Stiri despre dosar adevarul

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cutremurele care au lovit România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cutremurele care au lovit România

  Peste câteva zile se împlinesc 34 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. Rubrica „Dosar“ de azi trece în revistă istoria seismelor care ne-au lovit ţara şi arată cauzele acestui fenomen. 1.578 de morţi, 11.300 de răniţi, 35.000 de locuinţe distruse. Acesta este bilanţul celui mai devastator cutremur produs în România, cel din seara zilei de vineri, 4 martie 1977.

 • Cât de greu intră reforma în spitale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de greu intră reforma în spitale

  Rubrica „Dosar” din această săptămână  analizează efectele pe care le produce programul de desfiinţare a unor spitale ineficiente şi piedicile care se ridică în implementarea acestuia. Orgoliile şi ambiţiile locale par a fi până acum principalele obstacole în calea programului de transformare a unor spitale mici în secţii exterioare ale unor unităţi mai mari.

 • Oraşe şi comune abuziv înfiinţate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşe şi comune abuziv înfiinţate

  Datorită unor orgolii locale, în ultimii opt ani au apărut 200 de noi localităţi, oraşe şi comune. Lipsa de resurse bugetare va conduce, inevitabil, la o reorganizare administrativă. Secţiunea „Dosar“ din această săptămână îşi propune o dezbatere pe tema eficientizării administraţiei publice locale, care în prezent cheltuieşte mai mult decât încasează.

 • Dosarul „Flota“,poveste fără sfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul „Flota“,poveste fără sfârşit

  Una dintre cele mai mediatizate afaceri ale ultimilor 20 de ani este departe de a fi un subiect închis, astfel încât să nu mai rămână loc de interpretări. Dosarul „Flota" a intrat în istorie ca unul dintre cele mai controversate cazuri penale. Motivele sunt mai multe. Unul ar fi că principalul acuzat este Traian Băsescu, un personaj a cărui ascensiune politică  l-a transformat obligatoriu într-o ţintă.

 • Dosar: Hoteluri instalate în Casa Domnului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosar: Hoteluri instalate în Casa Domnului

  Biserica a primit clădiri care depăşesc în total suprafaţa Casei Poporului. Secţiunea „Dosar“ revine cu a doua parte a serialului despre afacerile Bisericii. Dacă săptămâna trecută am arătat cum instituţiile religioase au primit frecvent fonduri de la stat, indiferent de guvernare, astăzi vom arăta şi o parte din averile pe care le gestionează Cultele.

 • Munca la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Munca la români

  Rubrica „Dosar“ din această săptămână îşi propune să analizeze relaţia românilor cu munca. Este faimosul personaj Dorel emblematic pentru raportul dintre români şi muncă? Aparent, da. Însă doar aparent.

 • Dosar:Moartea lentă a mişcării sindicale din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosar:Moartea lentă a mişcării sindicale din România

  Lipsa cronică de încredere între liderii marilor confederaţii, dar şi între mase şi lideri, precum şi interesele politice şi personale ale acestora din urmă au decredibilizat constant mişcarea sindicală. În pofida măsurilor dure luate de către Guvern, reacţia sindicatelor este mai degrabă anemică şi lipsită de eficienţă.