Stiri despre dormit

  110 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce spune despre tine poziţia în care dormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune despre tine poziţia în care dormi

  Dormi ca un prunc sau te întinzi în tot patul? Aminteşte-ţi care este poziţia în care dormi cel mai des, pentru că acest detaliu poate dezvălui aspecte ale personalităţii.

 • Ce înseamnă
igiena somnului şi cum o păstrăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă igiena somnului şi cum o păstrăm

  Ne culcăm târziu şi ne trezim devreme. Stimulăm excesiv sistemul nervos prin ore nesfârşite petrecute în fata televizorului sau a computerului sau înghiţim pastile care să ne ajute să adormim. Toate aceste obiceiuri stimulează şi menţin tulburările de somn. Iar în lipsa unei odihne de bună calitate, suntem somnolenţi în timpul zilei şi nu mai dăm niciun randament la locul de muncă.

 • De ce nu trebuie să dormi cu faţa pe pernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu trebuie să dormi cu faţa pe pernă

  Dacă şi ţie îţi place să dormi pe burtă, cu faţă lipită de pernă, trebuie să îţi cauţi altă poziţe de somn. Atunci când dormi cu faţa pe pernă, îţi presezi şi îţi deteriorezi mecanic tenul, afectându-ţi circulaţia sanguină normală, ceea de duce la deprivarea pielii de oxigen pe timpul nopţii.

 • De ce nu se recomandă să dormi pe burtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu se recomandă să dormi pe burtă

  Deşi dormitul pe burtă poate diminua sforăitul, el nu este recomandat pentru că gâtul şi spatele vor avea de suferit şi de-a lungul zilei următoare e posibil să resimţi o oarecare înţepeneală.

 • 5 probleme de sănătate care provoacă insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

  E o problemă foarte des întâlnită şi are cauze dintre cele mai variate. În esenţă, stilul de viaţă agitat, multele probleme, statul mult cu ochii-n monitoare, alimentaţia lipsită de nutrienţi (şi lista poate să continue) sunt suficiente motive pentru care poţi să ai probleme cu somnul.

 • Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră

  Dacă nu ştiai, felul în care dormi alături de partener îţi dictează relaţia de cuplu. Fie că v-aţi obişnuit să adormiţi unul în braţele celuilalt, fie că sunteţi mereu spate în spate, poziţia de somn poate spune multe despre voi.

 • Alimente ideale pentru un somn odihnitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente ideale pentru un somn odihnitor

  Activităţile din timpul zilei sunt realizate mai repede şi eficient dacă în timpul nopţii am avut un somn odihnitor. În plus, cercetările arată că calitatea somnului este, într-adevăr, legată în mod direct de mâncarea pe care o mâncăm înainte de culcare.

 • Plantele care te ajută să dormi mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantele care te ajută să dormi mai bine

  Poate că nu ştiai, dar modul în care îţi decorezi dormitorul poate avea influenţă asupra calităţii somnului tău. Aşadar, cele care nu trebuie să lipsească din încăpere sunt plantele. Care flori crezi că te ajută să dormi mai bine?

 • Pe ce parte să dormi dacă te doare în gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe ce parte să dormi dacă te doare în gât

  Odihna este foarte importantă, iar pentru a preveni afecţiunile, trebuie să dormi între 7-9 ore pe noapte. Pe lângă somn, la fel de importantă este şi poziţia în care dormi, deoarece ea îţi poate influenţa calitatea somnului şi modul în care evoluează afecţiunea, atunci când eşti bolnavă.

 • Motivele pentru care te trezeşti des între orele 3 şi 5 dimineaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motivele pentru care te trezeşti des între orele 3 şi 5 dimineaţa

  Uneori, grijile de peste zi şi stresul cotidian te împiedică să ai un somn liniştit. Potrivit cercetătorilor, există o legătură între ora la care nu poţi să adormi sau ţi se întâmplă să te trezeşti şi afecţiunea de care suferi.

 • Terapia prin somn. Ce boli putem trata şi
preveni printr-un somn odihnitor? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia prin somn. Ce boli putem trata şi preveni printr-un somn odihnitor? Aflaţi la Adevărul Live

  O noapte pierdută înseamnă, evident, oboseală, dar şi o stare de irascibilitate şi dificultăţi de concentrare. Dar aceasta este doar o mică dovadă a importanţei somnului pentru funcţionarea creierului în special şi pentru sănătatea organismului în general. Dr. Oana Deleanu, preşedintele Secţiunii de Somnologie a Societăţii Române de Pneumologie, vine la Adevărul Live să ne ofere trucuri pentru un somn odihnitor şi vindecător.

 • Lecţii de somn pentru începători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii de somn pentru începători

  Înot într-un bazin. Îmi iau avânt, mă împing cu picioarele în perete, întind braţele ca să-mi fac loc şi înaintez aşa, neoprită, kilometri întregi. Nu e nevoie să-mi mişc mâinile sau picioarele, poate doar foarte, foarte uşor, aproape imperceptibil. Sunt regina scufundărilor, înot într-un râu, într-o mare.

 • Perna inteligentă Nora, soluţia pentru persoanele care sforăie: cum funcţionează perna-minune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perna inteligentă Nora, soluţia pentru persoanele care sforăie: cum funcţionează perna-minune

  Sforăitul poate afecta inclusiv relaţia de cuplu, dincolo de problemele de sănătate pe care le poate ascunde. O firmă americană a dezvoltat însă un concept pentru producerea unei perne inteligente, aceasta urmând să le facă somnul mai lin celor care sforăie, dar şi partenerilor de viaţă care nu pot închide ochii din cauza zgomotului enervant.

 • Peste nouă ore de somn, bombă cu ceas pentru
organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste nouă ore de somn, bombă cu ceas pentru organism

  Pentru un somn sănătos este foarte importantă durata somnului. Prea puţine ore de somn sunt nefaste pentru starea de sănătate, însă nici prea mult nu este bine să dormim. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care dorm peste 9 ore pe noapte fac abuz de somn, ceea ce poate fi la fel de nociv ca alcoolul şi fumatul.

 • Dormitul în pat cu
pisica sau câinele, cel mai bun somnifer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dormitul în pat cu pisica sau câinele, cel mai bun somnifer

  Dacă îţi laşi prietenul necuvântător să doarmă alături de tine, vei reuşi să învingi insomnia, susţine un studiu realizat în Statele Unite. Câinele sau pisica îţi oferă siguranţă şi confort, ajutându-te să dormi fără griji.

 • Soluţii pentru tratarea insomniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii pentru tratarea insomniei

  Durează mai mult de 45 de minute până adormi? Te trezeşti frecvent în timpul nopţii şi nu poţi adormi la loc? Dimineaţa te trezeşti mai obosit decât te-ai culcat? Dacă aceste tulburări se repetă constant, atunci te încadrezi în tabloul clasic al insomniei. Din fericire, în majoritatea cazurilor, sunt tulburări de somn trecătoare, care nu maschează o boală şi pot fi tratate fără medicamente. Iată o serie de soluţii pentru tratarea insomniei.

 • Secretele întunecate ale preotului ucigaş din Botoşani: a dormit trei nopţi lângă cadavrul tatălui său, era divorţat şi căzuse în patima beţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele întunecate ale preotului ucigaş din Botoşani: a dormit trei nopţi lângă cadavrul tatălui său, era divorţat şi căzuse în patima beţiei

  Preotul botoşănean care şi-a omorât tatăl în noaptea de Revelion a fost prezentat instanţei de către procurorii botoşăneni cu propunerea de arestare preventivă fiind acuzat de omor. Totodată procuroii au scos la iveală detalii terifiante despre ceea ce a făcut în ultimele trei zile, preotul ucigaş.

 • Ce se întâmplă în creierul tău când dormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în creierul tău când dormi

  Chiar şi în timpul nopţii, când tu eşti în lumea viselor, creierul tău are multă treabă de făcut, deoarece el nu se odihneşte niciodată. Iată ce se întâmplă în creier atunci când dormi!