Stiri despre dizolvarea parlamentului

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A devenit
imposibil să mai respectăm deciziile Curţii Constituţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A devenit imposibil să mai respectăm deciziile Curţii Constituţionale

  Scriam cândva, în glumă, că ar trebui schimbată definiţia conflictului juridic de natură constituţională, astfel: „Există conflict ori de câte ori PSD are o problemă şi nu o poate rezolva altfel”. Între timp, gluma s-a îngroşat: s-a publicat decizia privind redesemnarea ca premier a lui Ludovic Orban, iar definiţia trebuie să primească un corolar: „În orice conflict constituţional, real sau închipuit, PSD are întotdeauna dreptate”.

 • Dan Barna: Nu bag mâna în foc că moţiunea va trece. Victor Ponta nu e o opţiune de a guverna împreună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Barna: Nu bag mâna în foc că moţiunea va trece. Victor Ponta nu e o opţiune de a guverna împreună

  Preşedintele USR, Dan Barna, şi-a arătat din nou susţinerea pentru organizarea alegerilor anticipate. Într-o intervenţie pentru Europa FM, acesta a mai explicat că nu bagă mâna în foc că moţiunea de cenzură va trece, motivând că „una se promite şi alta se votează”. Totodată, Barna e exclus varianta unei guvernări alături de Pro România. „E ca şi cum am da o nouă şansă PSD”, a adăugat liderul USR.

 • De ce sunt
posibile alegeri simultane - locale şi parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sunt posibile alegeri simultane - locale şi parlamentare

  USR a propus încheierea unui pact politic şi parlamentar pentru declanşarea alegerilor anticipate şi organizarea acestora odată cu localele. Principala obiecţie faţă de această idee este existenţa unei decizii CCR din 2012, care a blocat o tentativă similară a guvernului Boc. Dar este aceasta o obiecţie validă? Tot ce urmează este valabil într-o singură ipoteză: că se constituie în Parlament o majoritate favorabilă anticipatelor.

 • Ce şanse de reuşită are referendumul lui Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce şanse de reuşită are referendumul lui Dodon

  Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va iniţia un referendum pe tema modificării Constituţiei pentru a acorda preşedintelui ţării dreptul de a dizolva Parlamentul.

 • De ce refuzul lui Iohannis de a o desemna pe Shaidehh nu este, de fapt, o respingere din punct de vedere constituţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce refuzul lui Iohannis de a o desemna pe Shaidehh nu este, de fapt, o respingere din punct de vedere constituţional

  Neacceptarea lui Sevil Shhaideh de către preşedintele Klaus Iohannis nu este, de fapt, o respingere din punct de vedere constituţional. O propunere de premier se consideră respinsă atunci când Parlamentul votează împotrivă, nu atunci când preşedintele refuză să nominalizeze persoana propusă de un partid sau o coaliţie care fomrează o majoritate parlamentară.

 • Spania: Regele Felipe a semnat decretul pentru declanşarea alegerilor anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania: Regele Felipe a semnat decretul pentru declanşarea alegerilor anticipate

  Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a semnat marţi decretul regal pentru dizolvarea parlamentului şi declanşarea alegerilor anticipate, care vor avea loc la 26 iunie, după ce socialiştii nu au reuşit să formeze o coaliţie de guvernământ şi au eşuat să treacă un premier de votul legislativului, scrie AP.

 • Parlamentul de la Chişinău poate fi dizolvat în ultimele şase luni ale mandatului preşedintelui ţării. Dodon: Dilema a fost soluţionată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul de la Chişinău poate fi dizolvat în ultimele şase luni ale mandatului preşedintelui ţării. Dodon: Dilema a fost soluţionată

  Parlamentul Republicii Moldova trebuie să fie dizolvat dacă timp de trei luni nu reuşeşte să învestească guvernul. Acest lucru urmează să se întâmple chiar şi în ultimele şase luni de mandat ale preşedintelui ţării. Curtea Constituţională a dat dreptate astfel socialiştilor care cer organizarea alegerilor anticipate.

 • Socialiştii vor acceptul Curţii Constituţionale pentru organizarea alegerilor anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii vor acceptul Curţii Constituţionale pentru organizarea alegerilor anticipate

  PSRM a depus astăzi la Curtea Constituţională (CC) o sesizare prin care solicită instanţei să clarifice mai multe articole din Legea Supremă a ţării cu privire la eventualele acţiuni ale preşedintelui ţării şi ale Parlamentului în cazul neînvestirii Guvernului în decurs de trei luni. În timp ce socialiştii cred că mai multe articole din Constituţie sunt contradictorii, juriştii spun că legea este foarte clară.

 • Domnule Iohannis, Binele nostru unde e?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule Iohannis, Binele nostru unde e?

  Au trecut mai mult de 9.000 de zile de când am crezut că ne-a bătut Binele la uşă. Pe vremea aceea, vreo 18.363.782 de persoane stăteau zilnic la coadă ca să ia nişte Bine pe cartelă. Toţi voiau mai mult, dar primeau mai puţin, aşa că asta era cea mai bună dovadă că poţi să îţi doreşti tu mult şi bine, că dacă cei care stau la butoane nu vor, păi atunci mori cu speranţa în braţe.

 • De ce este dizolvarea Parlamentului singura soluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este dizolvarea Parlamentului singura soluţie

  Cred că de prea multe ori ne încurcăm în detalii fără sens şi pierdem din vedere esenţialul. Pe scurt şi fără prea multă filosofie (să mă scuze maestrul Pleşu), Parlamentul ar trebui să reprezinte voinţa naţiunii. Or, în acest moment, parlamentarii se reprezintă doar pe sine. Şi cercurile de influenţă nefastă din care fac parte.

 • În ce condiţii ar putea fi dizolvat Parlamentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce condiţii ar putea fi dizolvat Parlamentul

  Dizolvarea Parlamentului este o ideea invocată tot mai des după alegerile prezidenţiale şi, deşi ar fi una dintre cele mai bune soluţii pentru resetarea clasei politice, un astfel de demers se poate face numai în condiţiile draconice prevăzute de Constituţie.

 • Între democraţie şi autoritarism moralizant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între democraţie şi autoritarism moralizant

  Modificările aduse Codului penal au pus din nou în lumină criza de profunzime a sistemului politic românesc care pendulează între o democraţie fără repere morale şi un autoritarism moralizant.

 • VIDEO Dacă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dacă!

  Sub semnul condiţionalului, al lui „dacă”, a fost răspunsul Preşedintelui cu privire la dizolvarea Parlamentului. Titrările catastrofale, care anunţau intenţia Preşedintelui României de a dizolva Parlamentul, ale posturilor din cele doua complexe politico-mediatice ale guvernarii au fost doar de încă un episod de manipulare prin scoaterea din context a unei declaraţii.