Stiri despre dureri abdominale

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pancreatita acută, o urgenţă medicală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pancreatita acută, o urgenţă medicală

  Inflamarea ţesutului pancreatic duce la pancreatită. Forma acută a bolii se manifestă prin dureri abdominale puternice, fiind nevoie de prezentarea de urgenţă la medic.

 • Cum poţi preveni infecţiile urinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi preveni infecţiile urinare

  O femeie din două se îmbolnăveşte cel puţin o dată în viaţă de o infecţie a tractului urinar. Lăsate netratate, aceste infecţii pot avea urmări grave asupra sănătăţii.

 • Semne că ai probleme cu digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că ai probleme cu digestia

  Deşi sunt supărătoare, tulburările digestive sunt adesea neglijate. Unii cred că le pot rezolva singuri şi apelează la automedicaţie, alţii le ignoră complet. Aceştia trebuie să ştie că disconfortul digestiv cronic poate semnala boli grave. Iată care sunt semnele că ai probleme cu digestia.

 • Cele mai
frecvente tulburări digestive care vă pot trimite la medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frecvente tulburări digestive care vă pot trimite la medic

  Stres, alimentaţie dezechilibrată, tulburări de somn... sunt situaţii cu care se confruntă tot mai mulţi oameni. Iar consecinţele nu întârzie să apară: dureri abdominale, arsuri, balonare, greaţă. Automedicaţia este la ordinea zilei, vizita la medic fiind deseori amânată. Însă consultul devine obligatoriu în cazul simptomelor care persistă zile în şir. Iată ce simptome digestive ar trebui să vă trimită la cabinetul unui specialist!

 • Iată ce semne pot anunţa cancerul gastric!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iată ce semne pot anunţa cancerul gastric!

  Arsurile gastrice care nu cedează după administrarea medicamentelor antiacide, slăbirea bruscă şi indigestia prelungită sunt posibile simptome ale cancerului la stomac.

 • Simptome care ar trebui să alerteze femeile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome care ar trebui să alerteze femeile

  Stresul, responsabilităţile zilnice şi ritmul cotidian alert ne fac, uneori, să pierdem contactul cu propriul corp, iar aici facem referire mai ales la femei, care au deseori obiceiul de a se pune pe locul doi. Iată, aşadar, câteva semne care ar putea indica probleme de sănătate în cazul femeilor!

 • Cancerul ovarian, povara femeii moderne. Care sunt cauzele şi simptomele înşelătoare ale acestei maladii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancerul ovarian, povara femeii moderne. Care sunt cauzele şi simptomele înşelătoare ale acestei maladii

  Doar 20% dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian ajung la medic în stadii incipiente, când boala poate fi tratată cu succes iar speranţa de viaţă creşte semnificativ. Principalul motiv al neprezentării la medic îl reprezintă simptomele înşelătoare, apparent banale, cărora femeile nu le dau atenţie, dar care pot ascunde această problemă de sănătate gravă.

 • Ce semnale îţi transmite corpul în sarcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce semnale îţi transmite corpul în sarcină

  Aştepţi un copil – ce fericire! Învaţă să deosebeşti micile neplăceri – care apar, inevitabil, pe parcusul celor nouă luni – de alarmele care ar trebui să te trimită direct la doctor. Iată câteva din situaţiile care te avertizează că trebuie să iei măsuri.

 • 10 remedii care alină durerile de stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 remedii care alină durerile de stomac

  Te arde stomacul, balonările sunt la ordinea zilei şi nu mai ştii cum să scapi de crampe? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum scăpăm de durerile abdominale.

 • Ce complicaţii poate da cistita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce complicaţii poate da cistita

  Hemoragia, pielonefrita şi calculii urinari apar frecvent în absenţa unui tratament corespunzător. Circa 40 la sută din populaţie se îmbolnăveşte frecvent de cistită. Femeile sunt cele mai expuse la infecţii urinare, din cauza structurii anatomice specifice.

 • Ambulanţa solicitată în disperare de giurgiuveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambulanţa solicitată în disperare de giurgiuveni

  Aşa cum anticipau medicii, excesul culinar şi consumul de alcool le-a creat probleme şi în acest an giurgiuvenilor. În primele două zile ale anului, Salvarea a fost solicitată să intervină de 125 de ori pentru a-i transporta pe cei aflaţi în dificultate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu.

 • Braşov: „Leacuri“ după masa copioasă de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Braşov: „Leacuri“ după masa copioasă de Crăciun

  Pentru a vă „drege" după masa îmbelşugată de Crăciun de pe care nu au lipsit sărmăluţele, răciturile, fripturile şi alte preparate din carne, trebuie să consumaţi mâncăruri uşoare.  Medicii recomandă consumul de fructe, ceaiuri din plante şi supe de legume.