecare oră

  Liderul USR, Dan Barna, a vorbit marţi despre bilanţul prezentat cu o zi în urmă de premierul Viorica Dăncilă, afirmând că aceasta „i-a minţit pe români” şi că „datoria externă totală a României a crescut cu 2,56 miliarde de euro în primele 5 luni”. Totodată, Barna a ţinut să precizeze şi că cea mai bună dovadă a faptului că situaţia economică a României este foarte proastă o reprezintă migraţia, 9 români părăsind ţara în fiecare oră.