Stiri despre dragos buhagiar

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cel mai mare succes teatral românesc, peste hotare, din 2019. „Povestea prinţesei deocheate” a fost aplaudată de înalţi oficiali europeni la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai mare succes teatral românesc, peste hotare, din 2019. „Povestea prinţesei deocheate” a fost aplaudată de înalţi oficiali europeni la Bruxelles

  1200 de spectatori, diplomaţi, politicieni de rang înalt, oameni de cultură şi de afaceri s-au bucurat, la Bruxelles, de spectacolul "Povestea prinţesei deocheate", producţie a Teatrului "Radu Stanca". Spectacolul regizat de Silviu Purcărete, cu o scenografie semnată de Dragoş Buhagiar, a avut trei reprezentaţii, în decembrie, în cadrul Festivalului Europalia.

 • Criticul de artă George Banu, despre prezenţa României la Cvadrienala de la Praga: Intimidarea e sterilă în artă. Confruntarea însă e necesară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu, despre prezenţa României la Cvadrienala de la Praga: Intimidarea e sterilă în artă. Confruntarea însă e necesară

  George Banu este curatorul expoziţiei care va reprezenta România, în perioada 6-16 iunie. Institutul Cultural Român este partener strategic, alături de instituţii de prestigiu din Republica Cehă, la cel mai important eveniment cultural al anului 2019 desfăşurat în ţara de reşedinţă: Cvadrienala de Scenografie şi Spaţiu Performativ de la Praga 2019.

 • De partea lui Shylock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De partea lui Shylock

  Nu s-a prea jucat pe scenele româneşti de teatru „Neguţătorul din Veneţia“, piesa pe care Shakespeare a scris-o în jurul anului 1597. Motivele ţin atât de complexitatea şi dificultatea piesei cât şi de problema delicată pe care aceasta o conţine. Aceea a antisemitismului scrierii lui Shakespeare, antisemitism pe seama căruia exegeza literar-teatrală a emis opinii contradictorii.

 • O
superbă, o formidabilă sinestezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O superbă, o formidabilă sinestezie

  Încep prin a expune o seamă de date tehnice. Spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu este o nouă poveste japoneză.

 • Note
răzleţe în Săptămâna Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note răzleţe în Săptămâna Mare

  1. Mulţi bucureşteni s-au arătat nemulţumiti faţă de felul în care Primăria Capitalei şi d-na primar general Gabriela Firea s-au grăbit să decoreze, în întâmpinarea Sărbătorilor pascale, Piaţa Constituţiei.

 • Dragoş Buhagiar, realizatorul decorului Târgului din Piaţa Constituţiei: „Am păstrat iepurele şi găina din raţiuni financiare; elementul de noutate sunt ouăle”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragoş Buhagiar, realizatorul decorului Târgului din Piaţa Constituţiei: „Am păstrat iepurele şi găina din raţiuni financiare; elementul de noutate sunt ouăle”

  Scenograful Dragoş Buhagiar, realizatorul decorului Târgului de Paşti din Piaţa Constituţiei, a declarat pentru News.ro că este firesc să existe şi comentarii negative în legătură cu lucrarea sa, dar şi că a fost nevoit, din raţiuni financiare, să păstreze elemente din târguri organizate în ani anteriori şi să renunţe la anumite idei.

 • Critică
şi împărtăşire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Critică şi împărtăşire

  Minunata Carte a junglei a lui Rudyard Kipling, una dintre lecturile fundamentale ale copilăriei, rămasă ca atare în amintirea fiecăruia dintre noi poate şi datorită atracţiei pe care a exercitat-o asupra producătorilor de film ori asupra profesioniştilor benzilor desenate, ajunge sub formă de musical pe scena unui Teatru din România.

 • Adâncuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adâncuri

  Piesa scrisă în 1902 de Maksim Gorki s-a jucat cel mai frecvent în România sub titlul Azilul de noapte. A prilejuit câteva spectacole antologice. Două dintre ele montate, în momente diferite, în epoca de glorie a Bulandrei de marele Liviu Ciulei.

 • Cafeneaua de la Iaşi - un spectacol frumos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeneaua de la Iaşi - un spectacol frumos

  Silviu Purcărete revine la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi şi, după spectacolele cu Uriaşii munţilor şi Pălăria florentină pune în scenă Cafeneaua lui Goldoni.

 • Scenograful Dragoş Buhagiar: „Ca şi viaţa noastră, scenografia are un drum voios către moarte“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scenograful Dragoş Buhagiar: „Ca şi viaţa noastră, scenografia are un drum voios către moarte“ VIDEO

  În Festivalul Naţional de Teatru, care începe vineri, sunt două spectacole a căror scenografie poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, „Cafeneaua“, montare a Teatrului Naţional din Iaşi, pe care o puteţi vedea pe  26 octombrie, la Opera Naţională Bucureşti, şi „Iulius Caesar“, pus în scenă la Teatrul Maghiar din Cluj (programat în FNT pe 25 octombrie la Teatrul Naţional Bucureşti), ambele în regia lui Silviu Purcărete.

 • Despre terorism
şi rasism, pe scena de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre terorism şi rasism, pe scena de la Sibiu

  Spectacolului „Nathan înţeleptul”, în regia lui Armin Petras, unul dintre cei mai importanţi regizori contemporani, va avea premiera în acest weekend, pe 19 şi 20 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, fiind realizat împreună cu Teatrul Naţional din Stuttgart.

 • Gratuitate, superficialitate şi artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gratuitate, superficialitate şi artă

  Straniu, bizar, neaşteptat şi câteodată chiar la fel de frumos precum celebrul elogiu al tutunului făcut de Molière în „Dom Juan”, spectacolul „Moliendo CaféMoliendo Café teatrul german de stat din timisoara” semnat regizoral de Silviu Purcărete la Teatrul German de Stat şi la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara.

 • Premiile UNITER pentru 2013 se înmânează astă-seară la Târgu Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile UNITER pentru 2013 se înmânează astă-seară la Târgu Mureş

  Spectacolul „Ce nemaipomenită aiureală“, în regia lui Silviu Purcărete, de la  Teatrului Naţional Cluj-Napoca, are două nominalizări la Premiile Uniter. Regizorul Mihai Măniuţiu, managerul teatrului, va fi onorat, pe 28 aprilie, în acest an la Gala UNITER cu Premiul pentru întreaga activitate regizorală.

 • Singuraticul lui Ionesco, din bordelul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singuraticul lui Ionesco, din bordelul lumii

  La ediţia a III-a a „Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj“, a avut loc premiera spectacolului „Ce nemaipomenită aiureală!“, pus în scenă de Silviu Purcărete, după piesa lui Eugène Ionesco

 • CRONICĂ DE TEATRU: Un tablou cu Toulouse-Lautrec
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ DE TEATRU: Un tablou cu Toulouse-Lautrec

  „Lautrec la bordel“ e un spectacol admirabil jucat şi impecabil încadrat de scenografia lui Dragoş Buhagiar. Spectacolul are însă aceleaşi probleme de consistenţă pe care le-a avut la început şi „Leonce şi Lena“, montat tot de Horaţiu Mălăele, la Teatrul de Comedie.

 • VIDEO De la măreţie la elucubraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO De la măreţie la elucubraţie

  „Turandot“ a stârnit cele mai multe controverse la Festivalul Naţional de Teatru. „Turandot“ este o combinaţie între un teatru suprarealist care o ia razna şi parodie, de care Quentin Tarantino ar fi mândru şi care l-ar face să se tăvălească pe jos de râs.

Modifică Setările