Stiri despre dupa 25 de ani

  91 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ultima zi de dictatură, prima zi de libertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima zi de dictatură, prima zi de libertate

  Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

 • 16-22: cine-a tras în noi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  16-22: cine-a tras în noi?

  Acum că avem buget şi un guvern nou, cel puţin până în primăvară (când Viorel Ponta va fi pus sub acuzare), avem posibilitatea şi datoria cetăţenească de a contribui la lămurirea misterelor revoluţiei anticomuniste.

 • Cine suntem şi ce vrem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine suntem şi ce vrem

  Intrăm în săptămâna în care aniversăm Revoluţia Română şi îi comemorăm morţii. În săptămâna în care ne mai dăm o dată seama că în decembrie 2014 nu ştim sau credem că nu ştim substanţial mai mult despre ceea ce s-a întâmplat în România în decembrie 1989 decât ştiam în urmă cu 25 de ani.

 • Experimentul comunist: abator sau incubator?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experimentul comunist: abator sau incubator?

  Între 1947 şi 1989, milioane de copii români au fost pregătiţi să-şi toarne aproapele, nu să-l iubească; să mintă, nu să rostească adevărul; să moară fără ambiţii, nu să îndrăznească.

 • Luna decembrie şi comunismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luna decembrie şi comunismul

  Istoricii nu s-au pus încă de acord asupra momentului ce ar marca începutul sfârşitului comunismului. Unii sunt ceva mai generoşi şi îl plasează în sângerosul 1956 maghiar.

 • VIDEO Dezbatere „Historia”: „Iliescu n-a fost un Havel, deci nu putem spune că a fost o revoluţie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dezbatere „Historia”: „Iliescu n-a fost un Havel, deci nu putem spune că a fost o revoluţie”

  Dezbaterea „Historia” de vineri, susţinută în studioul Adevărul Live, a avut ca subiect principal o întrebare care dăinuie de 25 de ani: momentul „Decembrie 1989” a fost revoluţie sau lovitură de stat? La această întrebare au oferit răspuns istoricii Marcel Varga şi Manuel Stănescu, într-o analiză a prăbuşirii comunismului în România.

 • La 25 de ani de trăit ca-n America
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La 25 de ani de trăit ca-n America

  Ultimii 25 de ani ne-au adus o americanizare ca-n filme. Obrăznicia, nesimţirea, hoţia, delapidarea, trădarea, jecmăneala, invidia, toate relele umane au fost ascunse cu neobrăzare sub sintagma: ”Ştiu eu, aşa e în America”. La 25 de ani de la Revoluţie suntem mai inumani ca nicicând unii cu alţii, iar asta se vede cel mai mult la locul de muncă şi în relaţiile noastre directe. Cred că am devenit mai americani  decât americanii.

 • Cine este Alexandru Alexe, omul care i-a strigat „Criminalule!“ lui Ion Iliescu: „Am avut în spate milioane de români”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Alexandru Alexe, omul care i-a strigat „Criminalule!“ lui Ion Iliescu: „Am avut în spate milioane de români”

  ICR a organizat ieri o masă rotundă pentru a marca cei 25 de ani de la Revoluţie. Indignat că oaspetele acestui eveniment a fost Ion Iliescu, Alexandru Alexe, un tânăr activist, a ţinut să-i spună personal lui Iliescu ce crede el despre Revoluţie. Aşă că l-a făcut criminal. Iliescu i-a răspuns: „Eşti un derbedeu". Am stat de vorbă cu Alexandru Alexe şi i-am aflat povestea.

 • Revoluţia pe înţelesul copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia pe înţelesul copiilor

  Aveam aproape cinci ani şi locuiam în Severin. N-am ajuns să fiu şoim al patriei, nici pionier, dar am apucat să văd lucruri şi să le ţin minte.

 • Cărţile şi comunismul, la 25 de ani de la Revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile şi comunismul, la 25 de ani de la Revoluţie

  Cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Bibliotecii Naţionale a României, care se află în desfăşurare până pe data de 19 decembrie, prilejuieşte astăzi o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu, Sorin Lavric şi George Ardeleanu care discută despre „cărţi şi comunism: 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989”.

 • Libertatea, sabie cu
două tăişuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Libertatea, sabie cu două tăişuri

  Indiscutabil, libertatea este mai folositoare omului decât dictatura, chiar dacă pare mai greu de utilizat. Comunismul practica disciplinarea forţată şi fără sens. Libertatea îţi oferă auto-disciplinarea, ca singura opţiune viabilă de a găsi un sens în viaţă. Practic, ea ne salvează din haosul auto-distrugerii umane, în timp ce orice dictatură ne distruge prin lipsa ei.

 • Extemporal la revoluţie. La Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extemporal la revoluţie. La Paris

  Gazda franceză i-a întins lui Petre Roman covorul roşu. Românii din sală i l-au smuls practic de sub picioare. Moderatorul francez era gata să-l trecă clasa fără examen. Publicul i-a dat extemporal la revoluţia română, 25 de ani mai tîrziu. Şi i-a pus nota.