Stiri despre economie

  2182 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Supraacciza la carburanţi, eliminată de la 1 ianuarie 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supraacciza la carburanţi, eliminată de la 1 ianuarie 2020

  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care este eliminată supra-acciza la carburanţi de la 1 ianuarie 2020. Preţul carburanţilor ar putea scădea în prima zi a anului cu 45 bani pe litru.

 • Preţurile petrolului au crescut la un nou maxim al
ultimelor trei luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţurile petrolului au crescut la un nou maxim al ultimelor trei luni

  Preţurile petrolului au crescut luni la un nou maxim al ultimelor trei luni, susţinute de optimismul privind semnarea acordului comercial dintre Statele Unite şi China şi de date industriale peste aşteptări, în timp ce traderii urmăresc îndeaproape situaţia din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor aeriene americane în Irak şi Siria, transmite Reuters.

 • România este în criză profundă. Se impun măsuri radicale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România este în criză profundă. Se impun măsuri radicale

  Să nu ne amăgim. România este într-o situaţie proastă. Ascunderea sub preş a deficitelor bugetare uriaşe, de către fostul ministru Teodorovici, necesită intervenţia DNA, pentru că a periclitat securitatea economică a României. Aşa a început şi Grecia. Situaţia din educaţie este catastrofală. DIICOT a descoperit la Universitatea Spiru Haret o grupare infracţională organizată care vindea diplome universitare.

 • Suntem exact în situaţia
politico-economică de la începutul anului 2009
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem exact în situaţia politico-economică de la începutul anului 2009

  Asemănările sunt frapante. Guvenul Boc abia venise la guvernare, după epoca Tăriceanu-PSD. Acum, guvernul PNL, condus de Orban, vine la guvernare după lunga perioadă PSD cu guvernele Ponta şi Dragnea, cu excepţia nesemnificativă a anului 2016. Atunci, urma anul electoral 2009, cu alegeri prezidenţiale la sfârşit de an, care nu puteau fi tulburate cu măsuri de reparare drastică a echilibrelor bugetare.

 • Atenţie la avertismentul de criză sistemică dat de OECD!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la avertismentul de criză sistemică dat de OECD!

  Este (sau ar trebui să fie chiar şi pentru guvernanţii români) un domeniu de atenţie prioritar, mai ales că semnele prevestitoare ale unei mari crize economice se tot adună şi încep să fie foarte vizibile, mai ales în cazul unor economii tradiţional fluctuante şi victime ale bătăliilor politice interne care generează un sentiment profund de impredictibilitate.

 • Băsescu iese la atac: Cîţu şi Isar se ocupă mai mult de propaganda „teoriei găurii“ şi a gogoşii „contabilităţii duble“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu iese la atac: Cîţu şi Isar se ocupă mai mult de propaganda „teoriei găurii“ şi a gogoşii „contabilităţii duble“

  Europarlamentarul Partidului Mişcarea Populară Traian Băsescu susţine că economiştii Florin Cîţu şi Lucian Isar se ocupă mai mult de propaganda „teoriei găurii“ şi de contabilitatea dublă în loc să treacă la măsuri urgente de restabilire a echilibrelor macroeconomice şi de reducere a vitezei de creştere a datoriei publice.

 • Deciziile ANRE au aruncat în aer preţul gazelor
pe piaţa din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deciziile ANRE au aruncat în aer preţul gazelor pe piaţa din România

  ANRE a devenit „rânduitorul” cantităţilor de pe piaţa de gaze din România. A stabilit arbitrar, câte gaze din producţia internă se vând pentru furnizorii care livrează gaze populaţiei, câte gaze să se înmagazineze de furnizori, cine va extrage gaze din înmagazinare etc. După ce aceste decizii au creat deficit de gaze pe piaţă şi preţul a fost aruncat în aer, ANRE se apără, că a făcut asta în baza OUG 114.

 • Moneda comună are nevoie de o zonă euro robustă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moneda comună are nevoie de o zonă euro robustă

  Guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, a semnat recent un articol care a ridicat, probabil, multe sprâncene printre oficiali din UE („It is time to recognize that the euro was a mistake/Este momentul să admitem că euro a fost o greşeală“, Financial Times, 4 November).

 • Bani (mulţi de tot) chinezeşti pentru Grecia. Sau despre
dezideologizarea economiei şi proiecte. La cine vrea şi poate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bani (mulţi de tot) chinezeşti pentru Grecia. Sau despre dezideologizarea economiei şi proiecte. La cine vrea şi poate

  Printr-un îndelungat proces de clasică intoxicare informaţională, pe cât de simplu pe atât de pervers, opinia publică din ţările spaţiului post-comunist (ţările denumite nemilos drept “emerging markets”) a fost convinsă că obţinerea mult doritului statut de “democraţie funcţională” necesar pentru admiterea în lumea bună, era normal să fie condiţionat de un anume comportament în zona gândirii şi practicii economice în general,

 • Germania: Când nu ai bani nici de o cafea şi o prăjitură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Când nu ai bani nici de o cafea şi o prăjitură

  Nu sunt bani pentru haine sau pentru o ieşire la cafenea. O vizită la un cuplu care trăieşte la limita sărăciei. Ar putea ultima înţelegere privind acordarea unei pensii de bază să le îmbunătăţească nivelul de trai?

 • De ce nu ajunge creşterea economică în buzunarele românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu ajunge creşterea economică în buzunarele românilor

  Cu o creştere economică de 4.8% în anul 2019, de patru ori mai mare decât media zonei euro, românii ar trebui să privească cu încredere şi optimism viitorul. O analiză recentă realizată de către Institutul Legatum împreună cu Grupul Erste arată însă o altă realitate: creşterea galopantă a costurilor de trai şi salariile mici comparativ cu ţările din Vest au adus un procent ridicat de cetăţeni la marginea sărăciei.

 • Noile măsuri ale Guvernului Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile măsuri ale Guvernului Orban

  Au trecut deja câteva zile de când Palatul Victoria s-a îngălbenit, ce-i drept, într-o perioadă foarte grea, atât din punct de vedere intern, cât şi extern - raportându-ne la geopolitica regională şi relaţiile complexe pe care marile puteri le au între ele în ultima vreme - şi deja oamenii au început să ceară idei şi rezultate concrete.

 • 3 „certuri” între politică şi economie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 „certuri” între politică şi economie

  Politica şi economia se „ceartă” des, ca în cele mai multe dintre relaţii, totul pleacă de la bani. Politica este dependentă de economie, în timp ce economia este afectată de politică, des, în sens negativ. Putem spune că o economie performantă îţi dă şansa de a face politică mare, în timp ce o economie ruinată te obligă să faci politică de răspuns, de subzistenţă.

 • Pericole externe pentru economia românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericole externe pentru economia românească

  Viaţa politică de la noi seamănă din ce în ce mai mult cu o telenovelă. Şi, ca orice telenovelă bună, politica internă românească captează toată atenţia publicului. Însă ar fi periculos să ignorăm că există evenimente internaţionale care ne-ar putea afecta puternic, dacă nu le luăm în calcul şi nu suntem pregătiţi.