Stiri despre diversitate

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Acum 30 de ani ne-am câştigat libertatea de a călători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acum 30 de ani ne-am câştigat libertatea de a călători

  A fost sau nu a fost Revoluţie? A fost sau nu a fost manipulare? A fost Revoluţie urmată de o lovitură de stat? Sunt întrebări pe care le tot punem de aproape 30 de ani. Nu voi încerca să ofer propriul răspuns. Pentru că este greu, deşi am teoriile mele. Istoria va decide, cu siguranţă. Cel puţin, sperăm asta.

 • Unitate în diversitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unitate în diversitate

  Uniunea Europeană s-a definit şi se defineşte şi în prezent printr-un mozaic lingvistic, de culturi, religii şi tradiţii care formează o comunitate diversă de cetăţeni europeni, dar uniţi în jurul unor valori fundamentale comune.

 • Mărturii ale călătorilor străini despre robia romilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturii ale călătorilor străini despre robia romilor

  Am decis ca până la finele acestui an sa public pasaje dintr-o lucrare pe care o coordonez şi care sper să apară în februarie 2019. Fac acest lucru ca răspuns la solicitările repetate pe care sute de profesori (mi) le-au făcut după ce au participat la cursurile de formare pe care pe care le ţin alături de colegii mei, ca parte a activităţii pe care Fundaţia Agenţia Împreună le face la nivelul multor zeci de şcoli.

 • Prejudecata, un instrument necesar celor cu mentalitate de stăpân
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prejudecata, un instrument necesar celor cu mentalitate de stăpân

  Tot aşa cum mă revoltă cei ce se consideră drept-credincioşi înfierând păcătoşii din jur, la fel îmi repugnă şi cei care popularizează secularismul folosind aceleaşi tipuri de exagerări. Cum nu îi înţeleg pe cei ce se consideră superiori pentru că aparţin unei majorităţi, nu susţin nici ideea că apartenenţa la o minoritate îi obligă pe ceilalţi la a nu spune ce gândesc.

 • Romo
neanderthalensis sau despre noile forme de eugenism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romo neanderthalensis sau despre noile forme de eugenism

  Zilele trecute, Muzeul de Arta Cluj–Napoca a vernisat o expoziţie cu tema „Imagini ale ţiganilor în colecţia Muzeului de Artă Cluj-Napoca“. Chiar dacă ideea de a prezenta imaginea minorităţii romilor în arta românească este de salutat, modul în care Muzeul a ales să prezinte acest eveniment îmi arată cât de adânc sunt înrădăcinate anumite stereotipii şi prejudecăţi în mentalul colectiv.

 • Stilul nu are vârstă: modelele trecute de a doua tinereţe, revelaţia momentului FOTO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stilul nu are vârstă: modelele trecute de a doua tinereţe, revelaţia momentului FOTO VIDEO

  Selecţia discriminatorie a modelelor este un subiect de discuţie tot mai prezent în rândul organizaţiilor care apără drepturile femeii. Dincolo de problema manechinelor niciodată suficient de slabe, ideea de diversitate s-a extins la sex, rasă şi, mai nou, vârstă. Eforturile nu au rămas fără ecou. În cadrul recentelor Săptămâni ale Modei au fost angajate cele mai multe modele cu vârsta de peste 50 de ani din istoria recentă,

 • Klaus Iohannis şi balaurul de aur!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis şi balaurul de aur!

  În timp ce Klaus Iohannis se expune în ţară criticilor venite din partea opozanţilor politici şi a celor căzuţi în plasa unui fals naţionalism, în afara României el este văzut ca unul dintre acei lideri europeni, care „apără valorile şi realizările noastre (europene) comune şi care nu se îndoiesc de ideea europeană”.

 • Michelle Obama apără diversitatea care defineşte SUA, în ultimul său discurs ca prima-doamnă VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Michelle Obama apără diversitatea care defineşte SUA, în ultimul său discurs ca prima-doamnă VIDEO

  Prima Doamnă Michelle Obama a rostit vineri un discurs înflăcărat despre acceptarea diversităţii şi a tuturor grupurilor religioase – un mesaj nu foarte subtil către succesorul soţului ei, cu două săptămâni înainte de învestirea în funcţie, relatează Reuters. Acesta a fost ultimul său discurs oficial înainte ca mandatul preşedintelui Barack Obama să expire.

 • Fete musulmane agresate: vălul islamic, politizare şi dublă oprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fete musulmane agresate: vălul islamic, politizare şi dublă oprimare

  Dacă până în secolul al XIX-lea, în scrierile occidentale, reprezentarea femeilor musulmane era totuşi mai variată, retorica imperialistă colonialistă, asumată adesea şi de către feministele devotate misionarismului, a subordonat insolent definirea statutului normativ al femeilor musulmane şi/sau descrierea vieţilor lor concrete, reale, justificării necesităţii politice a cuceririi şi dominării spaţiului musulman.

 • Aşteptări de la popor, nu de la domnul Iohannis!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptări de la popor, nu de la domnul Iohannis!

  Votul pentru Klaus Iohannis este cea mai bună investiţie pe care a putut-o face un cetăţean român! O investiţie în propriul viitor, în viitorul urmaşilor săi şi în viitorul României!

 • România la zi. Da, avem!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România la zi. Da, avem!

  Nu mai suntem nişte începători! Nimeni nu mai poate pretinde asta. Am petrecut 24 de ani de „ala-n-dala“ între ,,comunismul ceauşist” şi ,,capitalismul de cumetrie”. Ar fi deja suficient, chiar şi pentru un neam cu istorie milenară.

 • Statele Unite şi eşecul strategiilor identitare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele Unite şi eşecul strategiilor identitare

  „Casa, dezbinată împotriva ei însăşi, nu poate dăinui”, spusese odată Abraham Linclon, inspirat din Evanghelia după Matei (12:25). Lincoln se referea la America anilor 1860. În ce măsură este valabil acest adagiu pentru America contemporană? Într-o măsură mai mare decât ne închipuim.

 • Religia în şcoală e încă necesară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Religia în şcoală e încă necesară

  Zilele trecute, una din ştirile care şi-au făcut veacul pe benzile televiziunilor a fost cea în care parlamentarul Remus Cernea anunţa că doreşte să propună un proiect de lege, în care religia să nu mai fie obligatorie în şcoală.

 • VIDEO Avocaţi, preoţi, medici, psihologi, politicieni. Cea mai mare diversitate de opinii. „Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Avocaţi, preoţi, medici, psihologi, politicieni. Cea mai mare diversitate de opinii. „Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?”

  Dezbaterile de pe bloguri şi din rubrica de comentarii sunt parte a conceptului de la care porneşte adevarul.ro. Continuăm cu propunerea de a vă imagina subiecte pentru dezbateri pe care le-aţi dori pe adevarul.ro, un mediu unde diversitatea, opiniile şi argumentele se îmbină pentru a oferi texte de calitate pentru fiecare cititor.

 • All inclusive sau diversitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  All inclusive sau diversitate?

  Ne aflăm în perioada discount-urilor generoase pentru vacanţele all inclusive pe care le vom petrecem vara aceasta şi le achităm cu câteva luni în avans.

 • “All Inclusive”. Despre diversitate şi toleranţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “All Inclusive”. Despre diversitate şi toleranţă

  Dragi cititori, sper că nu vă gândiţi la incluziune când spun că totul este inclus. Mă refer la faptul că am devenit o ţară de “all incusive”, de oameni care vor să aibă totul la “botul calului” şi în schimb să nu facă mai nimic pentru a obţine cu adevărat cât mai mult.

Modifică Setările