Stiri despre drumul matasii

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ungaria pe Drumul Mătăsii. Pro-rusul şi pro-chinezul Viktor Orbán (VI)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria pe Drumul Mătăsii. Pro-rusul şi pro-chinezul Viktor Orbán (VI)

  Cu ocazia alegerilor parlamentare din 3 aprilie 2022, importante nu doar pentru Ungaria, dar şi pentru România şi Uniunea Europeană, LARICS a început un serial amplu, întins pe mai mult episoade, despre realităţile politice şi strategice din ţara vecină.

 • Ambiţiile globale ale Ungariei se ţes cu fire de mătase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambiţiile globale ale Ungariei se ţes cu fire de mătase

  Se redefinesc hărţile de putere şi dacă, sub ochii noştri, se restructurează zonele de influenţe în funcţie de criterii economice şi nu de cele ideologice, oare ar trebui să fim impresionaţi cumva de aceste evoluţii acum în evoluţie incredibil de rapidă, oare ar trebui să ne lăsăm cumva impresionaţi? Nu neapărat, deoarece nimic nu este obligatoriu.

 • Alături de noi, dar nu şi cu noi împreună, se consolidează proiecte globale cu dimensiuni geostrategice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alături de noi, dar nu şi cu noi împreună, se consolidează proiecte globale cu dimensiuni geostrategice

  Printre acestea, în continuare fascinat prin proiectele şi realizările pe care le consolidează, este Proiectul Noului Drum al Mătăsii, cu rutele sale terestre şi maritime care, acum, se extind, se întrepătrund, generează noi structuri de asociere, cu promisiunea că lumea s-ar putea lega într-o viitoare bunăstare împărtăşită între ţările participante.

 • Epidemia de Coronavirus şi viitorul Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemia de Coronavirus şi viitorul Uniunii Europene

  Uniunea Europeană se afundă pe zi ce trece într-o criză care aminteşte de teribila Ciumă Neagră din 1347. Mi-aş dori ca demnitarii care şi-au bătut joc în România de Istorie ca disciplină de studiu să realizeze ce prostie majoră au făcut când au lăsat această disciplină numai cu 1 oră săptămânal în învăţământul obligatoriu de stat.

 • O miză
gigantică: „ruta polară a mătăsii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O miză gigantică: „ruta polară a mătăsii“

  Pe 9 aprilie, un nou Summit UE-China. Excepţional de important datorită circumstanţelor imediate, dar şi contextului general în care se dezvoltă acum relaţiile comerciale şi diplomatice între cei doi giganţi.

 • Mediterana, noua Mare a Chinei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mediterana, noua Mare a Chinei?

  Poate nu acum, poate nu imediat, dar perspectivele se desenează cu atâta precizie încât nu pot fi ignorate. Cu siguranţă există un scenariu care priveşte redesenarea zonelor de influenţă în Mediterana.

 • Cum poţi deveni stăpânul unui continent?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi deveni stăpânul unui continent?

  Folosind forţa armelor, nimicind fără milă orice formă de rezistenţă locală, construind rapid o elită locală coruptă şi complet dependentă de noii lor stăpâni: aceasta a fost tehnica bine pusă la punct a puterilor coloniale.

 • Încă o beţie cu Marx?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o beţie cu Marx?

  Bicentenarul Marx a devenit brusc interesant prin plecăciunea preşedintelui Comisiei Europene înaintea uriaşei statui a părintelui comunismului, dăruită de chinezi ora­şului său natal.

 • Proiectele chineze de dominaţie globală: Belt and Road
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectele chineze de dominaţie globală: Belt and Road

  Ideea preşedintelui Xi Jinping de recreare a vechiului Drum al Mătăsii, cu numele „Centura Economică a Drumului Mătăsii” (Silk Road Economic Belt), printr-o reţea complexă de căi ferate, conducte de energie şi autostrăzi, a fost una atractivă la lansarea sa.

 • Cum arată ambiţia geoeconomică a Chinei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum arată ambiţia geoeconomică a Chinei

  China se află în plină expansiune economică la nivel global şi îşi extinde noul „Drumul al Mătăsii“ în aproape toate colţurile lumii. Execută şi are în plan proiecte de-a dreptul faraonice, străbătând ape, munţi, păduri şi traducând o ambiţie geoeconomică de nestăvilit.

 • Autoizolarea României. Pe fond, ne interesează ceva?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autoizolarea României. Pe fond, ne interesează ceva?

  Scriu aceste rânduri cu un real sentiment de disperare. Văd cum guvernanţii noştri, preocupaţi doar de bătălia lor de orgolii şi pasiunea pentru scaunele puterii, lasă să le scape, una după alta, oportunităţile gigantice care se creează în regiunea noastră şi pentru

 • Noul Drum al Mătăsii se împiedică de Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul Drum al Mătăsii se împiedică de Uniunea Europeană

  Strategia Chinei de a-şi mări influenţa în Europa Centrală prin intermediul investiţiilor în special în infrastructură a început să se lovească de obstacole financiare, politice şi normative.

 • Toamna, anotimpul dedicat de chinezii de la CEFC afacerilor
de succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamna, anotimpul dedicat de chinezii de la CEFC afacerilor de succes

  CEFC China Energy Company Limited a trecut de la stadiul de surprinzătoare prezenţă pe piaţa energetică mondială la cea de star. Şi asta într-un termen foarte scurt. Până mai ieri era recunoscută drept una dintre primele zece companii private din China.

 • China, dornică de colaborare cu ţările din Europa Centrală şi de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China, dornică de colaborare cu ţările din Europa Centrală şi de Est

  China intenţionează să îşi dezvolte cooperarea economică cu ţările din Europa Centrală şi de Est, ca parte a iniţiativei „Belt and Road“,o încercare a Beijingului de a reface Drumul Mătăsii, a susţinut Liu Yunshan, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez care a participat la „Dialogul Partidelor Politice China-Europa Centrala si de Est 2017“,eveniment desfăşurat recent la Bucureşti.

 • Globalizare made în China. Bejingul a lansat Noul drum al Mătăsii VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Globalizare made în China. Bejingul a lansat Noul drum al Mătăsii VIDEO

  Preşedintele Chinei Xi Jinping a lansat oficial, în cadrul unui summit internaţional desfăşurat la Beijing, în prezenţa a 29 de şefi de stat şi de guvern, noul Drum al Mătăsii, un proiect gigantic, care ar trebui să se conecteze China cu Europa în materie de comerţ şi geostrategie.

 • Cine este
preşedintele de numai 39 de ani al grupului chinez CEFC Energy care vrea să
preia Rompetrol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este preşedintele de numai 39 de ani al grupului chinez CEFC Energy care vrea să preia Rompetrol

  Ye Jiangming, CEO-ul în vârstă de 39 de ani al China Energy Company Limited (CEFC), a fost inclus de revista Fortune în topul celor mai influenţi 40 de oameni de afaceri care au sub 40 de ani. Clasat pe locul 2 în acest top, el este complet necunoscut publicului românesc după nume, însă compania sa este actorul principal în preluarea KMGI (fostul Rompetrol Group) de la KazMunayGas.

 • Oportunitatea energetică chinezo-kazahă a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oportunitatea energetică chinezo-kazahă a României

  Un parteneriat chinezo-kazah şi o deschidere din partea Bucureştiului ar putea reduce dependenţa Europei de importurile de energie din Rusia şi reseta relaţiile României cu investitorii străini.

 • Noul Drum al Mătăsii ce leagă China de Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul Drum al Mătăsii ce leagă China de Marea Britanie

  China a lansat primele trenuri de marfă directe către Londra. Distanţa de aproape 13.000 km urmează să fie parcursă în 18 zile. Primul tren a plecat pe 1 ianuarie din Yiwu, din estul Chinei. Acesta este al cincilea oraş european care urmează să fie conectat cu China.

 • Chinezii promit iar investiţii, acum în infrastructură. Ce spune Lu Xinhua, fost viceministru de Externe al Chinei, despre oportunităţile oferite de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chinezii promit iar investiţii, acum în infrastructură. Ce spune Lu Xinhua, fost viceministru de Externe al Chinei, despre oportunităţile oferite de România

  Un număr de 15 companii din China sunt interesate de investiţii şi oportunităţi de cooperare în România, cele mai numeroase fiind din domeniul infrastructurii, acestea interesându-se dacă există licitaţii şi investiţii în ţara noastră şi cât ar dura obţinerea aprobărilor necesare, a declarat, într-un interviu pentru ziarul „Adevărul“, Lu Xinhua, fost viceministru de Externe al Chinei şi preşedinte al Consiliului de Promovare a Cooperării Sud-Sud.

Modifică Setările