Stiri despre donizetti

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)

  După două premiere de forţă, „Norma” şi „Lohengrin”, stagiunea centenară bucureşteană a programat o reluare binevenită, „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, producţie autografiată Andrei Şerban, montare cu un parcurs ce a însemnat premiera din 1995 de la Opéra Bastille prezentată ciclic in loco, regândirea din 2014 pentru Opera din Iaşi, vizitarea Operei Naţionale Bucureşti în 2017.

 • Don Pasquale la Opera Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Pasquale la Opera Iaşi

  La Bucureşti, finalul de stagiune 2020-21 a constat în primul rând din gale, iar opiniile „avizate″ s-au repezit să conchidă că noul interimar, Daniel Jinga, merită puteri depline. Bugetele adunate ale operelor din Timişoara şi Iaşi sunt mai mici decât cel al scenei din Bucureşti şi totuşi au reuşit să programeze două premiere de producţie.

 • Soprana Teodora
Gheorghiu, rafinament la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Teodora Gheorghiu, rafinament la Ateneul Român

  Nu ştiu dacă greşesc, dar îmi pare că Teodora Gheorghiu este prima artistă cu activitate pe scene importante ale lumii care şi-a propus un turneu naţional extraordinar de recitaluri în oraşe mai mari sau mai mici, la Piteşti, Caracal, Braşov (municipiul natal), Alba Iulia, Arad, pentru ca acum să-l încheie în Capitală.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (I)

  În condiţiile în care frecvenţa spectacolelor săptămânale a crescut în ultima vreme, deşi afişul primei scene lirice naţionale rămâne relativ sărac faţă de portofoliul titlurilor existente în repertoriu, el se îmbogăţeşte continuu în privinţa distribuţiilor.

 • O Lucia dezamăgitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Lucia dezamăgitoare

  Andrei Şerban are o istorie lungă cu Lucia di Lammermoor, încă din Noiembrie 1990, când a regizat opera lui Donizetti pentru Chicago Lyric Opera, reluată apoi în Martie 1993 la Los Angeles, o producţie care a fost radical schimbată pentru Opera Bastille în 1995, unde a funcţionat fără întrerupere ca vehicol al sopranelor de coloratură până în Octombrie 2016, urmând a fi înlocuită din sezonul viitor.

 • Operă între stânci la
St. Margarethen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operă între stânci la St. Margarethen

  Într-o carieră romană de piatră datând din sec. I, iniţiativa reputatului critic de operă şi dramaturg austriac Marcel Prawy (1911-2003) a prins viaţă în 1996, odată cu inaugurarea unui festival liric de vară.

 • În premieră, „Favorita” concertantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În premieră, „Favorita” concertantă

  ... La sala din str. General Berthelot, în compania Orchestrei Naţionale şi a Corului Academic Radio, continuare a vechii tradiţii a serilor lirice care, de peste cinci decenii, încântă publicul cu partituri celebre, multe în primă audiţie românească sau extrem de rar prezentate. Toate în interpretări valoroase.

 • Andrei Şerban: „Muzica
- arta supremă, arta tuturor artelor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban: „Muzica - arta supremă, arta tuturor artelor”

  A fost prima zicere a lui Andrei Şerban în dizertaţia pe care a susţinut-o recent la Opera Naţională Română Iaşi, înaintea reluării spectacolului cu propria producţie „Lucia di Lammermoor” de Donizetti. Am ales-o drept titlu, părându-mi-se elocventă şi încurajatoare pentru ideatica unui regizor de formaţie teatrală, dar a cărui activitate s-a dezvoltat consistent şi în teritoriul liric. În temple mondiale ale operei.

 • Al cincilea rol pentru Elena Moşuc la Scala din Milano
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al cincilea rol pentru Elena Moşuc la Scala din Milano

  Violetta din „Traviata”, Gilda din „Rigoletto”, Luisa din „Luisa Miller”, Micaëla din „Carmen” au fost cele patru importante personaje interpretate de renumita soprană Elena Moşuc în ultimii opt ani, pe scena legendarului teatru Scala din Milano.

 • „Elixirul dragostei”,cu sinceritate şi culoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Elixirul dragostei”,cu sinceritate şi culoare

  Între „ziua îndrăgostiţilor” şi Mărţişor, Opera din Craiova a oferit publicului „Elixirul dragostei” de Donizetti, o partitură celebră, cu o pagini muzicale îndrăgite şi „întâmplări” amuzante, cu personaje simpatice care iubesc sincer şi sunt puse în situaţii pline de umor şi neprevăzut, trăite la fel de sincer.

 • Premieră de operă la Cluj-Napoca, în viziune clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră de operă la Cluj-Napoca, în viziune clasică

  Capodopera donizettiană „Lucia di Lammermoor” se poartă în aceste zile pe scenele din ţară, prin noi producţii. Mai întâi a fost montarea revoluţionară semnată de Andrei Şerban la Iaşi.

 • Don Pasquale de Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Pasquale de Galaţi

  Opera donizettiană care îl are ca erou titular pe savurosul personaj a fost noua premieră a Teatrului Muzical Nae Leonard din municipiul de pe Dunăre.

 • Un experiment de succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un experiment de succes

  În plină iarnă, cu viscole şi nămeţi, Opera din Iaşi a transmis, în direct, pe internet, un spectacol cu „Elixirul dragostei” de Donizetti, interesant şi pentru că în acea seară debutau mai toţi soliştii, realizând personajele cu siguranţă şi dezinvoltură, fără a lăsa să se ghicească emoţiile inerente.

 • Elena Moşuc – regina donizettiană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Moşuc – regina donizettiană

  Astfel ar fi trebuit să se numească noul CD „Eroine donizettiene” pe care renumita soprană Elena Moşuc l-a înregistrat recent la prestigioasa casă Sony Classical şi care se va lansa în premieră mondială duminică 15 decembrie la Opera Naţională Română din Iaşi.

 • „Lucia di Lammermoor“, Capodopera visată de Donizetti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lucia di Lammermoor“, Capodopera visată de Donizetti

  Povestea ce urmează este una dublă. Este combinaţia dintre lupta cuiva de a-şi depăşi condiţia modestă şi intuiţia comercială a unui viitor compozitor. Rezultatul acestor elemente a dat naştere unei opere celebre: „Lucia di Lammermoor“.

Modifică Setările