Stiri despre dureri articulare

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Protejarea articulaţiilor în sezonul rece. Cosmin Baciu, medic ortoped: „Suplimentele alimentare ajută, dar nu pot face minuni“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protejarea articulaţiilor în sezonul rece. Cosmin Baciu, medic ortoped: „Suplimentele alimentare ajută, dar nu pot face minuni“

  Motivul exact al accentuării durerilor articulare în sezonul rece nu este întocmai foarte cunoscut, dar durerea este o certitudine în cazul pacienţilor. Deşi sunt studii care susţin că scăderea temperaturii ambientale produce modificări circulatorii locale şi creşterea vâscozităţii lichidului articular care se manifestă prin senzaţia de articulaţii rigide, sunt cercetători care susţin că variaţiile de presiune atmosferică suntprincipala cauză.

 • Cum se prepară decoctul de leuştean şi ce efecte are dacă îl adaugi în apa de baie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară decoctul de leuştean şi ce efecte are dacă îl adaugi în apa de baie

  Leuşteanul, planta mediteraneană cu arome intense, descoperită şi folosită pentru prima dată ca aliment pe actualul teritoriu al Italiei, înseamnă mai mult decât ultracunoscutul condiment. În scop medicinal, planta este utilizată pentru prepararea infuziilor, decocturilor şi tincturilor, dar poate fi folosită, ca remediu, şi în uz extern.

 • Ce poţi face din rădăcina de leuştean. Remedii simple recomandate în fitoterapie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poţi face din rădăcina de leuştean. Remedii simple recomandate în fitoterapie

  Deşi în cotidianul vremurilor noastre leuşteanul şi-a pierdut rolul de plantă medicinală, fiind folosit cu precădere în bucătărie, calităţile sale terapeutice sunt în continuare exploatate în fitoterapie. Şi nu doar sub forma cunoscutelor ceaiuri din frunze, ci şi sub forma unor valoroase remedii obţinute din rădăcina acestei plante.

 • Cele mai bune tratamente naturiste cu sulfină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune tratamente naturiste cu sulfină

  Numită şi floare de piatră, sulfina este o plantă cu proprietăţi sedative, antiseptice, diuretice şi emoliente. Hipertensiunea şi durerile articulare sunt câteva dintre problemele de sănătate în cadrul cărora remediile cu sulfină şi-au demonstrat eficacitatea.

 • Exerciţiul care îţi va proteja sănătatea la bătrâneţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exerciţiul care îţi va proteja sănătatea la bătrâneţe

  Cu cât eşti mai activ în perioada tinereţii, cu atât vei fi mai activ şi lipsit de probleme la bătrâneţe. Astfel, un banal şi simplu exerciţiu fizic efectuat zilnic te poate scăpa de durerile articulare de peste ani.

 • Argila tratează gastrita şi durerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Argila tratează gastrita şi durerile

  Cunoscută ca un remediu bun la toate, argila are efect remineralizant, detoxifiant, dezinfectant, cicatrizant şi antiseptic, fiind de ajutor în caz de numeroase afecţiuni, de la boli gastrice până la probleme de piele.

 • Unguente pentru combatarea durerilor articulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unguente pentru combatarea durerilor articulare

  Umiditatea şi frigul accentuează disconfortul şi simptomele bolilor reumatice. Dacă te confrunţi cu dureri articulare, în ajutorul tău vin remediile naturiste sub formă de unguente, tincturi şi ceaiuri.

 • Zgomote ale corpului care pot indica o boală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zgomote ale corpului care pot indica o boală

  Anumite sunete pe care le emite corpul tău pot fi semnul unei afecţiuni. Descoperă dacă este vorba despre o problemă uşoară de sănătate sau despre o afecţiune care necesită tratament!

 • Alimente contraindicate celor cu dureri articulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente contraindicate celor cu dureri articulare

  Când articulaţiile se inflamează, durerea poate ajunge la cote extreme. Dacă nu cunoşti sentimentul, sunt şanse să ştii măcar pe cineva care se confruntă cu această problemă, dat fiind că aproximativ 1 din 5 adulţi au fost diagnosticaţi cu artrită.

 • Ce e de făcut când articulaţiile încep să „scârţâie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce e de făcut când articulaţiile încep să „scârţâie“

  Cunoscută şi ca reumatism degenerativ, ARTROZA apare din cauza deteriorării cartilajului articular. Boala se instalează de-a lungul anilor, afectând mai ales articulaţiile solicitate cel mai des: genunchii, spatele, şoldurile şi degetele de la mâini.

 • Dureri articulare? 

Recapăţă-ţi LYBERtatea de mişcare cu un masaj
încălzitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dureri articulare? Recapăţă-ţi LYBERtatea de mişcare cu un masaj încălzitor

  Schimbările de temperatură, frigul şi umezeala din sezonul rece afectează bolnavii de reumatism, fie că este vorba de vârstnici sau de persoane tinere. Termenul de reumatism este destul de vag, făcând referire la o paletă largă de afecţiuni acute sau cronice ale articulaţiilor, care provoacă dureri, inflamaţii, scăzând mobilitatea acestora.

 • Cum poţi să obţii
articulaţii flexibile pentru mişcare fără durere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi să obţii articulaţii flexibile pentru mişcare fără durere

  Durerile articulare sunt asociate în general cu semnele îmbătrânirii, lucru total neadevărat. Mişcările bruşte şi intense ale corpului de la orice vârstă sunt cele cauzează de obicei durerile supărătoare şi lipsa mobilităţii. Acest lucru li se întâmplă persoanelor foarte active, pasionate de sport, care îşi solicită intensiv de-a lungul timpului articulaţiile.

 • Ai dureri articulare? Care sunt cauzele posibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai dureri articulare? Care sunt cauzele posibile

  Dacă simţi frecvent dureri articulare şi ştii că nu suferi de artrită şi osteoartrită, boli care se caracterizează prin acest simptom, ar fi bine să mergi la medic. Există riscul ca în spatele acestora să se afle alte afecţiuni.

 • Obiceiuri care duc la apariţia artritei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri care duc la apariţia artritei

  Poliartrita reumatoidă este doar una dintre multele afecţiuni cronice, care pot să apară în urma unui sistem imunitar slăbit. Această afecţiune afectează articulaţiile mâinilor şi picioarelor, provocând dureri articulare.

 • Afecţiuni de care poţi să suferi fără să-ţi dai seama
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiuni de care poţi să suferi fără să-ţi dai seama

  Uneori, chiar şi medicilor cu multă experienţă le este foarte greu să diagnosticheze o anumită afecţiune. Şi asta pentru că simptomele nu variază foarte mult. Iată de ce boli poţi să suferi şi să nu ştii!

 • Atenţie la bolile care se agravează iarna!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la bolile care se agravează iarna!

  Temperaturile sub zero grade Celsius pun sănătatea în pericol persoanelor de vârsta a treia şi nu numai lor. Printre cele mai frecvente probleme de sănătate apărute iarna se numără hipotermia, durerile articulare şi complicaţiile cardiace.

 • Ce este artroza şi cum o tratăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este artroza şi cum o tratăm

  Te dor frecvent genunchii, ai probleme musculare sau articulare, înţepeneşti de mijloc? Într-un cuvânt, ai sentimentul că ţi-au ruginit de tot încheieturile? Ei bine, s-ar putea să fie vorba de artroză, o afecţiune la care sunt mai predispuse femeile, şi care poate fi combătută cu remedii naturale.

 • Sfaturi pentru a-ţi păstra sănătatea iarna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi pentru a-ţi păstra sănătatea iarna

  Temperaturile scăzute ne pun sănătatea la grea încercare. Hipotermia, degerăturile şi durerile articulare sunt doar câteva dintre neplăcerile care ne pândesc în sezonul rece. Află cum te poţi feri de acestea.

 • Piperul, condimentul-medicament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piperul, condimentul-medicament

  Sertarul tău de condimente nu este numai un spaţiu secret al bunătăţilor pe care le prepari, ci şi o adevărată farmacie... culinară. Dintre ele, piperul iese repede în evidenţă prin virtuţile sale terapeutice pe care le vei afla şi tu imediat.

 • Puterea vindecătoare a florilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea vindecătoare a florilor

  Ne bucurăm de frumuseţea lor în fiecare primăvară, fără să le cunoaştem şi puterile vindecătoare: e vorba de vedetele acestui sezon, florile. E timpul să descoperi ce remedii poţi prepara din petalele lor şi în ce afecţiuni îţi sunt recomandate.

Modifică Setările