
Trump pleacă, trumpismul rămâne
La fel ca leninismul sau maoismul, ideologia trumpistă va supravieţui creatorului său, preşedintele SUA, miliardarul Donald Trump.
La fel ca leninismul sau maoismul, ideologia trumpistă va supravieţui creatorului său, preşedintele SUA, miliardarul Donald Trump.
Donald Trump a îndemnat conducătorii militari din Venezuela să treacă de partea autoproclamatului preşedinte, Juan Guaido, în caz contrar „vor pierde tot ce au”.
Serviciile americane de informaţii suspectează Coreea de Nord că nu a încetat să producă combustibili nuclear, în pofida deschiderii unui dialog cu Statele Unite, informează NBC.
Actriţa de filme pornografice Stormy Daniels a pus gaz pe foc în litigiul cu Donald Trump, pe care l-a dat în judecată, de această dată pentru defăimare, a anunţat avocatul său, relatează AFP.
Preşedintele american Donald Trump foloseşte bani donaţi pentru campania sa electorală pentru un nou mandat şi Comitetului Naţional Republican pentru a plăti avocaţii în ancheta legată de presupusa interferenţă rusă în alegerile americane, au declarant două surse apropiate dosarului pentru Reuters.
Conform CNN Money, Donald Trump, deţine 3.643 de domenii web. Unele dintre acestea sunt folosite pentru promovarea propriilor afaceri, în timp ce o parte importantă conţin cuvinte folosite adesea pentru criticarea sa.
Cei doi candidaţi la prezidenţialele americane, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump, au votat la New York. Prima s-a prezentat la urne Hillary Clinton, iar peste trei ore, dar la altă secţie de votare, a venit şi Donald Trump.
Alegerea preşedintelui SUA este un proces complex, care implică mai multe etape. În primul rând, candidaţii sprijiniţi de partidele politice sunt desemnaţi , apoi americanii votează următorul şef al statului. SUA folosesc un sistem de vot indirect pentru a-şi alege preşedintele. Există, practic, două voturi: unul popular, în care votează cetăţenii, şi unul al electorilor, în care votează reprezentanţi aleşi din fiecare stat pentru un candidat.
Mesajul principal de campanie al lui Donald Trump este „Americanism, nu globalism” şi din acest „crez” se disjunge totul. Semnificaţia sloganului trece însă mult dincolo de personaj şi bătălia electorală. De ajuns să reamintim că, în timpul mandatelor lui Bill Clinton, 1993-2001, cuvântul cheie în politica şi administraţia americană era… globalism.