Stiri despre dughin

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Europa, în viziunea ideologiei neo-imperiale a Eurasiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, în viziunea ideologiei neo-imperiale a Eurasiei

  Am prezentat hărţile imaginate de ideologii britanici şi americani care au fundamentat o viziuneasupra lumii pe baza căreia s-au articulat politicile specifice secolului trecut şi care, indubitabil, continuă să influenţeze şcoli de gândire contemporane, politice, economice şi militare.

 • Progresişti versus dughinişti VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresişti versus dughinişti VIDEO

  CREDINŢĂ SAU FANATISM? Fără a fi deloc un film mare, „(M)ucenicul“, în regia rusului Kirill Serebrennikov, pune degetul pe „rana“ câtorva dintre problemele cele mai fierbinţi ale lumii contemporane, ale „Maicii Rusii“, dar nu numai.

 • Imperialismul rus - eurasianism şi totalitarism „heideggerian“ (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imperialismul rus - eurasianism şi totalitarism „heideggerian“ (I)

  În afară de motivele economice sau istorice, conducerea Federaţiei Ruse mai are un motiv pentru care a declanşat războiul împotriva Ucrainei. Acesta ar putea fi cel mai important imbold care „îi mână în luptă” pe decidenţii politici din Rusia, deasupra cărora tronează preşedintele dictator Vladimir Putin.

 • Putin şi al său Rasputin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin şi al său Rasputin

  Putin vrea ca pe ruinele vechiului imperiu comunist să construiască o naţiune rusă extinsă. „Ruşi din toţi conaţionalii, uniţi-vă!”, ar fi sloganul noului proiect. Alexandr Dughin, politicianul naţionalist bolşevic, pare să joace rolul pe care l-a avut Rasputin pe lângă ultimul ţar.

Modifică Setările