Stiri despre dinu sararu

  94 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Căruţa cu leagăn împărătesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căruţa cu leagăn împărătesc

  O poveste petrecută la Slătioara, în tinereţile mele, m-a urmărit toată viaţa până azi, când eroii ei au intrat toţi, demult, în legendă, iar eu nu mai am niciun martor în afara amintirilor şi acelea şterse de timp ca icoanele din Biserica de lemn de la Cociobi.

 • Mărturisirea unei datorii radiofonice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturisirea unei datorii radiofonice

  Am debutat în jurnalistică, am mai spus, sigur, asta, în urma unui concurs pentru postul de reporter doi sau trei la „Carnetul cultural”, rubrică aparţinând Direcţiei Emisiunilor culturale şi pentru copii şi tineret a Postului de Radio Bucureşti în noiembrie 1950.

 • O scrisoare de rămas bun. Mărturie pentru ziua de Azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O scrisoare de rămas bun. Mărturie pentru ziua de Azi

  Venind la Bucureşti după patru luni de absenţă, surprins la Slătioara de „Starea de urgenţă”, găsesc în cutia poştală două scrisori de la un bun prieten şi coleg de liceu la „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea. Cea de a doua scrisoare la care găsesc firesc cu cale să răspund e din iunie 2020.

 • Îngrijorarea „Excelenţei sale“ Sfertodoctul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îngrijorarea „Excelenţei sale“ Sfertodoctul

  Într-un comentariu de cititor din subsolul articolului „Incredibil şi inacceptabil“, publicat de academicianul celebru Eugen Mihăescu în Cotidianul, un fel de Nae Girimea, şi frizer şi sufirug şi spiţer, pe care l-aş numi „Excelenţa sa“ Sfertodoctul, îşi exprimă, semnând V.V., o înfocată îngrijorare pentru obrazul Academiei.

 • Nu mai sunt ţărani!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu mai sunt ţărani!

  Adevărul adevărat este că ţăranii pe care i-am iubit eu şi pe care i-am descris în cărţile mele – am mai spus asta – nu mai sunt!

 • Barbu Ştirbei, Teatrul cel Mare, Râmnicul şi Vâlcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barbu Ştirbei, Teatrul cel Mare, Râmnicul şi Vâlcea

  Rari sunt cei care mai ştiu că, începând cu Ion Ghica şi până  la Liviu Rebreanu inclusiv,  în biroul directorilor Teatrului Naţional s-a aflat fără nicio lipsă portretul lui Barbu Ştirbei, domnitorul sub care s-a ridicat şi în prezenţa căruia s-a inaugurat Teatrul cel Mare.

 • Un tablou al ipocriziei generalizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tablou al ipocriziei generalizate

  Am citit în ceea ce pentru mine înseamnă un timp record, adică mai puţin de două zile, o carte voluminoasă. Are vreo 700 de pagini, se cheamă „Jurnalul unui personaj controversat. Rememorări provocate de Vartan Arachelian“, îi aparţine lui Dinu Săraru şi a apărut în anul 2019 la editura bucureşteană „RAO“.

 • O lumânare stingheră la căpătâiul unui Mare OM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lumânare stingheră la căpătâiul unui Mare OM

  S-a stins şi a fost înmormântat într-un cvasianonimat – cu excepţia Bisericii – un mare om, apărător şi salvator, cum s-a şi spus, al Bisericilor, un militant unanim recunoscut în epocă al spiritualităţii identitare româneşti.

 • Întâmplări de azi care aşteaptă să fie uitate şi altele de ieri ce merită să fie scoase iar la lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întâmplări de azi care aşteaptă să fie uitate şi altele de ieri ce merită să fie scoase iar la lumină

  Ambiţia mea de a nu lăsa anul acesta singur şi văduv în Ajunul Crăciunului de spuzeala piţărăilor pridvorul casei copilăriei mele de la Slătioara şi al tinereţii mele şi a vieţii mele întregi, căci eu la Bucureşti peste 70 de ani am stat ca la internat, a fost retezată de sfaturile repetate, îngrijorate şi speriate ale celor ce mă îndemnau să nu plec la drum fiindcă sub Munţii Căpăţânii ningea furios şi

 • Cotidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cotidiene

  1. - Vizita celui mai important gazetar politic al nostru de azi, Ion Cristoiu, la Ceremonia inaugurării Cimitirului Militarilor Români de la Asperonsk, ţinutul Krasnodar, dedicat ostaşilor români căzuţi în luptele din Cuban şi Caucaz, între august 1942-octombrie 1943, a dovedit încă o dată prezenţa ziaristului de excepţie la evenimentele cu caracter esenţial pentru un anume timp istoric şi o anume

 • Dinu Săraru lansează „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinu Săraru lansează „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”

  Joi, de la ora 11, la Cafeneaua Capşa, va avea loc lansarea romanului „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”, de Dinu Săraru. Alături de autor, vor vorbi directorul editurii Rao- Ovidiu Enculescu, istoricul şi criticul de film Manuela Cernat şi academicianul Ilie Bădescu.

 • Radioul la 90 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radioul la 90 de ani

  RADIOUL la 90 de ani este o SĂRBĂTOARE NAŢIONALĂ; el a fost, cu adevărat, şi a rămas, de-a lungul a 90 de ani, ceasul unei autentice redeşteptări naţionale care a dat, înfruntând atâtea vicisitudini istorice, ORA EXACTĂ a acestei ţări.

 • Tanti Adelina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tanti Adelina

  La începutul celor cincisprezece zboruri spre Israel, dacă stau să mă gândesc bine, la al şaselea cred, cineva din spatele scaunului meu cu o voce caldă de doamnă a spus: „Dumneavoastră aţi scris «Nişte ţărani»“?!

 • O Mare Doamnă a Teatrului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Mare Doamnă a Teatrului românesc

  În „Ura din ochii vulpii – romanul unei mari dezamăgiri“ e vorba de Teatrul Mic - am schiţat sub numele Marea Dirijoare portretul doamnei profesor universitar doctor Cătălina Buzoianu, Marea Doamnă a Teatrului românesc, omagiată zilele acestea la împlinirea vârstei de 80 de ani:

 • Despre prietenie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre prietenie

  Spaţiul relaţiilor interumane din lumea scriitorilor şi artiştilor a fost întotdeauna şi rămâne dominat de amiciţie, care este ca zăpada mieilor primăvara, se topeşte cât ai clipi din ochi.

 • Vremea păcătoasă şi duşmănoasă...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremea păcătoasă şi duşmănoasă...

  Cum seamănă vremea păcătoasă şi duşmănoasă şi schimbătoare bezmetic cu viaţa noastră socială şi politică, aidoma unei oglinzi nefericite a acesteia din urmă şi cum se întinde ea peste toată ţara, începând fireşte cu Bucureştii în care, aşa cum scriam în februarie 2011 la începutul romanului „Ultimul bal la Şarpele roşu“:

 • A venit, a venit toamna...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A venit, a venit toamna...

  A căzut frunza cireşilor, a căzut frunza vişinilor, caişilor şi piersicilor, a început să cadă şi frunza merilor, cad merele singure înainte să se coacă şi rămân să se înroşească în iarba arsă de secetă, se înmulţesc de secetă crăpăturile pământului unde a apucat să se cosească, a început să se coacă pentru că au

 • Actualitatea Ultimului bal la Şarpele Roşu* sau dublura de azi a unei Secături cât toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actualitatea Ultimului bal la Şarpele Roşu* sau dublura de azi a unei Secături cât toate zilele

  Iată originalul: „Septembrie retezase brusc ambiţiile verii toride de a se lăţi slinoasă, dincolo de îngăduinţa filelor calendarului, peste Bucureştii ajunşi o mahala, ameţiţi de încăierarea pe ciolan, neruşinată, a coteriei politicianiste, la concurenţă cu vestita, în vechime, păruială a chivuţelor în Piaţa Unirii, fostă de flori, cu fustele în cap şi rostogolită fără perdea în văzul şi în obrazul,

 • Cronică de întâmpinare: „Leagănul cetăţii“ Bucureştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de întâmpinare: „Leagănul cetăţii“ Bucureştilor

  Cinstind memoria personalităţii marelui patriarh Iustinian Marina la 40 de ani de la trecerea acestuia în nefiinţă, la editura Basilica, a apărut în condiţiile grafice de excepţie ale unui fermecător album de artă o nouă monografie consacrată „Leagănului cetăţii“ Bucureştilor, cum numea Nicolae Iorga catedrala cunoscută azi miilor ei de credincioşi, Mănăstirea Radu Vodă.

 • Cine sunt vedetele care au obţinut o distincţie bisericească, printre care şi o fostă Miss România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt vedetele care au obţinut o distincţie bisericească, printre care şi o fostă Miss România

  O serie de vedete din România, din lumea muzicii şi a teatrului, scriitori, personalităţi din administraţia locală şi naţională, dar şi afacerişti au primit o înaltă distincţie bisericească din partea unei Arhiepiscopii din România. Ordinul a fost creat special cu ocazia împlinirii a patru ani de la instalarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Varsanufie ca arhiepiscop al Râmnicului.

 • „Supărările“ lui Zaharia Stancu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Supărările“ lui Zaharia Stancu

  Zaharia Stancu atunci când era preşedinte la Uniunea Scriitorilor şi se supăra - fiindcă „se lăsa” uşor supărat -  şi se afla în birou, începea să strige să-l audă cât mai multă lume:

 • Nici Buna Vestire nu mai este Buna Vestire!?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nici Buna Vestire nu mai este Buna Vestire!?

  Am mai povestit o dată, pe undeva, dincolo de paginile „Jurnalului unui personaj controversat“, că am scris romanul „Crimă pentru pământ“, cu care în 1994 încheiam „Trilogia ţărănească“, pornind de la o ştire modestă apărută în ziarul Adevărul din epocă, care spunea că prima crimă pentru pământ în

 • Viermuiala Ticăloşilor mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viermuiala Ticăloşilor mici

  Când scriam romanul „Ciocoii noi cu bodyguard“, acum mai bine de 15 ani, nu mă gândeam la ecoul pe care îl va avea şi îl are şi astăzi filmul inspirat de el regizorului Şerban Marinescu şi trupei actoriceşti, ultimul mare florilegiu care de atunci, din nefericire, n-a mai putut şi nu mai va putea fi întâlnit pe nicio scenă de teatru, pe nicio peliculă.

 • Jurnalul unui personaj controversat, lectură înaintea intrării la tipar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnalul unui personaj controversat, lectură înaintea intrării la tipar

  Întoarcerea Crăciunului la mijlocul lui februarie - vreau să spun revenirea iernii ca în timpurile normale  cu pustiul nămeţilor şi „geruri siberiene“ - a fost iarăşi pentru noi o surpriză pentru că am aflat despre eveniment cu doar trei zile înainte de a se petrece la proporţiile care nu mai au nevoie de altă subliniere.

Modifică Setările