Stiri despre durere de spate

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ajutoare din natură pentru durerile de spate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutoare din natură pentru durerile de spate

  Când durerile de spate nu-ţi dau pace, leacurile din natură reprezintă una dintre cele mai bune soluţii la care poţi apela cu încredere. Iată câteva dintre remediile care s-au dovedit a fi eficiente!

 • Cum să alungi durerile din zona cervicală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să alungi durerile din zona cervicală

  Ţi s-a întâmplat să stai la birou 8 sau poate 10 ore, cu capul aplecat spre calculator şi să simţi o durere acută în zona gâtului? Ei bine, statul pe scaun la birou ore în şir poate avea efecte negative pe termen lung.

 • Fibromialgia, o altă faţă a oboselii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fibromialgia, o altă faţă a oboselii

  Durerile musculare care determină o stare de oboseală accentuată pot semnala prezenţa fibromialgiei, sindrom cu manifestări confuze, ale cărei cauze nu sunt pe deplin cunoscute.

 • Ce boli ale organelor interne sunt semnalate de durerea de coloană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli ale organelor interne sunt semnalate de durerea de coloană

  Cea mai importantă parte a scheletului osos, coloana vertebrală se află într-o legătură constantă cu starea organelor interne. Astfel, anumite dureri resimţite la nivelul coloanei pot fi semnale ale dificultăţilor funcţionale a anumitor organe.

 • Cum să eviţi durerile de spate dacă lucrezi la birou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi durerile de spate dacă lucrezi la birou

  Una dintre cele mai grave afecţiuni ale zilelor noastre este sedentarismul. Dacă îţi desfăşori munca la birou şi stai mai mult de 8 ore pe scaun, iată câteva modalităţi care să te ajute să eviţi problemele de spate!

 • Simptomele cancerului renal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomele cancerului renal

  Una dintre cele mai frecvente tumori maligne de la nivelul rinichilor, mai comună la bărbaţi decât la femei, afectează ambii rinichi simultan.

 • Cea mai frecventă formă de hernie de disc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai frecventă formă de hernie de disc

  Hernia de disc este o afecţiune a coloanei vertebrale care poate apărea în orice parte a coloanei, însă, de cele mai multe ori, se iveşte la nivelul inferior al acesteia, în zona lombară. Există cazuri în care hernia de disc se dezvoltă la nivelul gâtului (cervical) şi mai rar toracic.

 • Ce anunţă durerea de rinichi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce anunţă durerea de rinichi

  O durere în partea de jos a spatelui însoţită de simptome precum greaţa, febra ori probleme la urinare este, cel mai adesea, cauzată de o suferinţă a rinichilor.

 • Cum să fii în formă pentru o călătorie lungă cu maşina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să fii în formă pentru o călătorie lungă cu maşina

  Călătoriile lungi cu maşina pot fi, pentru multe persoane, adevărate aventuri şi surse de bucurie şi relaxare. Cu toate acestea, pentru alte persoane, călătoria cu maşina nu este cea mai mare dorinţă a lor, devenind chiar o cauză a unei vacanţe eşuate.

 • Afecţiuni cauzate de munca de birou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiuni cauzate de munca de birou

  Munca de birou ne poate predispune la foarte multe probleme de sănătate. Printre acestea amintim durerile de spate, umeri sau picioare, obezitate, diabet, boli de inimă, afecţiuni musculo-scheletice.

 • Semne că poţi suferi de sciatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că poţi suferi de sciatică

  Durerea de spate, care radiază şi de-a lungul altor zone ale corpului, poate semnala prezenţa sciaticii. Cel mai des durerile apar din cauza herniei de disc, care afectează nervul sciatic.

 • Cum să alungi durerile de spate fără medicamente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să alungi durerile de spate fără medicamente

  În ziua de astăzi, durerile de spate au devenit o problemă reală. Efortul fizic prea mare este cauza principală care duce la astfel de probleme. Însă, chiar şi cei care duc o viaţă sedentară au această problemă şi astfel de cazuri sunt întâlnite din ce în ce mai des.

 • Suferi de o durere de spate care durează de cel puţin 3 luni? Nu o ignora!Ai putea fi unul dintre cei 5 români care suferă de o durere de spate de tip inflamator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suferi de o durere de spate care durează de cel puţin 3 luni? Nu o ignora!Ai putea fi unul dintre cei 5 români care suferă de o durere de spate de tip inflamator

  În România, aproximativ 1 din 5 adulţi suferă de dureri de spate cu o durată de cel puţin 3 luni. În majoritatea cazurilor este vorba despre dureri de spate de tip mecanic, provocate de efortul fizic intens şi traumatisme, însă în cazul a circa 3% dintre români durerile de spate sunt de tip inflamator.

 • Durerea de spate, din ce în ce mai frecventă la
tineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Durerea de spate, din ce în ce mai frecventă la tineri

  Tot mai mulţi copii şi adolescenţi suferă din cauza durerii de spate. Lipsa activităţii fizice sau, dimpotrivă, efortul fizic intens, obezitatea, postura incorectă la birou, greutatea ghiozdanului se află la originea problemelor cu coloana vertebrală. Iată ce recomandă medicii pentru a preveni sau a limita durerea de spate.

 • Cum să-ţi protejezi coloana vertebrală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să-ţi protejezi coloana vertebrală

  Gât înţepenit? Dureri de spate? 7 din zece persoane se confruntă cu astfel de neplăceri.Oamenii de ştiinţă spun că sedentarismul şi statul mult pe scaun sunt principalii vinovaţi de problemele coloanei vertebrale.

 • Cum protejezi spatele copilului când ghiozdanul este prea greu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum protejezi spatele copilului când ghiozdanul este prea greu

  Părinţii trebuie să fie atenţi cu ghiozdanul copilului întrucât acesta le poate afecta în mod direct sănătatea. În timp ce copilul este interesat de aspectul ghiozdanului, părinţii trebuie să acorde atenţie modului în care acesta este confecţionat şi felului în care micuţul îl duce în spate. Un ghiozdan prost realizat îi poate da copilului dureri de spate, disconfort care îi poate influenţa inclusiv performanţele şcolare.

 • Scapă de durerile din «albumul de vacanţă»!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de durerile din «albumul de vacanţă»!

  Ai visat toată iarna la concediul de vară şi acum abia aştepţi să pleci în marea aventură? Drumeţiile lungi, înotul şi celelalte activităţi din sejurul tău te pot suprasolicita şi-ţi pot provoca stări de disconfort. Noi te învăţăm să le tratezi rapid şi eficient.

 • Aşa scapi de durerile de spate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa scapi de durerile de spate!

  Potrivit medicilor, circa 80% din populaţie se confruntă cu dureri de spate la un moment dat pe parcursul vieţii. Din fericire, există exerciţii care ajută la combaterea lor. Iată câteva dintre acestea.

Modifică Setările