Stiri despre dizabilitati locomotorii

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Prins în căruciorul cu rotile. Calvarul prin care e nevoit să treacă un tânăr cu dizabilităţi locomotorii care vrea să se deplaseze prin Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Prins în căruciorul cu rotile. Calvarul prin care e nevoit să treacă un tânăr cu dizabilităţi locomotorii care vrea să se deplaseze prin Bucureşti

  Persoanele cu dizabilităţi locomotorii se confruntă cu numeroase dificultăţi, dat fiind faptul că Bucureştiul nu este accesibilizat corespunzător. Asta se vede şi dintr-un filmuleţ postat recent pe Youtube, care a devenit viral şi care este, de fapt, un experiment ce pleacă de la povestea lui Alexandru, un tânăr imobilizat în scaunul cu rotile.

 • Donaţie de cărucioare
pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donaţie de cărucioare pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii

  575 de persoane cu dizabilităţi ale aparatului locomotor vor beneficia pe parcursul anului 2017 de cărucioare-fotoliu noi. Acestea sunt o donaţie în cadrul unui proiect implementat de Asociaţia Obştească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, organizaţia de binefacere „LDS Charities.Inc”, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii şi al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, transmite IPN.

 • „Păşim pentru ca ei să poată păşi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Păşim pentru ca ei să poată păşi”

  Cu acest slogan, clujenii sunt invitaţi să se înscrie în campania „Walking Month” care va ajuta la recuperarea copiilor cu dizabilităţi locomotori integraţi la Grădiniţa Malteză din Cluj. Campania se derulează în perioada 12 septembrie - 9 octombrie 2016. Cum putem ajuta? Foarte simplu! Mergând pe jos.

 • Dreptul la familie, lezat în Moldova femeilor cu dizabilităţi locomotorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul la familie, lezat în Moldova femeilor cu dizabilităţi locomotorii

  Femeile cu dizabilităţi locomotorii pot întemeia familii şi chiar naşte copii, iar scaunul rulant nu constituie pentru ele o piedică. În schimb, din cauza infrastructurii neadaptate, discriminării şi lipsei de informaţie, foarte puţine dintre ele reuşesc să se afirme pe acest plan. Problema, spun specialiştii, o constituie atât ignoranţa autorităţilor, cât şi atitudinea civică pasivă a femeilor cu dizabilităţi.

Modifică Setările