Stiri despre dormit

  107 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tu ce faci
când nu mai poţi dormi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce faci când nu mai poţi dormi?

  Cu toţii ştim că un adult are nevoie de aproximativ 8 ore de somn pentru ca organismul să-şi încarce bateriile şi să-şi păstreze sănătatea. Însă de multe ori ne-am trezit cu dureri de cap din cauza somnului agitat ori nu am putut dormi din cauza insomniilor şi a stresului acumulat de peste zi.

 • Sindromul mâncatului noaptea, o tulburare
reală şi riscantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindromul mâncatului noaptea, o tulburare reală şi riscantă

  Nu este un moft, nici o metodă de a mânca pe ascuns a celor cu un apetit exagerat. Oamenii care se trezesc noaptea înfometaţi şi dau iama în mâncărurile din frigider suferă de o tulburare adevărată, arată studiile.

 • În ce moment al zilei e cel mai bine să
munceşti sau să bei alcool şi când nu e bine să conduci maşina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce moment al zilei e cel mai bine să munceşti sau să bei alcool şi când nu e bine să conduci maşina

  Există un timp pentru toate. Acesta este unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ţinem cont ca să ne menţinem sănătoşi şi, din păcate, unul dintre lucrurile pe care parcă le-am uitat cu desăvârşire. Este foarte important momentul din zi în care mâncăm, bem sau dormim. Dacă nu ţinem cont de cerinţele corpului, avem un risc mai mare să ne îmbolnăvim.

 • Tehnici uimitoare de respiraţie care îţi îmbunătăţesc viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnici uimitoare de respiraţie care îţi îmbunătăţesc viaţa

  Un om obişnuit respiră de aproximativ 23.040 de ori pe zi. Însă de multe ori facem asta destul de ineficient: luăm guri de aer mici, superficiale, în timp ce ne contractăm, inconştient, abdomenul. Din când în când, poate că ar trebui să acordăm puţină atenţie şi acestei simple activităţi.

 • Personalităţi care nu ar renunţa la orele de somn pentru nimic în lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Personalităţi care nu ar renunţa la orele de somn pentru nimic în lume

  „Ai grijă să termini o zi înainte de a începe alta şi să pui între cele două un zid solid de somn“, spunea transcendentalistul american Ralph Waldo Emerson la începutul secolului al XIX-lea, cu mult timp înainte ca omul modern să considere somnul un lux.

 • Motive pentru care nu reuşeşti să slăbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motive pentru care nu reuşeşti să slăbeşti

  Încerci să dai jos kilogramele în plus, dar nu reuşeşti, deşi ai încercat fel şi fel de diete? Iată care sunt motivele pentru care e posibil să nu slăbeşti.

 • Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu

  Sforăitul nu mai este considerat de nimeni o problemă minoră, o neplăcere pentru cei din jur şi atât. S-a dovedit ştiinţific: majoritatea persoanelor care sforăie suferă de o tulburare care le predispune la boli de inimă şi chiar la deces prematur. Aşadar, în mod cert trebuie luate măsuri antisforăit. Dar în vreme ce unele chiar funcţionează, altele sunt doar strategii de marketing.

 • De ce somnul e de multe ori mai bun decât
medicamentele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce somnul e de multe ori mai bun decât medicamentele

  E esenţial să dormi mult atât când vine vorba de prevenirea îmbolnăvirilor, cât şi de tratamentul lor. Practic, din terapie trebuie să facă parte întotdeauna şi un program prelungit de somn, spun specialiştii.

 • Este adevărat că sportul seara nu te lasă să mai adormi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este adevărat că sportul seara nu te lasă să mai adormi?

  Mulţi dintre noi nu găsesc timp pe parcursul zilei pentru cele 30-60 de minute de mişcare recomandate de medici. Dar oare seara este sănătos să ne punem metabolismul în mişcare sau riscăm să ne tulburăm somnul?

 • Femeile care se culcă târziu se mărită mai greu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile care se culcă târziu se mărită mai greu

  Femeile care se culcă mai târziu sunt mai înclinate să aibă relaţii sexuale pasagere şi au şanse mai mici de a se mărita, spre deosebire de cele care îşi încep ziua devreme, potrivit unui nou studiu.

 • 5 idei total greşite despre somn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 idei total greşite despre somn

  Dacă ţi-ai spus vreodată: „Weekend-ul ăsta trebuie să-mi recuperez orele de somn pierdute în timpul săptămânii“ sau dacă, la volan, ai obiceiul de a da volumul muzicii mai tare ca să-l alungi pe Moş Ene, atunci cu siguranţă te numeri printre multele victime ale miturilor legate de somn.

 • Dormi puţin? N-ai de ce să te lauzi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dormi puţin? N-ai de ce să te lauzi!

  Bill Clinton, Thomas Edison sau chiar al nostru Mircea Eliade au făcut tot ce au putut pentru a-şi reduce programul de somn în scopul obţinerii a cât mai multe ore de muncă, de studiu, de cercetare. Ei şi mulţi alţii au încercat să ne convingă că cel mai bun mod de a ajunge în top este să renunţăm la somnul de zi cu zi, să-l scurtăm cât mai mult şi, de fapt, să ne educăm să avem cât mai puţină nevoie de el. Însă nu e chiar aşa.