Stiri despre donbass

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Declaraţie istorică privind pacea în Ucraina. Semnificaţii regionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţie istorică privind pacea în Ucraina. Semnificaţii regionale

  Declaraţia de la Paris, semnată de liderii Franţei, Germaniei, Ucrainei şi Federaţiei Ruse, reprezintă prima bază serioasă de speranţă că se începe, într-un aranjament susţinut de mai mulţi vectori de putere, drumul dificil care ar putea duce la rezolvarea conflictului din Ucraina.

 • Armament destinat mercenarilor din Donbas, confiscat în Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armament destinat mercenarilor din Donbas, confiscat în Italia

  Forţele speciale ale poliţiei italiene au capturat un important arsenal de arme de la reprezentanţii organizaţiilor de dreapta în timpul unei operaţiuni efectuate în mai multe oraşe din nordul ţării, se arată în comunicatul poliţiei din Torino, citat de RIA Novosti.

 • Cele 10 filme ale
anului 2018 (plus 10 blockbuster-uri unul şi unul) VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele 10 filme ale anului 2018 (plus 10 blockbuster-uri unul şi unul) VIDEO

  Din 51 de filme văzute care pot fi socotite cert ca fiind „de artă“, româneşti, europene şi americane (dintre cele care au rulat în 2018 în săli), am sintetizat un clasament de 10 titluri, care pot fi socotite „filmele anului“. Se vede din nou vitalitatea cinemaului est-european (ex-sovietic), hrănit din tensiunea pre-războinică de aici, apoi constanţa cinemaului francez, dar îşi fac loc şi două titluri de peste Ocean, şi încă mainstream.

 • „Slava (Nova)Rossia“. Jurnal de Cannes 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Slava (Nova)Rossia“. Jurnal de Cannes 2

  Ca şi la alte ediţii ale festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, filmele din Estul continentului par a prima clar în faţa celor din jumătatea vestică, atât din punct de vedere al măiestriei cu care sunt realizate, cât şi al importanţei subiectelor abordate. Cel mai clar exemplu: „Donbass“ al ucraineanului Serghei Lozniţa, despre războiul aflat în curs la doar câteva sute de kilometri de graniţele noastre.

 • Ucraina a votat amendamente privind autonomia regiunilor separatiste. „Nu există referire la federalizare. Ucraina este şi va fi unitară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina a votat amendamente privind autonomia regiunilor separatiste. „Nu există referire la federalizare. Ucraina este şi va fi unitară“

  Amendamentele constituţionale privind acordarea unui grad de autonomie regiunii separatiste din estul Ucrainei au fost aprobate de Parlamentul ucrainean. Acestea trebuie aprobate de Curtea Constituţională, informează „Russia Today“ (RT). Guvernul de la Kiev insistă pe „descentralizarea“ ţării, evitând cuvântul „federalizare“, propus de Vladimir Putin.

 • EXCLUSIV Jens Stoltenberg, Secretarul-General al NATO: „România va fi o parte importantă din contracararea războiului hibrid şi are rol-cheie în cyber-defence”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Jens Stoltenberg, Secretarul-General al NATO: „România va fi o parte importantă din contracararea războiului hibrid şi are rol-cheie în cyber-defence”

  În interviul acordat „Adevărul”, Secretarul General al NATO vorbeşte despre rolul cheie pe care îl joacă România în apărarea împotriva atacurilor cibernetice, dar şi despre participarea armatei române la pregătirile pe care Aliaţii le fac pentru a se proteja de tacticile militare hibride.

 • Noi dezinformări ruse: separatiştii nu au avut sisteme Buk în Donbas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi dezinformări ruse: separatiştii nu au avut sisteme Buk în Donbas

  Separatiştii proruşi din Ucraina au relansat dezinformarea conform căreia avionul Boeing 777 nu ar fi fost doborât vara trecută de militari din cadrul trupelor separatiste, informează pagina Stop Fake. Mai precis, autorităţile separatiste din Doneţk susţin că trupele lor nu aveau în dotare lansatoare de rachete Buk la data la care avionul civil a fost doborât.

 • Activişti ai aşa-zisei „Rade Populare a Basarabiei”, reţinuţi la Odesa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Activişti ai aşa-zisei „Rade Populare a Basarabiei”, reţinuţi la Odesa

  Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut câţiva membri ai aşa-numitei „Rade Populare a Basarabiei” în regiunea Odesa. Arestările au fost efectuate în urma unor percheziţii la domiciliile celor suspectaţi de acţiuni separatiste, anunţă serviciul de presă al SBU.

 • Lider separatist, ucis în estul Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lider separatist, ucis în estul Ucrainei

  Alexei Mozgovoi, comandantul unui batalion separatist din Donbass, a fost ucis duminică, în apropiere de Lugansk. Atacul asupra maşinii în care se afla liderul separatist a fost revendicat de un grup de gherilă pro-ucrainean, numit „Umbrele”.

 • Rusia va face un pod aerian pentru aprovizionarea trupelor din Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia va face un pod aerian pentru aprovizionarea trupelor din Transnistria

  Rusia intenţionează să creeze un pod aerian pentru a face legătura cu regiunea transnistreană, după ce Ucraina a retras dreptul de tranzit al armatei ruse pe teritoriul său. Generalul Iurii Iakubov, coordonatorul Direcţiei Inspectorilor Generali din cadrul ministerului Apărării de la Moscova, a declarat că legătura aeriană va fi creată cu scopul de a aproviziona armata rusă staţionată în Transnistria şi pacificatorii din regiune.

 • Moscova recunoaşte că soldaţii capturaţi în estul Ucrainei sunt veterani ruşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova recunoaşte că soldaţii capturaţi în estul Ucrainei sunt veterani ruşi

  Ministerul Apărării de la Moscova a recunoscut marţi că soldaţii capturaţi în estul Ucrainei sunt ruşi, însă susţine că nu mai fac parte din armată şi că au plecat să lupte în Donbass pe cont propriu, ca voluntari. Într-un clip video difuzat de Kiev, unul dintre cei doi soldaţi ruşi susţine că este încă sergent într-o brigadă a trupelor de elită din armata Federaţiei Ruse.

 • VIDEO Armata ucraineană susţine că a capturat doi soldaţi ruşi în est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Armata ucraineană susţine că a capturat doi soldaţi ruşi în est

  Armata ucraineană susţine că a capturat doi soldaţi din trupele de elită ale Rusiei, care luptau pe teritoriul Ucrainei, în apropiere de linia de demarcaţie a conflictului separatist din estul ţării. Kievul a dat publicităţii şi imagini video în care unul dintre soldaţi mărturiseşte că este sergent în armata rusă.

 • Viceministru din „Republica Doneţk”, pe lista celor mai căutate persoane în Rusia. Moscova a remediat situaţia: separatistul nu mai este infractor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viceministru din „Republica Doneţk”, pe lista celor mai căutate persoane în Rusia. Moscova a remediat situaţia: separatistul nu mai este infractor

  Ministerului Afacerilor Interne a înlăurat de pe site-ul său oficial fotografia şi numele unui infractor căutat pentru fraudă, după ce presa l-a identificat drept unul dintre liderii separatişti proruşi din Doneţk. Mai exact, este vorba despre viceministrul Apărării în autoproclamata Republică Populară Doneţk.

 • Oamenii care demontează propaganda rusă din Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii care demontează propaganda rusă din Ucraina

  Republica Moldova trebuie să-şi recâştige piaţa informaţională proprie şi să creeze cât mai mult produs media autohton, pentru a evita soarta pe care o are acum Ucraina, este de părere, co-autoarea proiectului ”Stop Fake” de la Kiev, Margo Gontar. Aceasta ne-a vorbit într-un interviu despre proiectul la care participă şi despre războiul informaţional în care este implicată ţara sa şi rolul mass-media în această luptă.

 • Preţurile de consum din Ucraina au trecut de dublu timp de un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţurile de consum din Ucraina au trecut de dublu timp de un an

  Preţurile de consum din Ucraina au crescut cu 60,9% în luna aprile faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cel mai mult din ultimii peste 10 ani, avansul fiind alimentat de preţurile energiei, potrivit datelor institutului de stat pentru statistică.

 • Un an de la începutul războiului ruso-ucrainean în Donbass: evenimente şi prognoze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an de la începutul războiului ruso-ucrainean în Donbass: evenimente şi prognoze

  Ucraina se confruntă cu cea mai tristă soartă pe care o poate avea o republică ex-sovietică – aceea de a fi atacată de fosta metropolă, actualmente numită Federaţia Rusă, şi de a i se înstrăina părţi din teritoriu. Alte două foste republici sovietice, Republica Moldova şi Georgia, au trecut la rândul prin aceeaşi provocare în 1992-1993 şi 2008.

 • SUA fac încă un pas spre înarmarea Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA fac încă un pas spre înarmarea Ucrainei

  Dezbaterea privind furnizarea de armament letal Ucrainei pentru a face faţă războiului separatist din Est a fost reaprinsă, după ce Comitetul pentru Serivicii Armate din Senatul American a aprobat joi livrarea de arme şi ofiţeri pentru instruire în valoare de 200 de milioane de dolari.

 • Ministrul ucrainean de Externe: Agresiunea Rusiei sporeşte pericolul nuclear în regiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul ucrainean de Externe: Agresiunea Rusiei sporeşte pericolul nuclear în regiune

  Rusia a pus stăpânire pe facilităţile nucleare din Crimeea şi din estul Ucrainei, fapt ce violează garanţiile Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) şi creează un real pericol suplimentar în regiune. Totodată, nu este exclusă amplasarea armelor nucleare ruseşti în Crimeea, ceea ce agravează şi mai mult situaţia, a afirmat ministrul de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin.

 • Oficial ucrainean: Putin intenţionează să desfăşoare o operaţiune militară de amploare împotriva Ucrainei până pe data de 9 mai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial ucrainean: Putin intenţionează să desfăşoare o operaţiune militară de amploare împotriva Ucrainei până pe data de 9 mai

  Vicepreşedintele Radei de la Kiev, Andrei Parubii, susţine că Rusia ar putea începe, în Donbass, o operaţiune militară de amploare împotriva Ucrainei în viitorul apropiat. Fostul preşedinte al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare de la Kiev spune că Occidentul ar trebui să ajute de urgenţă Ucraina cu armament letal.