dulceturi - ultimele știri
Roadele Munţilor, food hub-ul creat de Fundaţia Conservation Carpathia, care susţine producătorii din Munţii Făgăraş are o nouă provocare: o serie limitată de produse unice - dulceaţa de păpădie şi de liliac.
Într-o perioadă tot mai agitată, când mamele nu mai au timp de gătit, produsele cumpărate de-a gata de la producători locali, care folosesc ingrediente naturale, sunt căutate din ce în ce mai mult.
Magiunul de prune are efecte pozitive în organism şi este recomandat chiar şi de nutriţionişti întrucât ajută sistemul imunitar, nervos, previne constipaţia şi apariţia diabetului de tip 2....
Folosite de cele mai multe ori pentru prepararea tăriilor sau a dulceţurilor, corcoduşele sunt subestimate. Aceste fructe banale ce se găsesc peste tot abundă în vitamine, minerale, proteine, acizi, zaharuri şi pectine. Au un rol vitaminizant şi ener...
A început să cultive goji dintr-o necesitate, iar astăzi, din afacerea care s-a extins între timp, trăieşte toată familia. Copiii, deşi mici ca vârstă, câştigă deja banii lor.
Maestrul bucătar Horia Vîrlan (foto), în vârstă de 55 de ani, a fost invitat la Adevărul Live, unde a dezvăluit secretele unor murături perfecte. El a explicat cum face saramura şi cum alege legumele pentru a se asigura că vor rămâne crocante până ce...
Maestrul bucătar Horia Vîrlan (foto), în vârstă de 55 de ani, a fost invitat la Adevărul Live, unde a dezvăluit secretele unor murături perfecte. El a explicat cum face saramura şi cum alege legumele pentru a se asigura că vor rămâne crocante până ce...
Pentru cei fericiţi că a venit sezonul strugurilor, gospodinele recomandă delicioasa dulceaţă de struguri numai bună de întins pe pâine sau clătite în sezonul rece....
Aromat şi cu parfum de toamnă, jeleul de struguri cu gin poate fi deserul unui sfârşit de săptămână cu prietenii. Cei care iubesc acest preparat îl pot depozita în borcane pentru a se bucura de gust şi pe timp de iarnă.
Bogate în calciu, vitaminele A, B,C şi K, sochinele sunt extrem de benefice sănătăţii. Uşor şi rapid de preparat, gemul de smochine cu vanilie poate deveni micul dejun preferat al copiilor....
Plin de beneficii pentru sănătate, dovleacul poate fi consumat şi sub formă de gem. Extrem de aromat, acesta poate fi o bună opţiune pentru micul dejun din iernile friguroase....
Magiunul consumat lângă o ceaşcă de ceai în zilelel geroase fac parcă iarna mai uşoară. Dacă vreţi să excludeţi dulciurile din dietă, vă recomandăm reţeta dietetică, fără gram de zahăr adăugat.
Fiind o reţetă inedită de toamnă, dulceaţa de ceapă roşie cu must poate atrage cu uşurinţă atenţia musafirilor. Preparatul cu accente franţuzeşti poate fi servit cu pâine proaspătă sau la fripturi....
Borcane în care plutesc fructe străvezii, cu sclipiri de chihlimbar, umplu rafturi întregi din cămara Severinei Marcu, expertă în prepararea a peste 55 de tipuri de dulceţuri. Aproape orice fruct sau legumă poate deveni, în bucătăria plină de alchimi...
Bianca Cotora (39 de ani), din localitatea Avrig, judeţul Sibiu, a reinventat, împreună cu mama ei, dulceţurile şi fursecurile bunicii, transformându-le într-un mic business.
Dulceaţa de ardei iute, dulceaţa de lapte şi zacusca sunt preferatele străinilor. Prinţul Charles a pus pe harta lumii satul Saschiz din judeţul Mureş, iar de atunci producătorii locali abia fac faţă cererii tot mai mari de produse autohtone. O famil...
Dulceaţă de struguri. O reţetă delicioasă de dulceaţă de struguri, pentru gospodinele care vor să aibă şi în acest an cămara plină de bunătăţi preparate în casă....
Pentru românii care locuiesc (sau nu neapărat locuiesc) în mediul rural şi deţin suprafeţe mici de teren, există afaceri care pot porni cu doar câteva sute de euro. Sunt profitabile pe termen scurt atât activităţile vegetale, cât şi creşterea animale...
Pricepere. Margit Balint, o harghiteancă de 67 de ani, bate ţara în lung si-n lat, la târgurile de produse tradiţionale, pentru a-şi promova dulceţurile şi siropurile produse în gospodăria proprie. Ea spune că secretul succesului stă în curajul de a ...
Familia Popa şi-a făcut o livadă pe fonduri europene, iar acum vrea să-şi atragă clienţii cu fructele ecologice şi prin conceptul „Culege singur“....