Stiri despre doctrina

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tot despre o idee nocivă: politica fără doctrină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot despre o idee nocivă: politica fără doctrină

  O continuare a articolului „Politica fără partide: o idee fixă şi periculoasă”. Am scris în materialul apărut săptămâna trecută despre faptul că partidele româneşti sunt în general structuri rigide, ierarhizate piramidal, în care puterea şi decizia sunt excesiv de concentrate la vârf, în mâinile şefului de partid.

 • Cum s-a despărţit Biserica catolică de cea ortodoxă. Motivele care au dus la Marea Schismă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a despărţit Biserica catolică de cea ortodoxă. Motivele care au dus la Marea Schismă

  În anul 1054, creştinătatea vestică se despărţea, instituţional, de cea estică pentru totdeauna. Evenimentul a rămas în istorie sub numele de Marea Schismă şi a fost doar deznodământul unui proces îndelungat de separare în sânul creştinătăţii europene. La bază au stat deopotrivă interese economice şi politice, orgolii, dar şi diferenţe dogmatice.

 • Dl. Dacian Cioloş sau a doua venire a lui Mesia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dl. Dacian Cioloş sau a doua venire a lui Mesia?

  Aşa după cum au era de aşteptat, reacţiile înregistrate după anunţul în conformitate cu care dl. Dacian Cioloş părăseşte son état de réserve şi intră în politică prin uşa din faţă, în calitate de fondator şi principal vector de imagine al partidului „Mişcarea România Împreună“ au fost extrem de variate.

 • La pomul lăudat să nu te duci cu sacul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La pomul lăudat să nu te duci cu sacul

  Acum ceva vreme, câţiva prieteni foarte buni mi-au recomandat să stau de vorbă cu cei de la USR. „Sunt în căutare de un om bun, din comunitatea romilor, pe care să-l pună pe listă, la parlamentare“. Le-am spus tuturor celor care au venit cu această ofertă că nu sunt interesat să candidez şi că dacă aş face-o vreodată sigur nu ar fi sub sigla unui partid precum USR.

 • Cristian Ghinea: Va fi tragic să avem USR şi România 100. Misiunea mea e să le unesc. Nicuşor n-a înţeles că antisistem e şi contra agendei religioase retrograde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Va fi tragic să avem USR şi România 100. Misiunea mea e să le unesc. Nicuşor n-a înţeles că antisistem e şi contra agendei religioase retrograde

  Deputatul USR Cristian Ghinea susţine, într-un interviu pentru Adevărul, că Nicuşor Dan, preşedintele demisionar al USR, dar care are cele mai mari şanse să fie reales în funcţie la Congresul din toamnă, nu mai are capacitatea de a atrage noi votanţi. Astfel, Ghinea susţine o joncţiune între USR şi România 100, platforma condusă de Dacian Cioloş, care să revitalizeze electoratul anti-sistem.

 • Adevărul Live. Cristian Ghinea: Nicuşor Dan nu mai poate să atragă votanţi. Un partid nu e pe persoană fizică. Vreau să fac joncţiunea între USR şi România 100
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Cristian Ghinea: Nicuşor Dan nu mai poate să atragă votanţi. Un partid nu e pe persoană fizică. Vreau să fac joncţiunea între USR şi România 100

  Deputatul USR Cristian Ghinea a vorbit, la Adevărul Live, despre cele trei variante de ideologie pe care membrii partidului le dezbat în acest moment: „USR liberal“, „USR popular“ şi „USR fără ideologie“. De asemenea, Cristian Ghinea a anunţat că tabăra liberală din USR va avea un candidat la şefia partidului, fără să spună dacă el va fi acesta. Cât despre Dacian Cioloş, Ghinea susţine o „joncţiune“ între USR şi România 100.

 • Secretele influenţei Mişcării Legionare asupra românilor. Cum au fost atraşi cu „omul nou” preoţi, ţărani şi intelectuali: „Vom ataca toate viesparele jidăneşti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele influenţei Mişcării Legionare asupra românilor. Cum au fost atraşi cu „omul nou” preoţi, ţărani şi intelectuali: „Vom ataca toate viesparele jidăneşti”

  Mişcarea legionară a stârnit o fascinaţie aparte în rândul ţăranilor, a intelectualilor, dar şi a oamenilor Bisericii în perioada interbelică. În doar 10 ani, ajunge să fie al treilea partid din ţară ca număr de voturi, ajungând chiar la guvernare în primii ani ai celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru mulţi, această fascinaţie pare bizară, având în vedere metodele legiunii. Specialiştii explică, însă, fenomenul.

 • Noua doctrină militară a Rusiei: întărirea prezenţei militare în Arctic şi cooperare cu India şi China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua doctrină militară a Rusiei: întărirea prezenţei militare în Arctic şi cooperare cu India şi China

  Pe 26 decembrie 2014, Rusia a semnat punerea în practică a unei noi doctrine militare care se concentrează pe expansiunea NATO, alianţa fiind considerată principala ameninţare externă a ţării. Astfel, Kremlinul îşi va extinde aria de influenţă în Arctic, în timp ce întăreşte relaţiile cu naţiuni non-occidentale, cum ar fi China şi India.

 • Votantul de dreapta, un portret
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votantul de dreapta, un portret

  Numai tu eşti frumos, deştept şi curat - un înger. Pe tine nu te murdăresc hoţiile lui Videanu şi Fenechiu, inepţiile lui Igaş şi Verginel Gireada sau ridicolul ocazional al Elenei Udrea. În schimb eu trebuie să răspund pentru oricare PSD-ist, de parcă fiecare dintre noi am fi suma faptelor tuturor.

 • Doctrina naţional-democrată a Partidului România
Unită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctrina naţional-democrată a Partidului România Unită

  Iată doctrina naţional-democrată care stă la baza Partidului România Unită. Acest curent a fost explicat şi întrupat în mod magistral în perioada interbelică de marele om de cultură Nicolae Iorga. Partidul România Unită îşi asumă însă această doctrină într-o variantă modernă, adaptată provocărilor din timpurile noastre. Apărarea teritoriului naţional şi reunificarea cu Basarabia sunt principii constituente.

 • Doctrina Medvedev-Orban şi scenariul încercuirii strategice a României: poate veni salvarea dinspre Polonia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctrina Medvedev-Orban şi scenariul încercuirii strategice a României: poate veni salvarea dinspre Polonia?

  Sâmbătă, pe 10 mai, premierul maghiar recent reconfirmat după o zdrobitoare victorie în alegerile parlamentare, Viktor Orban, a ieşit în lumina reflectoarelor cu o declaraţie voit şocantă. Mai exact a spus că maghiarii din statele vecine Ungariei („Europa Centrală”) au dreptul la autonomie, la dubla cetăţenie iar Ungaria veghează asupra lor constant.

 • Bunăvoinţa Papei Francisc faţă de homosexuali, o strategie bine calculată de a reapropia creştinii de Biserică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bunăvoinţa Papei Francisc faţă de homosexuali, o strategie bine calculată de a reapropia creştinii de Biserică

  Cele mai recente declaraţii ale Papei Francisc legate de homosexualitate şi-au găsit numeroase ecouri în mass-media din întreaga lume şi comentariile au apărut pe buzele multor creştini sau necreştini. Retorica surprinzătoare a pontifului ar putea sugera o schimbare majoră a atitudinii Bisericii faţă de relaţiile între persoanele de acelaşi sex.

 • Cartea strălucirii - Zoharul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea strălucirii - Zoharul

  Se întâmplă din ce în ce mai des să ne întrebăm ce se întâmplă de fapt cu noi, încercând să ne explicăm stările de angoasă, confuzia şi nerăbdarea, fără a ajunge însă la o soluţie, o motivaţie sau o rezolvare clară şi de durată. Orgoliul care ne provoacă aceste stări este şi motivul pentru care salvarea nu se arată.

 • Plăcere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plăcere

  Ce spun diferitele părţi ale stângii? Că trebuie reafirmat principiul egalităţii, aflat în inima structurii republicane.

 • Doctrina tăcerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctrina tăcerii

  E greu să rezişti unei impresii că America înclină către acţiuni extrajudiciare în politica externă.

 • Dominaţia mondială a SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dominaţia mondială a SUA

  Noua doctrină a Pentagonului arată determinarea lui Barack Obama de a menţine SUA ca principala putere militară.

 • Mihail Deleghian:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Deleghian: "Islamismul a luat locul comunismului"

  Confruntarea cu sistemul comunist menţinea tonusul general al ţărilor capitaliste, iar după colapsul Uniunii Sovietice acestea s-au dezvăţat să se împotrivească ameninţărilor moderne, a apreciat luni, în cadrul unei dezbateri publice, expertul rus Mihail Deleghian, directorul Institutului pentru problemele globalizării din Moscova, citat de Novâi Reghion.

Modifică Setările