Stiri despre dupa 25 de ani

  91 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum am trăit (şi trăiesc) Revoluţia din 1989
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am trăit (şi trăiesc) Revoluţia din 1989

  Nu terminasem şcoala generală în decembrie 1989, dar am o percepţie personală asupra acelor evenimente dramatice şi pentru copilul care eram atunci. E o trăire pe care o experimentez cu intensitate în fiecare decembrie.

 • Decembrie 1989 şi liniştea de la începutul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decembrie 1989 şi liniştea de la începutul lumii

  Aniversarea unui sfert de veac de la revoluţia anticomunistă mă determină să rememorez acele zile cu ajutorul câtorva pagini de jurnal. Scrise în acele zile fierbinţi (am trecut, acum, în paranteze drepte, câteva necesare lămuriri), rândurile următoare arată manipularea, minciunile şi ticăloşiile acelor zile de sfârşit de dictatură.

 • Un sfetnic neinspirat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfetnic neinspirat

  Acum 25 de ani, în decembrie ’89, deîndată ce au tăcut armele s-au dezlănţuit visele. Populaţia a început să năzuiască la o bunăstare imposibilă. O bunăstare născută din imagini adunate din filmele occidentale văzute la televizor. Aşa se explică de ce, mai întâi a fost revigorată Speranţa. Cel mai neinspirat dintre sfetnicii poporului.

 • Decembrie 1989, după 25 de ani: Episodul 1 –
Activistul PCR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decembrie 1989, după 25 de ani: Episodul 1 – Activistul PCR

  Era în noiembrie 1989. În calitatea mea de prim-secretar al Comitetului Judeţean „X” al PCR, participam la lucrările Congresului al XIV-lea al Partidului. Ceauşescu ne-a chinuit aproape şase ore cu citirea Raportului Politic. Am reuşit să nu adorm, m-a ţinut treaz teama de securiştii care umpluseră sala, răspândiţi printre noi să ne supravegheze şi să ne dea semnalul pentru aplauze şi urale.

 • RECENZIE 25 de ani de capitalism, în viziunea Alinei Mungiu-Pippidi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RECENZIE 25 de ani de capitalism, în viziunea Alinei Mungiu-Pippidi

  Dincolo de toate obiecţiile ce se pot formula la adresa cărţii „Tranziţia. Primii 25 de ani” apărută în urmă cu puţină vreme în colecţia Egopublicistică  a editurii ieşene Polirom, mi se pare evident un lucru. Cel care justifică, la urma urmei, orice apariţie editorială.

 • VIDEO EXCLUSIV Sorin Ovidiu Vîntu: „Dacă statul român m-ar fi prins cu tot ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO EXCLUSIV Sorin Ovidiu Vîntu: „Dacă statul român m-ar fi prins cu tot ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă“

  „Adevărul“ va prezenta, pe parcursul acestei luni, o serie de interviuri şi portrete ale oamenilor de afaceri care au construit capitalismul în România. Avem capitalişti de cumetrie, capitalişti de manual sau capitalişti cu stele pe umeri. După un sfert de secol de libertate, aflăm împreună ce e în mintea acestor oameni care au făcut bani în vreme ce românii au dormit liniştiţi.

 • Tragica adaptare la o societate anormală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragica adaptare la o societate anormală

  De curând am primit vizita fratelui meu. Stabilit la Munchen încă din 1990, a revenit în ţară pentru prima oară după aproape 25 de ani. O revelaţie. Nu atât pentru el, cât pentru mine.