Stiri despre drepturi fundamentale

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bogdan Aurescu reacţionează după arestarea unui lider al opoziţiei din Beralus: Sunt indignat. Drepturile fundamentale trebuie respectate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogdan Aurescu reacţionează după arestarea unui lider al opoziţiei din Beralus: Sunt indignat. Drepturile fundamentale trebuie respectate

  Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a reacţionat după ce reprezentanta opoziţiei belaruse Maria Kolesnikova a fost arestată la frontiera Belarusului cu Ucraina de către ofiţeri belaruşi. Acesta a spus că este indignat de faptul că este continuată politica de hărţuire şi arestare a liderilor opoziţiei de acolo şi a adăugat că astfel de acţiuni trebuie să stopate, iar drepturile fundamentale trebuie respectate.

 • CCR explică de ce sunt neconstituţionale carantina şi internarea obligatorie: O restrângere a drepturilor ce trebuie să poată fi atacată în instanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR explică de ce sunt neconstituţionale carantina şi internarea obligatorie: O restrângere a drepturilor ce trebuie să poată fi atacată în instanţă

  Curtea Constituţională a României (CCR) declară că textele de lege care îi dau ministrului Sănătăţii posibilitatea să decidă internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale, transmite Agerpres.

 • Alexandra nu mai trăieşte aici. Alexandra doesn’t live here anymore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandra nu mai trăieşte aici. Alexandra doesn’t live here anymore

  Ne întrebăm, dar nu retoric, ci ne întoarcem în jurul unui punct invizibil şi vrem să luăm pe cineva de guler şi să strigăm „cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva?“. Eşecul politic muşcă rău din viaţa noastră. Cui îi e frică de celălalt? Salvarea persoanei, salvarea probelor şi de la capăt? Cuvintele necesare în normele din Codul de Procedură Penală?

 • Un referendum despre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un referendum despre România

  Liviu Dragnea a anunţat la Mamaia priorităţile Partidului Social Democrat pentru noua sesiune parlamentară care abia a început. Pe listă se găseşte şi referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, privind familia.

 • Curtea Constituţională se joacă cu DEX-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională se joacă cu DEX-ul

  Aşadar, Curtea Constituţională a României a publicat decizia în cazul iniţiativei cetăţeneşti de modificare a articolului 48 din Constituţie, de interzicere a căsătoriilor gay, după aprobarea demersului în iulie.

 • Despre drepturi fundamentale, mai puţin fundamentale şi nu prea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre drepturi fundamentale, mai puţin fundamentale şi nu prea

  Miercuri, 20 iulie, Curtea Constituţională a României a avut posibilitatea de a preciza de ce parte a istoriei se află şi, implicit, care este viziunea pe care o are pentru România: modernizare sau de-modernizare, Europa drepturilor fundamentale sau Europa în care opţiunile religioase sau prejudecăţile personale definesc spaţiul public.

Modifică Setările