dulceata - ultimele știri
Chiar dacă a început Postul Crăciunului, nu înseamnă că gospodinele nu mai pot prepară deserturi delicioase. Site-urile culinare abundă în rețete.
Ce pățești dacă mănânci zilnic unt. De ce nu trebuie combinat cu dulceață și care este porția ideală
Se pare că untul nu este atât de dăunător pe cât am fi tentați să credem, dacă este consumat în cantități moderate, susține o analiză a mai multor studii, realizată la Universitatea Tufts din Boston.
Toamna se numără bobocii şi bunătăţile din cămară. „Odaia Bună”, o mică afacere de familie, care evoluează de la an la an, a pregătit deja zacusca şi dulceaţa pentru perioada rece.
O urmaşă a Mureşenilor a lăsat ca moştenire câteva reţete, între care şi una pentru dulceaţă de portocale. O gospodină din zilele noastre ne spune cum se face drobul de miel
Este început de septembrie, iar gospodinele se întrec deja în prepararea conservelor dulci, din roadele pe care le culeg din propria ogradă. Dacă ajungeţi în Greceanca, la poalele dealului Istriţa, aveţi ocazia să gustaţi dulceaţa de kaki, din petale...
Dacă nu ai făcut şi nici nu ai mâncat vreodată dulceaţă de ardei iuţi e timpul să o faci. E dulce-picantă, aromată şi are o savoare desăvârşită...
Pe cât de inedit, pe atât de gustos. Gemul din căpşune cu ardei chilli şi ghimbir va fi preparatul care va bucura papilele gustative ale împătimiţilor de arome noi.
Dacă vreţi să preparaţi o dulceaţă deosebită, vă propunem aici o reţetă din cireşe albe din celebra carte de bucate a Sandei Marin. Veţi obţine o dulceaţă aromată cu care veţi putea încânta musafirii.
Dacă vreţi să faceţi o dulceaţă cu gust exotic şi rafinat, combinaţia dintre morcovi şi portocale este cea mai potrivită....
A înflorit salcâmul în această perioadă, iar din florile lui iese o dulceaţă delicioasă. Bucătarul reşiţean Uica Mihai susţine că dulceaţa de salcâm este uşor de făcut.
Un tânăr de 19 de ani este cercetat pentru furt calificat după ce a pătruns prin efracţie în casa unui consătean din localitatea brăileană Comăneasca, furându-i mai multe bunuri de uz gospodăresc....
Ponturile legate de această reţetă, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă, vă sunt oferite de bloggerul culinar Gina Bradea, o româncă aprigă cu un succes fantastic pe internet cu reţetele ei preluate în măsură covârşitoare din superba bucătărie ţă...
Dacă ai murături şi ţi-au rămas câteva gogonele, nu ar fi deloc o idee rea să adaugi în cămară şi câteva borcane de dulceaţă din roşii verzi şi lămâie....
O buzoiancă pasionată de bucătăria tradiţională ne dezvăluie secretele conservei dulci. Produsele ei pot fi gustate de turiştii care aleg Drumul Vinului, traseu ce porneşte de la poalele Istriţei şi se încheie la Vulcanii Noroioşi.
Preparatul este originar din zona Crişanei, unde localnicii îl pregătesc frecvent. Gustul savuros al mâncării este dat de sos, o combinaţie de smântână, usturoi, făină, iaurt şi miez de pâine....
Mihai (34 de ani ) şi Alexandra Zaharia (30 de ani) au renunţat în urmă cu şase ani la joburile pe care le aveau în corporaţii pentru a produce dulceţuri artizanale din fructele din livada lor. Cei doi deţin Bunicel.ro, o afacere socială de familie c...
Fructele care se coc în această perioadă ajung în gemuri sau dulceţuri, după o procesare de câteva ore, care necesită pricepere şi răbdare. Pentru a prepara cele mai gustoase şi rezistente conserve din fructe, gospodinele unei făbricuţe din comuna bu...
Caisele sunt fructele apreciate de foarte multă lume, bine tolerate şi care pot fi ingredientul principal pentru o seamă de preparate. Iată câteva reţete încercate de generaţii întregi, din cartea de bucate a Sandei Marin.
Dulceaţa de cireşe albe poate fi un desert delicios, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.
Din florile de soc se prepară ceaiuri şi tincturi cu indicaţie fitoterapeutică, iar din fructele bine coapte, dulceaţă, sirop sau cidru....
Cu doar trei ingrediente şi fără strop de conservant, dulceaţa de căpşuni va reuşi să păstreze nu doar culoarea, ci şi deliciosul parfum al fructelor pentru toată iarna.
Loredana Moise, a cincea soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, despre liderul ALDE, mai ales în ceea ce priveşte preferinţele culinare ale acestuia.
O afacere cu produse alimentare tradiţionale din Apuseni se dovedeşte profitabilă pentru iniţiatori. ”Cămara Moţului” a ajuns în doar doi ani la vânzări de peste 100.000 de lei.
Timp de 25 de ani, poetul a suferit de alienare mintală, boală declanşată la Focşani, la doar câteva zile după ce s-a căsătorit.
Opt producători de preparate tradiţionale din judeţul Botoşani au fondat cel mai nou brand în acest domeniu din România. Aceştia au considerat că numai asociindu-se pot reuşi să facă faţă cu succes pe piaţa românească. Totodată, au în plan să se exti...
Un tânăr din satul Cetea, judeţul Alba, produce dulceţuri după reţete tradiţionale. Produsele sunt comercializate sub marca ”Gustul de Cetea” şi prezintă combinaţii mai puţin încercate de oameni, cum ar fi sfeclă roşie, mere şi ghimbir sau dovleac, m...
Horia Vîrlan vorbeşte despre greşelile pe care le fac gospodinele atunci când pregătesc duleceţuri şi murături pentru iarnă. Maestrul bucătar explică modul în care acestea pot fi evitate....
De ani buni, o jurnalistă din Râmnicu Vâlcea reuşeşte să anime şi să facă unice târgurile destinate Zilelor Recoltei, prin produsele deosebite cu care se prezintă, născute din pasiunea ei pentru tradiţie şi gustul de altădată, care îmbină bucătăria b...
Pentru iubitorii aromei de toamnă care vor să simtă gustul dovleacului şi al portocalei cât mai mult timp, vă sugerăm reţeta deliciosului gem care poate fi servit invitaţilor ca un inedit desert....
Un preparat delicios şi uşor de realizat, tortul cu ciocolată albă şi banane poate fi o soluţie foarte bună de desert cu care vă puteţi uimi musafirii. Timpul de preparare este de o oră şi jumătate....
Ceapa roşie este mai dulce, mai puţin usturătoare decât ceapa albă, dar conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi, fapt ce o transformă într-o componentă importantă în lupta pentru o sănătate de fier....
Combinaţia struguri-nuci este senzaţională, mai ales în dulceaţă. Pentru iubitorii de brânzeturi, poate fi o gustare delicioasă de care se pot bucura ori de câte ori au ocazia.
Cunoscută în trecut drept „mâncarea săracului“, marmelada este un produs gelificat cu aspect de pastă obţinut din sucul şi pulpa de fructe proaspete cu zahăr şi apă....
Cireşele amare sunt considerate de specialiştii în medicina naturistă un medicament extraordinar, iar dulceaţa preparată din acelaşi fructe, pe care le găsim în piaţă sau în livadă chiar în această perioadă, este un deliciu.
Deşi necesită mai mult timp pentru pregătire, dulceaţa de nuci verzi merită tot efortul. Dacă suntem atenţi la câteva detalii specifice fiecărei etape de preparare, rezultatul va fi un desert absolut delicios.
Florile de soc combat tusea, virozele respiratorii şi stările febrile. Din fructe bine coapte se poate prepara atât decoct, cât şi dulceaţă, sirop sau cidru....
Mihaela Rusu, din Botoşani, a reuşit să transforme o veche reţetă de dulceaţă a bunicii dintr-un sat de pe malul Prutului, într-o delicatesă recunoscută la nivel naţional. Este vorba despre o dulceaţă de trandafiri 100% naturală şi cu un gust unic. T...
O familie din judeţul Arad are 4.000 de metri pătraţi pe care sunt plantaţi pomi fructiferi, mure şi coacăze. Cu fructele obţinute familia face dulceţuri pe care le vinde la diferite târguri, în pieţe, dar şi direct de acasă.
Există mai multe modalităţi de a conserva legumele, iar gospodinele ştiu că fiecare preparat are un secret pentru un gust desăvârşit. Maestrul Horia Vîrlan ne învaţă cum să preparăm cele mai gustoase conserve care să rezite peste iarnă....
Smochinele, cunoscute din antichitate şi apreciate pentru dulceaţa naturală şi parfumul specific, se găsesc tot mai des pe mesele românilor. Ele pot fi consumate crude, însă mulţi preferă să prepare din ele dulceaţă.
Veronica Lucuţa (48 de ani) din comuna arădeană Vadimirescu a crescut de mică într-o casă din care nu lipseau produsele naturale făcute din fructe, cum ar fi siropul, dulceaţa şi compotul.
Un complex natural de sănătate, care conţine tot spectrul de vitamina B, dar şi vitaminele A, C şi E, murele n-ar trebui să lipsească din cămara celor care se ştiu anemici, cu imunitatea scăzută sau care suferă de afecţiuni ale ficatului.
Ce poate fi mai gustos decât o dulceaţă cu struguri aromaţi şi nuci. Pentru iubitorii de brânzeturi, această combinaţie poate fi o gustare delicioasă de care se pot bucura ori de câte ori au ocazia....
Papanaşii cu dulceaţă reprezintă un desert extrem de popular. Aşa s-ar putea explica faptul că sunt nelipsiţi din meniul oricărui restaurant. Uşor de făcut, gustoşi şi săţioşi, papanaşii sunt printre preferaţii românilor....
Dacă vă place să vă surprindeţi musafirii cu reţete inedite, pentru următoarea ocazie specială aţi putea pregăti un delicios gem de dovleac cu portocale. Extrem de rapid, aceast desert va încânta cu siguranţă apetitul tuturor celor care îl vor gusta....
Celor care doresc să încerce această delicatesă le propunem o reţetă veche a Sandei Marin, autoarea celei mai celebre cărţi de bucate din România.
Zeci de mii de turişti din mai multe zone ale ţării au fost prezenţi timp de două zile în staţiunea arădeană Moneasa unde a avut loc cel mai mare festival al clătitelor din România.
Abundenţa de fructe din anotimpul de vară le determină pe unele gospodine să pregătească provizii pentru iarnă. Deşi, acum, în magazine se găsesc fructe proaspete mai tot timpul anului, costurile ridicate din extrasezon şi dorinţa de a avea propria d...
Prepararea gemurilor şi dulceţurilor poate fi o probă de foc pentru gospodine. Uneori nu se leagă siropul cum trebuie şi mucegăieşte peste iarnă, alteori o laşi prea mult pe foc şi devine ca un clei, iar apoi îţi este imposibil să o întinzi pe pâine ...
Dulceaţa din coji de pepene roşu nu mai este deloc o noutate pentru adevăratele gospodinele. Dacă nu aţi încercat-o până acum, este timpul să vă surprindeţi familia cu un preparat gustos şi mai puţin întâlnit....
Zmeura, considerată aurul roz de către cofetari, vândută cu zeci de dolari suta de grame în ţări din Nordul Europei, se vinde în Prahova, la colţ de stradă, cu 5 lei kilogramul. În comuna Gornet, patria zmeurei, aflată la 15 kilometri de Ploieşti, sp...
Dulceaţa de căpşuni reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor.
Jekel Jozsef Frederik (42 de ani) este medic stomatolog, însă are o pasiune deosebită pentru gătit, de care s-a apucat la modul serios în urmă cu cinci ani. A devenit nelipsit la festivalurile culinare din vestul ţării, unde face ravagii cu dulceaţa ...
Papanaşii sunt o specialitate relativ uşor de preparat şi numai bună de impresionat musafirii. Pe deasupra, aluatul poate fi păstrat la rece pentru mai multe zile.
Cui nu-i plac papanaşii, acest desert ispititor şi delicios? Fă-le celor dragi o surpriză şi oferă-le o porţie sau mai multe de papanaşi cu iaurt....
Bună de întins pe pâine sau de servit drept garnitură la friptura de raţă ori gâscă, dulceaţa de morcovi şi portocale este un deliciu....
Cu toţii ne amintim din când în când, mai ales toamna, de gustul inconfundabil al dulceţii de gutui preparată de bunicii noştri. Cum se face cea mai bună dulceaţă de gutui? Află-i secretele de la noi, care am preluat reţeta Mariei Cristea Şoimu.
Vă prezentăm care este rolul cu totul neaşteptat pe care îl poate avea miezul de pepene roşu la pepararea unei dulceţi excepţionale, cum se foloseşte apa de var şi în ce fel se evită caramelizarea gemului sau dulceţii.