Stiri despre doctorate

  39 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum modifică COVID-19 admiterea la facultate. Interviu exclusiv cu Mircea Dumitru, fost ministru al Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum modifică COVID-19 admiterea la facultate. Interviu exclusiv cu Mircea Dumitru, fost ministru al Educaţiei

  Într-un interviu pentru  Adevărul, prof. dr. Mircea Dumitru, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării, membru corespondent al Academiei Române, vorbeşte despre importanţa menţinerii examenului de bacalaureat în noile condiţii ale pandemiei, despre admiterea la facultate, despre profesori potriviţi pentru era digitală, plagiate şi clanurile din universităţi.

 • Scandalul plagiatului lui Florin Iordache. Preşedintele Academiei, Ioan-Aurel Pop, îşi anunţă demisia din fruntea Consiliului de Atestare a Diplomelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalul plagiatului lui Florin Iordache. Preşedintele Academiei, Ioan-Aurel Pop, îşi anunţă demisia din fruntea Consiliului de Atestare a Diplomelor

  Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a declarat că se va retrage de la conducerea Consiliului de Atestare a Diplomelor (CNATDCU). Anunţul vine după ce instituţia pe care o conduce a dat un verdict de neplagiat în cazul fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache, iar Aurel Pop a declarat că nu ştie cine anume a semnat, în locul său, această decizie.

 • VIDEO Ministrul Andronescu declară război Academiei SRI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ministrul Andronescu declară război Academiei SRI

  Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat într-un interviu recent că şcoala doctorală a Academiei Naţionale de Informaţii va trebui desfiinţată din cauza numărului mare de doctorate suspecte de plagiat. Rectorul Academiei, profesorul Adrian Ivan, a explicat la Adevărul Live ce se află în spatele declaraţiei ministrului.

 • Doctori şi doctorate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctori şi doctorate

  În ultimele zile au ieşit la iveală din nou monstruozităţi din bietul nostru sistem de sănătate. Pe lângă medici, asistente, infirmiere, brancardieri care muncesc de dimineaţa până seara, compensând toate lipsurile unui sistem bolnav şi corupt, ce ne este dat să vedem aproape în fiecare zi te lasă fără respiraţie.

 • Ministerul Educaţiei a simplificat, prin ordin de ministru, metoda de aprobare a noilor domenii doctorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei a simplificat, prin ordin de ministru, metoda de aprobare a noilor domenii doctorale

  Ministerul Educaţiei a simplificat, prin ordin de ministru, metoda de aprobare a noilor domenii doctorale, astfel că înfiinţarea noului domeniu va fi aprobată de minister în baza propunerilor primite de la Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi a Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

 • O clasă politică plasată sub semnul imposturii
intelectuale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O clasă politică plasată sub semnul imposturii intelectuale

  Bun. Să ne acordăm o clipă de răgaz că tot e zi de mare sărbătoare, şi să recapitulăm magnificele performanţe şcolare şi academice ale celor despre care se spune că ar reprezenta elita politică românească actuală.

 • Experţii, despre proiectul care prevede publicarea lucrărilor de doctorat, dizertaţie şi licenţă: o intenţie bună, dar care trebuie îmbunătăţită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii, despre proiectul care prevede publicarea lucrărilor de doctorat, dizertaţie şi licenţă: o intenţie bună, dar care trebuie îmbunătăţită

  Persoanele care nu vor face publice lucrările în baza cărora au finalizat cursurile de licenţă, masterat sau doctorat vor risca nerecunoaşterea titlului obţinut, potrivit unui proiect de lege depus de USR. Specialiştii în Educaţie spun că proiectul ar putea să ajute la dezvoltarea şi transparentizarea cercetării din spaţiul universitar, dar asta numai în condiţiile în care vor fi făcute nişte modificări de ordin tehnic.

 • Despre doctorate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre doctorate

  Mai totdeauna atunci când se discută despre slaba calitate a multor teze de doctorat elaborate şi susţinute în România şi despre inadmisibilul număr de plagiate (dovedite!), se face referire la câteva cifre.

 • Poveştile unor oameni care şi-au luat doctoratele prin muncă. Frustraţi de inflaţia şarlatanilor cu titluri academice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile unor oameni care şi-au luat doctoratele prin muncă. Frustraţi de inflaţia şarlatanilor cu titluri academice

  Munca unor tineri doctori sau doctoranzi este aruncată în derizoriu de scandalurile plagiatelor unor foşti sau actuali demnitari. Ani de muncă în laborator sau bibliotecă sunt mânjiţi de tezele furate ale politicienilor care au obţinut titlurile de doctori copiind. „Adevărul” prezintă câteva dintre poveştile reale ale celor care şi-au luat doctoratele muncind pe brânci

 • Băsescu: Legea, aşa cum a modificat-o doamna Andronescu, permite oricărui idiot să devină doctor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: Legea, aşa cum a modificat-o doamna Andronescu, permite oricărui idiot să devină doctor

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, sâmbătă, legislaţia din domeniul învăţământului, arătând că ”haita mafiei din educaţie, în frunte cu doamna Andronescu”, a aplicat 108 modificări legislative, "în aşa fel încât incompetenţa să rămână să funcţioneze la gimnaziu, la colegiu, în universităţi”. Preşedintele PMP a spus că legislaţia ”permite oricărui idiot să devină doctor”.

 • Magistraţii care au căzut victime epidemiei de doctorate ce a bântuit Academia de Poliţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magistraţii care au căzut victime epidemiei de doctorate ce a bântuit Academia de Poliţie

  Zeci de procurori şi de judecători apar pe lista de doctorate a Academiei de Poliţie, alături de o armată de generali şi chestori din Ministerul de Interne, politicieni şi afacerişti. În total, în perioada 1995-2016, peste 600 de doctori au ieşit pe porţile Academiei, în domeniile Drept, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Analiştii susţin că această inflaţie de titluri aduce numai deservicii sistemului academic.

 • EXCLUSIV Doctorate cu epoleţi, lista completă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Doctorate cu epoleţi, lista completă

  Academia de Poliţie „Al. I. Cuza“ a produs doctorate pe bandă rulantă în perioada 1995-2016. În total, peste 600 de doctori au ieşit pe porţile Academiei, în domeniile Drept, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Printre ei, oameni politici, de afaceri, dar şi nume sonore din Justiţie şi Poliţie.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Săptămâna separării apelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Săptămâna separării apelor

  Unsprezece la sută. Atâţia senatori s-au opus legalizării fraudei academice şi imposturii de către Ecaterina Andronescu şi trupa ei de impostori. În cei 89 la sută au fost, pe lângă Costoiu, rectorul doctorand etern, Andronescu, Daniel Barbu, Teodor Atanasiu şi Mircea Geoană.

 • Gata cu fabrica de doctorate a Academiei Naţionale de Informaţii. Noul şef al instituţiei: „nu va ieşi nicio teză până când nu voi spune eu că este OK”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gata cu fabrica de doctorate a Academiei Naţionale de Informaţii. Noul şef al instituţiei: „nu va ieşi nicio teză până când nu voi spune eu că este OK”

  Profesorul de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Adrian Ivan, susţine că vrea să aducă Şcoala de Studii Doctorale a ANI „pe un făgaş de normalitate” şi că va verifica personal toate doctoratele care vor fi susţinute aici. Cea mai mare provocare pe care o va avea este legată de “capacitatea oamenilor de înţelege că e nevoie de o schimbare radicală în sistemul de învăţământ românesc”.

 • Legile
care anunţă 
o toamnă incendiară 
în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legile care anunţă o toamnă incendiară în Parlament

  În ultima sesiune parlamentară, care debutează azi, pe masa deputaţilor şi senatorilor vor ajunge  legi foarte controversate care privesc, spre exemplu, numirea şefilor de parchete, fumatul în spaţii publice închise, activitate avocaţilor sau nesancţionarea doctoranzilor care plagiază.

 • Inconsistenţa ca virtute politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inconsistenţa ca virtute politică

  E limpede că ţărişoara nu merge prea bine. (Aproape) toată lumea se întreabă de ce. Răspunsul cel mai la îndemînă se referă la corupţie. Şi nu se poate contesta că patriotul român fură ca-n codru şi fură codrul însuşi, dacă se iveşte ocazia.

 • Cu ţara de „doctori“ la tribunal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ţara de „doctori“ la tribunal

  Ţara de „doctori”, din România s-ar putea să fie zguduită din temelii dacă se va judeca fără părtinire, cinstit, pe baze ştiinţifice şi legale. Dacă se va merge până la capăt, cum ar fi normal, ar trebui să vedem „Geniile” cu doctorate rămaşi fără diplomele, titlurile şi privilegiile obţinute fraudulos. Plagiatorii ar fi trimişi în judecată pentru furt intelectual. Oare Codul Penal prevede încadrări şi pedepse pentru plagiate?

 • Pachetul legislativ privind doctoratele a fost publicat în Monitorul Oficial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pachetul legislativ privind doctoratele a fost publicat în Monitorul Oficial

  Ordonanţa de Urgenţă şi Hotărârea de Guven privind studiile doctoarle au fost publicate joi în Monitorul Oficial, pachetul legislativ stabilind că de la sesizarea unui prezumtiv plagiat şi până la retragerea titlului în cazul constatării acestuia vor trece maximum 60 de zile.

 • Ministrul Educaţiei Naţionale le-a promis deputaţilor că începe debirocratizarea: Până la sfârşitul lunii aprilie vom veni cu întreagă listă de documente tăiate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei Naţionale le-a promis deputaţilor că începe debirocratizarea: Până la sfârşitul lunii aprilie vom veni cu întreagă listă de documente tăiate

  Ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj, a declarat, luni, în faţa deputaţilor, că în mandatul său se va începe procesul de debirocratizare a sistemului de învăţământ, o parte din documentele care sunt cerute atât cadrelor didactice, dar şi elevilor sau părinţilor celor care au copii în şcoli, urmând a fi abrogate.

 • Adrian
Curaj - Ziua şi prostia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Curaj - Ziua şi prostia

  Am impresia că dl prof. univ. dr. Adrian Curaj a intrat în vrie. Numai aşa îmi pot explica ceea ce pare de domeniul inexplicabilului.

 • Plagiatori, copiaţi în pace!
Ministrul Curaj veghează pentru voi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plagiatori, copiaţi în pace! Ministrul Curaj veghează pentru voi!

  Proiectul de OUG privind doctoratele, supus dezbaterii publice, este un mare pas inapoi, o invitaţie la plagiat cu garanţia ca hotii nu vor pati nimic. Esenţa schimbarilor o reprezintă autorizarea universitatilor sa devoaleze  plagiatele din tezele de doctorat acordate chiar de universitate, sa acorde titluri doctorale in conditii cel putin dubioase, fara ca aproape nimeni din afara sa poata interveni.

 • Gabriel Liiceanu: „Eu am nişte frustrări. În clipa de faţă sunt coleg de doctorat cu Ponta, cu Oprea şi cu Carabulea de la Sibiu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu: „Eu am nişte frustrări. În clipa de faţă sunt coleg de doctorat cu Ponta, cu Oprea şi cu Carabulea de la Sibiu“

  Legislaţia care va permite retragerea titlurilor de doctor dovedite ca fiind plagiate ar putea fi aprobate în şedinţă de guvern peste două săptămâni. Aşa a anunţat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, joi seara, la o dezbatere moderată de scriitorul Gabriel Liiceanu. Împreună cu ministrul Justiţiei, Adrian Curaj a explicat şi cum va fi modificată legea care le permite deţinuţilor să iasă mai repede din închisori dacă scriu cărţi.