Stiri despre doru dinu glavan

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Contează şi un simplu semn al exclamării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contează şi un simplu semn al exclamării

  Într-o societate ce pare a fi mai mult marcată de spiritul distructiv al unora dintre semenii noştri, perseverenţa în edificarea unor oglinzi noi, de reflectare nedeformată a realităţilor de zi cu zi, este un act temerar. Mai ales când cei vizaţi sunt seniori, cu amintirile unei epoci încheiate, dar şi juni ce optează, pentru o vreme, pe o evoluţie în arena publicistică pe cont propriu. Însă breasla merge mai departe...

 • VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii. A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român, s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici, între unii participanţi.

 • George Canache, visătorul cu ochii pe cosmonauţii lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Canache, visătorul cu ochii pe cosmonauţii lumii

  Subcomitetul pentru Protecţia Planetei, din cadrul Consiliului Consultativ al NASA, se va reuni la Washington D.C., între 8 şi 10 iunie 2015, cu scopul de a solicita, de la comunitatea ştiinţifică şi alte persoane interesate de domeniu, date relevante pentru planificarea programelor viitoare. Pe ordinea de zi vor fi şi informaţii de ultimă oră, privind viitoarele misiuni ale NASA, pe planeta Marte.

 • VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic

  La est de graniţa răsăriteană a NATO se confruntă practic două lumi, aceea a unei generaţii speriate de schimbare, care se agaţă disperată de imaginea ultimului Tătuc, actualul prim locatar de la Kremlin, şi cea a generaţiei care asigură militarii succesivelor demonstraţii de forţă ale imperiului răsăritean, în condiţiile când junii bine informaţi, dar trăitori în Est, îşi doresc libertatea şi democraţia din Vest.

 • Premiile Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

  În viaţa reală, acolo unde compatrioţii noştri spun lucrurilor pe nume şi nu se împiedică în mofturile celor arestaţi pe bandă rulantă, ierarhiile informale sunt conturate pe bază de respect, faţă de valori uitate pe micile ecrane, precum bunul simţ, ataşamentul faţă de cei ce cred în forţa naţiunii române, preţuirea pentru conaţionalii ce duc o bătălie surdă, dură, necesară, pentru o Românie care să ţină fruntea sus, nu în colbul vremii.

 • Drapelul care nu flutură, încă, în Transilvania - pământ românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drapelul care nu flutură, încă, în Transilvania - pământ românesc

  Cotidianul "Cuvântul liber", Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Despărţământul Judeţean Mureş al Astrei, Revista "Vatra Veche" au organizat, în zilele de 27 şi 28 decembrie 2013, ediţia a IV-a a colocviului "Cuvântul liber", derulat sub genericul "Punţi de lumină." O viziune inedită asupra unei lumi care este una a complementarităţilor necesare, multinaţionale, nicidecum a unor foste cetăţi imperiale, apărate de săbii medievale...

 • Brainstorming la octogenarul Radio Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brainstorming la octogenarul Radio Moldova

  Pentru prima oară, în perioada postdecembristă, la Chişinău, în incinta postului Radio Moldova a fost organizat un brainstorming, înregistrat integral de gazde, la care au participat jurnalişti veniţi din Bucureşti şi parte din cei care constituie sufletul unor emisiuni destinate ascultătorilor avizi de o informaţie corectă, rapidă şi utilă.

 • Monseniorul Anton Coşa, episcop de Chişinău crede în destinul european al Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monseniorul Anton Coşa, episcop de Chişinău crede în destinul european al Republicii Moldova

  Înaltul Reprezentant al Guvernului României, pentru Republica Moldova, distinsa doamnă Iuliana Gorea-Costin este compatrioata care a facilitat nucleului dinamic al UZPR, un popas util pe plan uman, dar şi profesional, prin cunoaşterea, direct de la sursă, a valorilor promovate de monseniorul Anton Coşa, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Chişinău, cu binecuvântarea Sfântului Scaun de la Roma.

 • Vitalie Răileanu are încredere în preşedintele Nicolae Timofti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitalie Răileanu are încredere în preşedintele Nicolae Timofti

  Numai la Clubul Presei, din Washington D.C. am mai trăit aceeaşi încântare, faţă de calitatea oratorului menit a răspunde la întrebările fireşti ale unor jurnalişti, nu oricum, ci cu o atentă cântărire a fiecărei afirmaţii, vizând adevărul, dar evitând interpretări neconforme cu o personalitate comparabilă cu o fântână arteziană, de idei şi argumente, ce ţin de susurul izvorului unei vieţi destinată bucuriei de a trăi liber, peste Prut.

 • Mitropolitul Basarabiei şi ministrul armatei de peste Prut - garanţii aducerii moaştelor Sfintei Parascheva la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitropolitul Basarabiei şi ministrul armatei de peste Prut - garanţii aducerii moaştelor Sfintei Parascheva la Chişinău

  Documentarea intensivă şi exhaustivă efectuată, acum o săptămână, la Chişinău a inclus şi ceea ce ar fi putut face, de multă vreme, un emisar oficial de la Bucureşti, după 1989, indiferent de guvernul aflat în exerciţiu, la Palatul Victoria. Dialoguri cu concluzii pragmatice şi medieri necesare, mai ales în viitor. Impuse de interesul naţional.

 • Până la Summitul Parteneriatului Estic, de la Vilnius, Iulia Timoşenko va deveni nu o euroasiatică, ci o europeană liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Până la Summitul Parteneriatului Estic, de la Vilnius, Iulia Timoşenko va deveni nu o euroasiatică, ci o europeană liberă

  Joi 17 octombrie, la o azvârlitură de băţ, de ambasada răsăritenilor imperiali, în clădirea Fundaţiei Europene Titulescu s-a cântat pe patru voci, pe aceeaşi partitură, dedicată dezbaterii intitulate "Parteneriatul estic al Uniunii Europene - ofensivă şi contraofensivă". A fost un show, sub bagheta lui Adrian Năstase, în care au evoluat Adrian Cioroianu şi Adrian Severin. În prezenţa unor diplomaţi, de la Kiev şi Chişinău, ofensivi şi optimişti.

 • Ce minune aşteaptă conaţionalii, din stânga Prutului, de la Patriarhul României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce minune aşteaptă conaţionalii, din stânga Prutului, de la Patriarhul României?

  Mă aflu, de 50 de ore, în România Răsăriteană = Republica Moldova, entitate geopolitică reală, în octombrie 2013. Nu reprezint un partid. Nicio structură stipendiată de orgolii ridicole exprimate la Bucureşti sau Chişinău. Ci sunt doar unul dintre românii care văd altfel viitorul comun, al celor două state româneşti. Proba fiind dialogul inedit cu...

 • Parlamentul României atenţionat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul României atenţionat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti

  În seara zilei de 4 octombrie 2013, am răspuns invitaţiei de a asista la un eveniment aparte, la Biblioteca Naţională a României, unde, în prezenţa doamnei Maria Băsescu, soţia preşedintelui în exerciţiu al ţării, a avut loc inaugurarea expoziţiei New York- Paris-Toronto, ai căror protagonişti au fost pictorul Gevork Chubaryan, sculptoriţa Francoise Abraham şi pictorul Costa Dvorezky.  Surpriza a fost însă una vizând libertatea de exprimare!

 • INTERVIU Vitalie Marinuţa: „Misiunea de menţinere a păcii în raioanele de est ale Republicii Moldova este epuizată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Vitalie Marinuţa: „Misiunea de menţinere a păcii în raioanele de est ale Republicii Moldova este epuizată”

  În exclusivitate, pentru cotidianul „Adevărul”, la finalul primei zile a vizitei întreprinse la Bucureşti, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuţa, mi-a acordat un interviu în care s-a dovedit a fi un interlocutor franc, un conaţional cu sufletul cald, un lider cumpănit şi vizionar al organismului militar de peste Prut, ce vrea, pentru camarazii săi, egalitatea de şanse a militarilor din Uniunea Europeană.

 • Cine îl sprijină pe Iurie Levcic, din Cernăuţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine îl sprijină pe Iurie Levcic, din Cernăuţi?

  La o întâlnire recentă, a noii conduceri a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, în frunte cu Doru Dinu Glăvan, cu jurnalişti ce trăiesc peste hotare, dar au rămas loiali Patriei Limbii Române, a avut o alocuţiune electrizantă, ce merita a fi auzită şi în  Parlamentul României, europeanul Iurie Levcic, care militează pentru menţinerea tradiţiilor românilor, din Bucovina de Nord, devenită parte a Ucrainei, după decesul URSS.

 • INTERVIU Loialişti faţă de Patria Limbii Române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Loialişti faţă de Patria Limbii Române

  În ultima săptămână a lunii august, la Mangalia, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism, a reuşit aducerea, la un brainstorming inedit, a peste 80 de jurnalişti, de limbă română, din Australia, Europa şi SUA. Un eveniment despre care am purtat un dialog, la finalul acestei întâlniri de suflet, cu Doru Dinu Glăvan, liderul U.Z.P.R., "argintul viu" al simpozionului. Cu nu puţine surprize.

Modifică Setările