Stiri despre doctorat ponta

  51 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tovarăşu’ Ponta, ai chef de un doctorat cu tehnocraţi? Că tot un hoţ o să rămâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tovarăşu’ Ponta, ai chef de un doctorat cu tehnocraţi? Că tot un hoţ o să rămâi

  Dragă Victor Viorel, ştiu că e inutil să te întreb dacă ţi-e ruşine. Nu ţi-e. Aşa că nu te întreb. Ştiu că e inutil să te întreb şi dacă nu ţi-e silă când rămâi de unul singur, tu cu tine, şi te vezi cât de mic, cât de gol, cât de putred şi de slab eşti pe interior. Sunt sigură că nu te vezi aşa. Ţi-ar trebui puţin bun-simţ, puţină conştiinţă. Şi nu le ai.

 • Universitatea din Bucureşti: 
Vrem să le retragem titlurile de doctori lui Ponta, Oprea şi Lia Olguţa Vasilescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universitatea din Bucureşti: Vrem să le retragem titlurile de doctori lui Ponta, Oprea şi Lia Olguţa Vasilescu

  Schimbare de reguli în cazul acordării şi retragerii titlurilor de doctor, după ce ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat că, de la anul, această responsabilitate va cădea practic în mâinile universităţilor. În aceste condiţii, reprezentanţii Universităţii din Bucureşti spun că vor demara procedura de retragere a titlurilor de doctor obţinute în mod fraudulos.

 • Baroul Bucureşti: Victor Ponta a devenit avocat pe baza titlului de doctor. Ce riscă premierul dacă renunţă la doctorat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baroul Bucureşti: Victor Ponta a devenit avocat pe baza titlului de doctor. Ce riscă premierul dacă renunţă la doctorat

  Baroul Bucureşti a confirmat, pentru ziarul România Liberă, că premierul Victor Ponta a devenit avocat pe baza titlului de doctor, acordat de Universitatea Bucureşti în anul 2003. În aceste condiţii, persoanele reprezentate de Ponta în procese i-ar putea cere acestuia compensaţii financiare, dacă se vor considera prejudiciate. De asemenea, Baroul va decide dacă Ponta va mai putea profesa ca avocat.

 • Noua coabitare. Primul compromis? De ce e Iohannis
indulgent cu ordonanţa plagiatorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua coabitare. Primul compromis? De ce e Iohannis indulgent cu ordonanţa plagiatorilor

  „De ce a murit şeful de trib? Şi-a luat un bumerang nou şi l-a aruncat pe cel vechi” – spune un banc vechi. Prin ordonanţa de urgenţă care permite renunţarea la titlurile ştiinţifice, Victor Ponta tocmai vrea să scape (teafăr) de un bumerang vechi: plagiatul. Întrebarea e: de ce consimte preşedintele Iohannis?

 • Avem un preşedinte
spectator tăcut, calm, neconflictual, ca apa sfinţită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem un preşedinte spectator tăcut, calm, neconflictual, ca apa sfinţită

  Plagiatul lui Ponta şi rezolvarea lui prin OUG emisă de Victor Ponta, în buza revelionului, în interes propriu, reprezintă turnesolul prin care preşedintele Iohannis demonstrează ce preşedinte doreşte să fie. Un preşedinte SPECTATOR, nu face bine, nu face rău, ca apa sfinţită.

 • „Poliţia
anti-plagiat“ atacă ordonanţa lui Ponta de renunţare la doctorat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Poliţia anti-plagiat“ atacă ordonanţa lui Ponta de renunţare la doctorat

  O asociaţie anti-plagiat din Cluj, condusă de universitarul Dorin Isoc, a trimis, în a doua zi a anului, o scrisoare deschisă tuturor intelectualilor, cerându-le să ia atitudine faţă de ordonanţa de urgenţă care permite renunţarea, de bună voie şi fără justificare, la titluri ştiinţifice

 • O renunţare şi mai multe
acceptări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O renunţare şi mai multe acceptări

  Scrisoarea deschisă din 16 decembrie prin care Victor Ponta anunţă public că renunţă la titlul de doctor ridică numeroase probleme etice şi juridice. Chiar dacă, din punctul de vedere al lui Victor Ponta, renunţarea e echivalentă cu simpla redactare a 19 rânduri, din punct de vedere instituţional, legal, moral sau academic lucrurile devin acum, nu complicate, ci foarte grave.

 • Scrisoarea dură a unor clujeni, despre „Ponta copy-paste“: „Plagiatul nu este guturaiul unor indivizi afectaţi de  grandomanie, ci e cancer“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoarea dură a unor clujeni, despre „Ponta copy-paste“: „Plagiatul nu este guturaiul unor indivizi afectaţi de  grandomanie, ci e cancer“

  O asociaţie din Cluj, Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), a trimis, vineri, 2 ianuarie, o scrisoare deschisă tuturor rectorilor universităţilor din ţară şi academicienilor cărora le cere să ia atitudine şi să dezaprobe OUG privind renunţarea la titluri ştiinţifice. Această ordonanţă îi permite premierului să renunţe la titlul de doctor fără că temeiul legal să fie faptul că şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

 • În scandalul plagiatului lui Ponta, aşteptăm
reacţia preşedintelui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În scandalul plagiatului lui Ponta, aşteptăm reacţia preşedintelui Iohannis

  Pentru cei care nu sunt la curent cu ultimul scandal  în care este implicat Guvernul României, amintim că pe 30 decembrie 2014 a fost publicată în Monitorul Oficial OUG nr. 94 din 29 decembrie 2014 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, care prevede anularea titlurilor ştiinţifice la simpla cerere a titularilor.

 • Doctoratul la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctoratul la români

  Nu pot înţelege climatul de ipocrizie şi indolenţă totodată în care se desfăşoară discuţia despre doctoratele lui Victor Ponta sau Olguţei Vasilescu.

 • OUG privind renunţarea la doctorate
plagiate, un grav act de corupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OUG privind renunţarea la doctorate plagiate, un grav act de corupţie

  Mă feresc să fac încadrări juridice precise, pentru că nu sunt jurist. Îi las pe cei care se pricep să o facă. Dar tabloul general al emiterii ultimei OUG, privind modificări la Legea Educaţiei Naţionale, spre această concluzie te conduce: un grav act de corupţie.

 • Ponta scapă de
plagiat 
prin ordonanţă de urgenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta scapă de plagiat prin ordonanţă de urgenţă

  Victor Ponta va putea renunţa la titlul de doctor fără ca temeiul legal să fie faptul că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Premierul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care permite renunţarea, de bună voie şi fără motivaţie, la titlurile ştiinţifice

 • Ponta a modificat Legea Educaţiei ca să poată renunţa la titlul de doctor. Ministrul Educaţiei: A fost iniţiativa noastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta a modificat Legea Educaţiei ca să poată renunţa la titlul de doctor. Ministrul Educaţiei: A fost iniţiativa noastră

  Legea Educaţiei a fost modificată astăzi în Guvern, prin introducerea unui articol care va permite celor care deţin titlu de doctor să renunţe la acest titlu în baza unei simple cereri adresate Ministerului Educaţiei. "Sunt convins că (Ponta - n.r.) va reveni în cel mai scurt timp cu o nouă solicitare către Ministerul Educaţiei", a spus ministrul Educaţiei.

 • O cruce mică şi-ngălată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O cruce mică şi-ngălată

  E, oare, atât de greu de acceptat de ce nu multă lume crede în gestul domnului Victor Ponta de renunţare la titlul de doctor în Drept? Gestul vine târziu şi, ca atare, cum s-a observat, nu are valoare juridică. Cine citeşte cu atenţie scrisoarea adresată Universităţii din Bucureşti de către dl. Ponta, observă că gestul seamănă cu o cruce mică, îngălată, un semn făcut repede.

 • Îmi este prieten plagiatul, dar şi mai prieten îmi este adevărul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îmi este prieten plagiatul, dar şi mai prieten îmi este adevărul!

  S-a scris mult despre plagiatul premierului Victor Ponta. În registre diferite: de la critica pertinentă  la atitudinea  sceptică dublată de un soi de mirarea metafizică: „Se poate să plagiezi o teză de doctorat? Atât de mult?” de parcă ar exista specii diferite de plagiat: copiatul cuviincios - adică împrumutul  pe ici pe colo sau cel neobrăzat - pasaje întregi  compilate.

 • Doctoratul vesel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctoratul vesel

  În ciuda faptului că râde toată România de necazul şi ruşinea primului ministru, îndrăznesc să cred că renunţarea la doctorat e primul gest pentru care Victor Ponta poate fi, în sfârşit, felicitat. Fac constatarea râzând pe sub mustaţă, pufnind pe la colţuri şi făcând semne obscene pe sub masă, apoi luând masca seriozităţii.

 • Prea târziu, dle Ponta. Să vă fie ruşine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea târziu, dle Ponta. Să vă fie ruşine!

  Dl Ponta ne crede tâmpiţi!  De doi ani şi jumătate a negat că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, deşi lumea ştiinţifică i-a tot spus ca e un plagiat ordinar, şi se trezeşte acum, în al doisprezecelea ceas, sa recunoască ce era evident pentru toţi cei în legatură cu subiectul!

 • Victor Ponta vrea să renunţe la titlul de „Dottore”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta vrea să renunţe la titlul de „Dottore”

  Victor Ponta a anunţat pe Facebook că renunţă la titlul de doctor. Universitatea din Bucureşti i-a răspuns printr-o scrisoare că va face toate demersurile necesare pentru retragerea titlului de doctor. Analiştii explică că premierul încearcă astfel să-şi spele imaginea publică.

 • Un ONG cere redeschiderea cazului în care Victor Ponta este acuzat de plagiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un ONG cere redeschiderea cazului în care Victor Ponta este acuzat de plagiat

  Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară (GRAUR), un ONG specializat pe identificarea plagiatelor, a demarat campania „Şcoală fără plagiat, viitor fără corupţie”, cerând Universităţii Bucureşti redeschiderea cazului tezei de doctorat a lui Victor Ponta, în care 115 pagini ar fi fost plagiate.

 • Plagiatul lui Ponta şi
nepăsarea românilor. Etalonul (in)culturii unui popor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plagiatul lui Ponta şi nepăsarea românilor. Etalonul (in)culturii unui popor

  Plagiatul lui Victor Ponta în teza sa de doctorat este incontestabil. În ciuda dezbaterilor repetate în jurul acestui subiect, exploatat de unii în scop electoral, reacţia românilor este practic inexistentă. Ponta nu a pierdut nici măcar un procent din popularitate. Ori românii nu înţeleg ce este plagiatul, ori indiferenţa lor este un indicator real, dar grav, al gradului de educaţie al poporului român?

 • UPDATE Premierul Victor Ponta nu va fi urmărit penal pentru plagiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Premierul Victor Ponta nu va fi urmărit penal pentru plagiat

  Magistraţii Curţii Supreme au respins luni, definitiv, contestaţia formulată de Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru împotriva deciziei procurorului de neîncepere a urmăririi penale faţă de Victor Ponta. Prim-ministrul a fost acuzat că ar fi plagiat 113 pagini din cele 292 ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”.

 • Profesor în Comisia de Etică: o sentinţă definitivă în cazul de plagiat al lui Gheorghe Stanca, precedent cu efecte inclusiv în dosarul lui Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesor în Comisia de Etică: o sentinţă definitivă în cazul de plagiat al lui Gheorghe Stanca, precedent cu efecte inclusiv în dosarul lui Victor Ponta

  Publicistul Gheorghe Stanca, acuzat că a plagiat „Jurnalul” lui Lev Tolstoi, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în noiembrie, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au menţinut decizia Tribunalului Bucureşti din aprilie 2011. Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă, însă ar putea fi un precedent în cazurile de plagiat aflate pe rolul instanţelor.

Modifică Setările