Stiri despre dinu sararu

  102 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scrisoarea „pierdută”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoarea „pierdută”

  Răsfoind cu ajutorul soţiei (fiind, se ştie, nevăzător) capitolul Corespondenţe din „Jurnalul unui personaj controversat”, am constatat că lipseşte (eroare, fireşte, a redactorului de carte) epistola semnată de Emil Cioran, epistolă la care ţin foarte mult, în urma vizitei la celebrul filosof acasă, în mansarda blocului lângă Teatrul Odeon, unde acesta locuia ca un student.

 • Avangarda #3 - invitat, Dinu Săraru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avangarda #3 - invitat, Dinu Săraru

  Vă invit să citiţi transcrierea podcastului „Avangarda cu Ionuţ Vulpescu”, la care l-am avut ca invitat pe Dinu Săraru.

 • Fulgurante amintiri vânătoreşti ale unor nonagenari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fulgurante amintiri vânătoreşti ale unor nonagenari

  Duminică dimineaţa, pe la 11, am reuşit să-l prind la telefon pe generalul de aviaţie Radu Theodoru, la 98 de ani, de o vitalitate şi de un neastâmpăr tineresc, umilitor pentru toţi nonagenarii care sunt încă pe picioarele lor.

 • O zi de lucru la Slătioara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi de lucru la Slătioara

  A venit vremea şi vremuiala să însemn câteva gânduri despre satul meu Olari 1, cum scrie pe porţile mari ale conacului meu oltenesc.

 • Reamintiri necesare. Christos a înviat!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reamintiri necesare. Christos a înviat!

  Eram la începuturile gazetăriei mele teatrale şi lucram cum nu se putea mai inspirat la teatrul radiofonic, prima mea mare şcoală de teatru, chiar în primăvara anului când cronica mea teatrală radiofonică la „Apus de soare” pe scena Naţionalului mă proiectase în centrul atenţiei.

 • Scriitorul Dinu Săraru s-a
vaccinat anti-COVID
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Dinu Săraru s-a vaccinat anti-COVID

  Scriitorul Dinu Săraru, în vârstă de 89 de ani, s-a vaccinat marţi împotriva virusului COVID-19. Anunţul a fost făcut de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pe pagina de Facebook.

 • Căruţa cu leagăn împărătesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căruţa cu leagăn împărătesc

  O poveste petrecută la Slătioara, în tinereţile mele, m-a urmărit toată viaţa până azi, când eroii ei au intrat toţi, demult, în legendă, iar eu nu mai am niciun martor în afara amintirilor şi acelea şterse de timp ca icoanele din Biserica de lemn de la Cociobi.

 • Mărturisirea unei datorii radiofonice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturisirea unei datorii radiofonice

  Am debutat în jurnalistică, am mai spus, sigur, asta, în urma unui concurs pentru postul de reporter doi sau trei la „Carnetul cultural”, rubrică aparţinând Direcţiei Emisiunilor culturale şi pentru copii şi tineret a Postului de Radio Bucureşti în noiembrie 1950.

 • O scrisoare de rămas bun. Mărturie pentru ziua de Azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O scrisoare de rămas bun. Mărturie pentru ziua de Azi

  Venind la Bucureşti după patru luni de absenţă, surprins la Slătioara de „Starea de urgenţă”, găsesc în cutia poştală două scrisori de la un bun prieten şi coleg de liceu la „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea. Cea de a doua scrisoare la care găsesc firesc cu cale să răspund e din iunie 2020.

 • Îngrijorarea „Excelenţei sale“ Sfertodoctul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îngrijorarea „Excelenţei sale“ Sfertodoctul

  Într-un comentariu de cititor din subsolul articolului „Incredibil şi inacceptabil“, publicat de academicianul celebru Eugen Mihăescu în Cotidianul, un fel de Nae Girimea, şi frizer şi sufirug şi spiţer, pe care l-aş numi „Excelenţa sa“ Sfertodoctul, îşi exprimă, semnând V.V., o înfocată îngrijorare pentru obrazul Academiei.

 • Nu mai sunt ţărani!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu mai sunt ţărani!

  Adevărul adevărat este că ţăranii pe care i-am iubit eu şi pe care i-am descris în cărţile mele – am mai spus asta – nu mai sunt!

 • Barbu Ştirbei, Teatrul cel Mare, Râmnicul şi Vâlcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barbu Ştirbei, Teatrul cel Mare, Râmnicul şi Vâlcea

  Rari sunt cei care mai ştiu că, începând cu Ion Ghica şi până  la Liviu Rebreanu inclusiv,  în biroul directorilor Teatrului Naţional s-a aflat fără nicio lipsă portretul lui Barbu Ştirbei, domnitorul sub care s-a ridicat şi în prezenţa căruia s-a inaugurat Teatrul cel Mare.

 • Un tablou al ipocriziei generalizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tablou al ipocriziei generalizate

  Am citit în ceea ce pentru mine înseamnă un timp record, adică mai puţin de două zile, o carte voluminoasă. Are vreo 700 de pagini, se cheamă „Jurnalul unui personaj controversat. Rememorări provocate de Vartan Arachelian“, îi aparţine lui Dinu Săraru şi a apărut în anul 2019 la editura bucureşteană „RAO“.

 • O lumânare stingheră la căpătâiul unui Mare OM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lumânare stingheră la căpătâiul unui Mare OM

  S-a stins şi a fost înmormântat într-un cvasianonimat – cu excepţia Bisericii – un mare om, apărător şi salvator, cum s-a şi spus, al Bisericilor, un militant unanim recunoscut în epocă al spiritualităţii identitare româneşti.

 • Întâmplări de azi care aşteaptă să fie uitate şi altele de ieri ce merită să fie scoase iar la lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întâmplări de azi care aşteaptă să fie uitate şi altele de ieri ce merită să fie scoase iar la lumină

  Ambiţia mea de a nu lăsa anul acesta singur şi văduv în Ajunul Crăciunului de spuzeala piţărăilor pridvorul casei copilăriei mele de la Slătioara şi al tinereţii mele şi a vieţii mele întregi, căci eu la Bucureşti peste 70 de ani am stat ca la internat, a fost retezată de sfaturile repetate, îngrijorate şi speriate ale celor ce mă îndemnau să nu plec la drum fiindcă sub Munţii Căpăţânii ningea furios şi

 • Cotidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cotidiene

  1. - Vizita celui mai important gazetar politic al nostru de azi, Ion Cristoiu, la Ceremonia inaugurării Cimitirului Militarilor Români de la Asperonsk, ţinutul Krasnodar, dedicat ostaşilor români căzuţi în luptele din Cuban şi Caucaz, între august 1942-octombrie 1943, a dovedit încă o dată prezenţa ziaristului de excepţie la evenimentele cu caracter esenţial pentru un anume timp istoric şi o anume

 • Dinu Săraru lansează „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinu Săraru lansează „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”

  Joi, de la ora 11, la Cafeneaua Capşa, va avea loc lansarea romanului „Marele premiu la Monte Carlo sau dedublarea”, de Dinu Săraru. Alături de autor, vor vorbi directorul editurii Rao- Ovidiu Enculescu, istoricul şi criticul de film Manuela Cernat şi academicianul Ilie Bădescu.

 • Radioul la 90 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radioul la 90 de ani

  RADIOUL la 90 de ani este o SĂRBĂTOARE NAŢIONALĂ; el a fost, cu adevărat, şi a rămas, de-a lungul a 90 de ani, ceasul unei autentice redeşteptări naţionale care a dat, înfruntând atâtea vicisitudini istorice, ORA EXACTĂ a acestei ţări.

 • Tanti Adelina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tanti Adelina

  La începutul celor cincisprezece zboruri spre Israel, dacă stau să mă gândesc bine, la al şaselea cred, cineva din spatele scaunului meu cu o voce caldă de doamnă a spus: „Dumneavoastră aţi scris «Nişte ţărani»“?!

 • O Mare Doamnă a Teatrului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Mare Doamnă a Teatrului românesc

  În „Ura din ochii vulpii – romanul unei mari dezamăgiri“ e vorba de Teatrul Mic - am schiţat sub numele Marea Dirijoare portretul doamnei profesor universitar doctor Cătălina Buzoianu, Marea Doamnă a Teatrului românesc, omagiată zilele acestea la împlinirea vârstei de 80 de ani:

 • Despre prietenie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre prietenie

  Spaţiul relaţiilor interumane din lumea scriitorilor şi artiştilor a fost întotdeauna şi rămâne dominat de amiciţie, care este ca zăpada mieilor primăvara, se topeşte cât ai clipi din ochi.

 • Vremea păcătoasă şi duşmănoasă...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremea păcătoasă şi duşmănoasă...

  Cum seamănă vremea păcătoasă şi duşmănoasă şi schimbătoare bezmetic cu viaţa noastră socială şi politică, aidoma unei oglinzi nefericite a acesteia din urmă şi cum se întinde ea peste toată ţara, începând fireşte cu Bucureştii în care, aşa cum scriam în februarie 2011 la începutul romanului „Ultimul bal la Şarpele roşu“:

Modifică Setările