Stiri despre doinel tronaru

  499 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Enigma
Dobrogei, cu artista Loredana Stancu, la galeria creart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enigma Dobrogei, cu artista Loredana Stancu, la galeria creart

  Expoziţia personală „Two different constructs (A postcard as souvenir)“ a artistei vizuale Loredana Stancu, curatoriată de Cătălin Burcea, se vernisează joi, 27 iunie, de la ora 20.00, la galeria creart, din Piaţa Alexandru Lahovary, nr. 7. „Arhivez imagini iconice care aparţin unei zone geografice «multiculturale», Dobrogea“, îşi descrie artista această expoziţie despre „migraţie“.

 • Andrei Tudoran,
„fără memorie“, o expoziţie-eveniment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Tudoran, „fără memorie“, o expoziţie-eveniment

  Galeria Annart (Paris 39) prezintă miercuri, 26 iunie, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei personale „Out of Memory“ a artistului Andrei Tudoran, asistent universitar al UNARTE Bucureşti. Cum orice expoziţie în Bucureşti şi în ţară a tânărului artist este o rara avis, cea de la AnnArt, prima sa personală aici, se constituie automat într-un eveniment al acestei veri artistice şi expoziţionale.

 • „Fericiţi cei săraci
cu duhul...“ Festivalul Filmului European s-a deschis
cu un film-eveniment VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fericiţi cei săraci cu duhul...“ Festivalul Filmului European s-a deschis cu un film-eveniment VIDEO

  Filmul „Lazzaro felice“, al regizoarei italiene Alice Rohrwacher, cu care s-a deschis aseară, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, ediţia din 2019 a Festivalului Filmului European (selecţioner unic: criticul de film Anca Grădinariu), are ca protagonist unul dintre acei „fericiţi“ în sărăcie, simplitate şi „sărăcie de duh“, „idioţi“ de tip dostoievskian care fac farmecul şi valoarea marii arte din toate timpurile.

 • Grafic ia
lucrurile în serios. Cea mai bună carte BD a lui Neil Gaiman apare aici VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grafic ia lucrurile în serios. Cea mai bună carte BD a lui Neil Gaiman apare aici VIDEO

  Casa editorială ART, care s-a dovedit unul dintre cele mai bune şi dinamice brand-uri la recent încheiata ediţie a târgului de carte Bookfest, continuă, prin imprintul Grafic pe care l-a dedicat volumelor de bandă desenată, desantul pe piaţă de cărţi de acest tip – „invazia“, am putea spune, numai că una benefică –, publicând titluri celebre semnate, printre alţii, de popularul Neil Gaiman: „Sandman“, cea mai bună carte BD a acestuia.

 • „Cărţile care
stau la baza civilizaţiei occidentale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cărţile care stau la baza civilizaţiei occidentale“

  Chiar dacă lansări (aparent) mai actuale, sau cu minim de glamour, au luat faţa Bookfest-ului, cred că evenimentul acestei ediţii a fost lansarea de la Humanitas a celui de-al doilea volum al traducerii „Bibliei după textul ebraic“, coordonată de profesoarele Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu. Lansarea a fost prezentată de Horia-Roman Patapievici, un campion fervent şi constant al textului sacru.

 • Filosoful în
labirintul său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filosoful în labirintul său

  Un portret al filosofului aflat la apogeu, dar şi un jurnal de lecturi sau „de idei“ în dulcele stil de pe vremuri, este „Caiet de ricoşat gânduri“, volum recent publicat de editura Humanitas, purtând semnătura lui Gabriel Liiceanu, cel mai important gânditor român contemporan.

 • Iubitorii artelor
contemporane se strâng din nou la Cetate Arts Danube, la 418 Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubitorii artelor contemporane se strâng din nou la Cetate Arts Danube, la 418 Gallery

  Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 14.00, la Cetate Arts Danube, va avea loc deschiderea expoziţiei retrospective de artă cinetică „Unknown Creatures“ a tânărului artist Ştefan Radu Creţu, curator Victoria Dejaco. Expoziţia este organizată de galeria de artă contemporană 418 Gallery, galerie curatoriată de expertul de artă Joana Grevers.

 • Artmark
Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019, cu proprietăţi istorice şi
contemporane în valoare de 88 de milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artmark Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019, cu proprietăţi istorice şi contemporane în valoare de 88 de milioane de euro

  Artmark Historical Estate, singura companie de consultanţă imobiliară din România specializată în promovarea şi tranzacţionarea de proprietăţi istorice şi artistice, a lansat noul catalog, ediţia Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăţi istorice şi contemporane şi o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

 • Creştinismul – un scandal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinismul – un scandal

  De ce scandalizează creştinismul? Iată o veche, eternă întrebare care, probabil, va mai fi pusă multă vreme de-acum încolo. Răspunsul este simplu: creştinismul scandalizează pentru că doctrina creştină este un scandal. Încă de la momentul predicilor rostite de Iisus la trecerea sa pe Pământ, până în ziua de azi, coruptă şi materialistă până în cea mai intimă fibră a sa.

 • Note la un miting.
De ce ce s-a întâmplat la Iaşi spune ceva esenţial despre noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note la un miting. De ce ce s-a întâmplat la Iaşi spune ceva esenţial despre noi

  Imaginile săptămânii de la mitingul PSD de la Iaşi (şi contra-mitingul spontan de-acolo) jumătate m-au amuzat, jumătate m-au oripilat. Nu mai suntem ca în 1990, aşa cum remarcau mulţi dintre comentatori, am coborât mult mai mult. Ce s-a întâmplat la Iaşi e un epitom al întregii Românii.

 • „Istoria
voastră e greşită“, spune Anna Khodorkovskaya la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Istoria voastră e greşită“, spune Anna Khodorkovskaya la Bucureşti

  Galeria Mobius, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, prezintă expoziţia „Your History is Wrong“, cu noi lucrări ale artistei vieneze de origine rusă Anna Khodorkovskaya. Vernisajul va avea loc joi, 9 mai, la orele 19.00. Intrarea este liberă. „Evadată“ din „imperiul răului“ (R. Reagan), Khodorkovskaya are toată legimitatea să ne spună că ne raportăm greşit la „teroarea istoriei“ (concept al lui Mircea Eliade).

 • INTERVIU Dan
Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dan Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“

  Editura Vremea îi dedică o serie de autor scriitorului Dan Stanca (63 de ani), care spune, într-un interviu în exclusivitate, că „inima este marea vie, carnea vie în care instrumentarul tăios sfârtecă“. Tot el avertizează că actualul carnaval politic „poate ascunde atrocităţi teribile“, dar şi că „Europa e ca un viteaz căruia i-a căzut armura“.

 • Dumbo flies
again. Un elefănţel şi doi copii sau un Burton cu sos de Spielberg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumbo flies again. Un elefănţel şi doi copii sau un Burton cu sos de Spielberg

  A intrat în a doua săptămână de vizionare filmul „Dumbo“, în regia iconicului Tim Burton, remake-ul live-action al animaţiei Disney din 1941, despre un elefant haios şi năpăstuit, despărţit şi aflat în căutarea mamei sale (topos al mai tuturor poveştilor cu animale, gen „Fram” sau „Ursul“), şi prietenia sa cu doi copii, frate şi soră. Circul din acest film este însă unul aseptic, marca Disney, departe de marile filme dedicate acestui subiect.

 • Artmark
Historical Estate lansează Raportul de Piaţă 2018 şi anunţă intrarea şi pe
segmentul de proprietăţi contemporane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artmark Historical Estate lansează Raportul de Piaţă 2018 şi anunţă intrarea şi pe segmentul de proprietăţi contemporane

  Artmark Historical Estate a lansat în cadrul unei conferinţe de presă Raportul de Piaţă 2018 – o analiză a situaţiei actuale a patrimoniului construit şi a potenţialului investiţional al acestuia. Cu această ocazie, reprezentanţii companiei au anunţat intrarea şi pe segmentul de proprietăţi contemporane, dedicat tranzacţiilor cu imobile de lux nou construite.

 • Love Ana Bănică,
artă VR, „realitate augmentată“ şi inteligenţă artificială. Toate într-o singură noapte, la Casa
Monteoru din Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Love Ana Bănică, artă VR, „realitate augmentată“ şi inteligenţă artificială. Toate într-o singură noapte, la Casa Monteoru din Capitală

  Au făcut vâlvă în Bucureşti evenimentele artistice somptuoase organizate de One Night Gallery (un concept expoziţional al tinerelor Mădălina Ivaşcu şi Sorina Topceanu, datând din noiembrie 2017). Cel de-al nouălea are loc sâmbătă, între orele 20.00 şi 2.00, la celebra Casă Monteoru din Calea Victoriei 115 (fostul sediu al Uniunii Scriitorilor), prezintă creaţiile ilustratoarei Ana Bănică şi promite să fie cel mai cel mai de până acum.

 • „Fete de vis“,
la Muzeul de Artă Recentă din Primăverii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fete de vis“, la Muzeul de Artă Recentă din Primăverii

  Miercuri, 27 martie, de la ora 19.00, la sediul MARe/Muzeul de Artă Recentă, din bulevardul Primăverii 15, va avea loc deschiderea expoziţiei temporare „Fete de vis: Idealul feminin de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu / Fair Maidens: The Feminine Ideal from Nicolae Grigorescu to Ion Grigorescu“, curatori: Ioana Şerban şi Erwin Kessler. La vernisaj va fi lansat catalogul bilingv al expoziţiei, produs cu Editura Vellant.