Stiri despre economie

  2108 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât
timp se înjură taberele din PSD, guvernează cineva România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât timp se înjură taberele din PSD, guvernează cineva România?

  Pentru doamna Dăncilă nu există tabere în PSD şi pe cale de consecinţă nici înjurături între ele. În rest, celelalte figuri ale partidului stau toată ziua pe ecrane vorbind fix despre tabere şi înjurături. Nu ar fi nimic senzaţional în asta, dacă partidul nu s-ar afla la guvernare.

 • Dilema doamnei Dăncilă:
ori reduce aparatul bugetar, dar atunci pierde şi voturile pe care le mai are, ori bagă statul
român în faliment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dilema doamnei Dăncilă: ori reduce aparatul bugetar, dar atunci pierde şi voturile pe care le mai are, ori bagă statul român în faliment

  Foarte probabil, dna Dăncilă va fi viitorul şef al PSD. Argumentul e simplu. În caz contrar, PSD pierde guvernarea, pentru că n-o văd pe Dăncilă dând socoteală unui alt „Dragnea”. Dar este conştientă dna Dăncilă de ce o aşteaptă, ca viitor şef al PSD şi premier al României? Are toate, dar toate pârghiile pentru a conduce România ca o doamnă de „fier”. Ce moştenire a primit de la Dragnea, nu cred că este pe deplin lămurită!

 • CONFIRMARE. Economia creşte tot împinsă de consumul românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CONFIRMARE. Economia creşte tot împinsă de consumul românilor

  Creşterea economică a României a surprins, în primul trimestru, când Institutul Naţional de Statistică a anunţat că avansul a fost de 5%. Acum, INS dă detalii şi asupra factorilor care au condus la această creştere şi, cum era de aşteptat, ea s-a datorat în mare parte consumului populaţiei.

 • Cât câştigă Grecia din turism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât câştigă Grecia din turism

  Industria turismului din Grecia a înregistrat un nou record în 2018, atât în termeni de număr de vizitatori cât şi în ceea ce priveşte veniturile generate. Contribuţia totală a acestui sector la PIB-ul Greciei a urcat anul trecut la 21,6 miliarde de euro, sau 11,7%, arată datele INSETE, departamentul de cercetare al Confederaţiei Turismului din Grecia.

 • Daea: „Suntem pe primul loc
la producţia de miere“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daea: „Suntem pe primul loc la producţia de miere“

  Sectorul apicol din România a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, datorită programelor de sprijin financiar de la bugetul UE sau naţional astfel încât, în prezent am ajuns să ne situăm pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană, după Spania, ca număr al familiilor de albine şi pe primul loc la producţia de miere, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 • Iohannis: România merge într-o direcţie greşită, din punct de vedere economic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: România merge într-o direcţie greşită, din punct de vedere economic

  România merge într-o direcţie greşită, din punct de vedere economic, iar politicile actuale se regăsesc pe contrasensul responsabilităţii economice, arată un mesaj transmis miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Pieţei Financiare, prin intermediul consilierului prezidenţial Cosmin Marinescu.

 • Digitalizarea şi banii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Digitalizarea şi banii

  Digitalizarea are impact asupra circulaţiei banilor, asupra industriei financiare. Şi activitatea autorităţilor de reglementare, a băncilor centrale, este afectată. În continuare abordez câteva aspecte ce privesc relaţia între Fintech şi bani din perspectiva băncilor centrale, a creaţiei monetare. Reiau idei pe care le-am expus în public şi în scris, acasă şi străinătate.

 • S-a deschis prima autostradă electrificată din Germania (VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a deschis prima autostradă electrificată din Germania (VIDEO)

  În Hessa s-a deschis prima porţiune de autostradă pentru tiruri care circulă cu curent electric din instalaţii de deasupra carosabilului. Dacă testul va fi un succes, şi alte autostrăzi din Germania vor fi electrificate.

 • De ce nu avansează Uniunea Pieţelor de Capital (CMU)?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu avansează Uniunea Pieţelor de Capital (CMU)?

  În UE se vorbeşte mult despre integrarea pieţelor financiare drept cale de a face Piaţa Unică să funcţioneze mai bine, cale de micşorare a riscurilor; există opinia că astfel s-ar diminua nevoia de integrare fiscală, „partajarea riscurilor“ (risk sharing) fiind prezumată ca asigurându-se prin pieţe de capital.

 • Nimeni nu vrea să vorbească despre asta la Summit-ul de la Sibiu, dar toată lumea numai la asta se gândeşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimeni nu vrea să vorbească despre asta la Summit-ul de la Sibiu, dar toată lumea numai la asta se gândeşte

  Altfel, cu totul altfel ar fi trebuit să stea lucrurile în lumea ideală, curată, aseptică, politicoasă şi în genere departe de pasiunile vulgului, aceea în care gazdele române şi-au îndeplinit impecabil sarcina care le revine, oferind profesionist, corect şi la timp cafea, şampania şi fursecurile în timp ce grupul restrâns al puternicilor europeni se ocupa de aranjamentele jocurilor viitoare, pe poziţii, funcţii şi responsabilităţi.