Stiri despre durere spate

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sciatica: Metode eficiente de tratament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sciatica: Metode eficiente de tratament

  Sciatica este denumirea medicală pentru o serie de manifestări, printre care durerile de picior sau de spate, cauzate de o problemă a nervului sciatic, un nerv major, care se întinde din partea inferioară a spatelui spre partea posterioară a fiecărui picior.

 • VIDEO Ce funcţionează şi ce nu împotriva durerilor de spate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce funcţionează şi ce nu împotriva durerilor de spate?

  Durerile de spate, aproape inevitabile în societatea modernă, au devenit extrem de ofertante pentru producătorii de suplimente alimentare, de perne, de saltele, de scaune şi de câte şi mai câte alte remedii. Medicul Vasile Druţă, specializat în chirurgie şi ortopedie, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, a venit la Adevărul Live să ne spună ce e cu adevărat necesar şi ce e marketing pur.

 • Topul celor mai bune soluţii pentru durerile
de spate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai bune soluţii pentru durerile de spate

  Obişnuieşti să stai cu capul în palmă, în poziţia gânditorului? Lucrezi mult la birou? Nu poţi dormi decât pe burtă? Trebuie să ştii că toţi aceşti factori favorizează, la un moment dat, dureri insuportabile de spate. Şi nu sunt singurii. Am discutat cu fizioterapeutul Bogdan Goga despre trucuri pentru a le evita, dar şi despre cele mai bune tratamente care ne repun pe picioare.

 • STUDIU Paracetamolul, ineficient în durerea de mijloc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Paracetamolul, ineficient în durerea de mijloc

  Deşi continuă să fie unul dinte cele mai recomandate medicamente contra durerilor, paracetamolul nu are efect în cazul lumbago, arată un recent studiu realizat de o echipă de cercetători australieni.

 • 5 simptome care dau alarma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 simptome care dau alarma

  Dacă de felul tău bravezi când te doare ceva, spunându-ţi că o orice durere pe care-o ignori dispare, află că nu ai o atitudine tocmai sănătoasă. Există o serie de simptome, pe care ar trebui să le iei în serios

 • 5 cauze ale durerilor de spate la care nu te-ai
fi gândit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 cauze ale durerilor de spate la care nu te-ai fi gândit

  Munca îndelungată la birou este cauza durerilor de spate pe care aproape cu toţii am putea-o pune în cap de listă. Dar mai sunt multe alte motive care accentuează problemele sau care suprasolicită coloana vertebrală.

 • Dureri de spate? Cum să stai corect la birou ca să le eviţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dureri de spate? Cum să stai corect la birou ca să le eviţi

  Cu toţii ne plângem de dureri de spate după o zi în faţa calculatorului. Specialiştii ne spun că este posibil să le evităm adoptând o poziţie sănătoasă, care, contrar aşteptărilor, nu este cea clasică, la 90 de grade.

 • Dureri de
spate? Cum să stai la birou, în maşină şi chiar în pat ca să le combaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dureri de spate? Cum să stai la birou, în maşină şi chiar în pat ca să le combaţi

  Şi în ceea ce priveşte postura, mulţi dintre noi au nenumărate obiceiuri proaste. Simplul stat pe scaun, şofatul ori statul în picioare pot fi „exerciţii“ care pun greu la încercare coloana vertebrală. Iată care sunt poziţiile corecte pentru a menţine alinierea corectă a coloanei şi pentru a preveni şi combate durerile de spate.

Modifică Setările