Stiri despre dormit

  123 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Te numeri printre cei care dorm puţin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te numeri printre cei care dorm puţin?

  Deşi mulţi oameni vor să creadă că se pot pregăti pentru a intra şi ei în rândul celor unu la sută, această trăsătură este, de fapt, rezultatul unei mutaţii genetice.

 • Lipsa de somn îţi afectează grav performanţele!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipsa de somn îţi afectează grav performanţele!

  Odihna este partea cea mai neglijată a vieţilor noastre. Atunci când ne propunem să fim în formă şi să performăm la cote maxime ne gândim, în primul rând, la o dietă sănătoasă şi la exerciţiu fizic. Somnul nu prea face parte din marele nostru plan de a atinge performanţa.

 • De ce vorbim în somn şi cum putem preveni acest inconvenient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vorbim în somn şi cum putem preveni acest inconvenient

  Studiile în domeniu au relevat că până la 66% din oameni au experimentat episoade de vorbit în somn, la un moment dat în viaţă. Cu alte cuvinte, fenomenul apare destul de frecvent şi se întâmplă fără ca cei care îl experimentează să ştie ce mesaj transmit când sunt adormiţi. De ce apare acest efect, aparent inofensiv?

 • Motivele uimitoare care determină soţii din Japonia să doarmă separat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motivele uimitoare care determină soţii din Japonia să doarmă separat

  Un lucru binecunoscut este că în Japonia casele şi apartamentele sunt mult mai mici decât în alte ţări din lume. Şi totuşi, lipsa spaţiului nu reprezintă un incovenient pentru ca partenerii dintr-un cuplu căsătorit să doarmă în paturi sau chiar în camere diferite.

 • Dormi cu sau fără şosete? Acest obicei dezvăluie multe despre tine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dormi cu sau fără şosete? Acest obicei dezvăluie multe despre tine

  Poate nu ai acordat atenţie acestui lucru, dar să ştii că există două categorii de oameni: persoanele care nu pot adormi dacă nu au şosete în picioare şi despre cele care pur şi simplu nu suportă să le aibă acoperite în timpul somnului. Diferenţa aceasta ascunde particularităţi fizice, dar şi psihice, bine de ştiut.

 • Ce spune despre tine poziţia în care dormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune despre tine poziţia în care dormi

  Dormi ca un prunc sau te întinzi în tot patul? Aminteşte-ţi care este poziţia în care dormi cel mai des, pentru că acest detaliu poate dezvălui aspecte ale personalităţii.

 • Ce înseamnă
igiena somnului şi cum o păstrăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă igiena somnului şi cum o păstrăm

  Ne culcăm târziu şi ne trezim devreme. Stimulăm excesiv sistemul nervos prin ore nesfârşite petrecute în fata televizorului sau a computerului sau înghiţim pastile care să ne ajute să adormim. Toate aceste obiceiuri stimulează şi menţin tulburările de somn. Iar în lipsa unei odihne de bună calitate, suntem somnolenţi în timpul zilei şi nu mai dăm niciun randament la locul de muncă.

 • De ce nu trebuie să dormi cu faţa pe pernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu trebuie să dormi cu faţa pe pernă

  Dacă şi ţie îţi place să dormi pe burtă, cu faţă lipită de pernă, trebuie să îţi cauţi altă poziţe de somn. Atunci când dormi cu faţa pe pernă, îţi presezi şi îţi deteriorezi mecanic tenul, afectându-ţi circulaţia sanguină normală, ceea de duce la deprivarea pielii de oxigen pe timpul nopţii.

 • De ce nu se recomandă să dormi pe burtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu se recomandă să dormi pe burtă

  Deşi dormitul pe burtă poate diminua sforăitul, el nu este recomandat pentru că gâtul şi spatele vor avea de suferit şi de-a lungul zilei următoare e posibil să resimţi o oarecare înţepeneală.

 • 5 probleme de sănătate care provoacă insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

  E o problemă foarte des întâlnită şi are cauze dintre cele mai variate. În esenţă, stilul de viaţă agitat, multele probleme, statul mult cu ochii-n monitoare, alimentaţia lipsită de nutrienţi (şi lista poate să continue) sunt suficiente motive pentru care poţi să ai probleme cu somnul.

 • Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră

  Dacă nu ştiai, felul în care dormi alături de partener îţi dictează relaţia de cuplu. Fie că v-aţi obişnuit să adormiţi unul în braţele celuilalt, fie că sunteţi mereu spate în spate, poziţia de somn poate spune multe despre voi.

 • Alimente ideale pentru un somn odihnitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente ideale pentru un somn odihnitor

  Activităţile din timpul zilei sunt realizate mai repede şi eficient dacă în timpul nopţii am avut un somn odihnitor. În plus, cercetările arată că calitatea somnului este, într-adevăr, legată în mod direct de mâncarea pe care o mâncăm înainte de culcare.

 • Plantele care te ajută să dormi mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantele care te ajută să dormi mai bine

  Poate că nu ştiai, dar modul în care îţi decorezi dormitorul poate avea influenţă asupra calităţii somnului tău. Aşadar, cele care nu trebuie să lipsească din încăpere sunt plantele. Care flori crezi că te ajută să dormi mai bine?

 • Pe ce parte să dormi dacă te doare în gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe ce parte să dormi dacă te doare în gât

  Odihna este foarte importantă, iar pentru a preveni afecţiunile, trebuie să dormi între 7-9 ore pe noapte. Pe lângă somn, la fel de importantă este şi poziţia în care dormi, deoarece ea îţi poate influenţa calitatea somnului şi modul în care evoluează afecţiunea, atunci când eşti bolnavă.

 • Motivele pentru care te trezeşti des între orele 3 şi 5 dimineaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motivele pentru care te trezeşti des între orele 3 şi 5 dimineaţa

  Uneori, grijile de peste zi şi stresul cotidian te împiedică să ai un somn liniştit. Potrivit cercetătorilor, există o legătură între ora la care nu poţi să adormi sau ţi se întâmplă să te trezeşti şi afecţiunea de care suferi.

 • Terapia prin somn. Ce boli putem trata şi
preveni printr-un somn odihnitor? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia prin somn. Ce boli putem trata şi preveni printr-un somn odihnitor? Aflaţi la Adevărul Live

  O noapte pierdută înseamnă, evident, oboseală, dar şi o stare de irascibilitate şi dificultăţi de concentrare. Dar aceasta este doar o mică dovadă a importanţei somnului pentru funcţionarea creierului în special şi pentru sănătatea organismului în general. Dr. Oana Deleanu, preşedintele Secţiunii de Somnologie a Societăţii Române de Pneumologie, vine la Adevărul Live să ne ofere trucuri pentru un somn odihnitor şi vindecător.

 • Lecţii de somn pentru începători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii de somn pentru începători

  Înot într-un bazin. Îmi iau avânt, mă împing cu picioarele în perete, întind braţele ca să-mi fac loc şi înaintez aşa, neoprită, kilometri întregi. Nu e nevoie să-mi mişc mâinile sau picioarele, poate doar foarte, foarte uşor, aproape imperceptibil. Sunt regina scufundărilor, înot într-un râu, într-o mare.

Modifică Setările