Stiri despre dumitru codita

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dicţionarul ignorat de unii eurasiatici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dicţionarul ignorat de unii eurasiatici

  Comemorarea celor şapte decenii trecute de la debarcarea din Normandia a adus în atenţia celor interesaţi pe bigotul de ieri şi pe cel de azi. Din perspectivă occidentală, bigotul este o persoană care este intolerantă cu orice alte idei decât cea proprie, în special în chestiuni ce ţin de religie, politică sau rasă. Bigotul de ieri era Adolf Hitler. Bigotul de azi...

 • De la CDIU, la „ni vu, ni connu...”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la CDIU, la „ni vu, ni connu...”

  Am primit rândurile inserate în acest areal electronic, cu puţine zile înainte ca, la 1 noiembrie, să se împlinească două decenii de existenţă a unei structuri înfiinţată cu entuziasm, pe când ministru al apărării naţionale era Ioan Mircea Paşcu. După 20 de ani, nu este clar dacă va fi vorba de o aniversare sau de un alt tip de ceremonie. De ce?

 • Discipolul care îşi respectă mentorul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discipolul care îşi respectă mentorul!

  Lansările de carte? Sunt piese de teatru! În regia autorului/autorilor noului tom. Actorii? Cei ce vorbesc despre noul volum. Şi invitaţii care asistă la alocuţiuni previzibile. Curioşi - în legătură cu ce vor spune amfitrionii. Dornici - de un autograf. Nu puţini marcând momentul. Să se vadă că au onorat invitaţia! O cafea? Un suc? Un fursec? Câteva aplauze. Şi Rică Venturiano. Filmând totul cu ochii minţii. Cea de pe urmă.

 • Nume de cod? ARDUPH
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nume de cod? ARDUPH

  Cercetare într-un domeniu exilat în zona ignoranţei generale? Iată un prim reper al unui eveniment aparte, care se va derula la finele acestei săptămâni. Aici fiind vorba de lansarea unui dicţionar enciclopedic. Creaţie a doi conaţionali înverşunaţi în pasiunea lor privind abordarea lumii printr-un ochean mai puţin obişnuit. Unul dintre ei a acceptat să răspundă la câteva întrebări chiar de 1 aprilie. Fără a ne păcăli.

 • Ploieşti: Dumitru Codiţă menţine Ploieştiul pe harta umanitară a Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ploieşti: Dumitru Codiţă menţine Ploieştiul pe harta umanitară a Europei

  După o carieră de succes în haina militară şi înfiinţarea Centrului Pilot de Drept Internaţional Umanitar din România, a decis să se implice în activitatea societăţii civile, coordonând la nivel local două ONGuri, dar fiind şi membru al mai multor asociaţii şi cluburi

Modifică Setările