
Stomatolog: De ce este greşit să ne spălăm pe dinţi imediat după masă
Un medic stomatolog explică de ce este greşit să periem dinţii imediat după masp şi care pot fi consecinţele acestui obicei.
Un medic stomatolog explică de ce este greşit să periem dinţii imediat după masp şi care pot fi consecinţele acestui obicei.
Deşi ne poate părea un detaliu fără mare importanţă, tipul de pastă de dinţi influenţează sănătatea noastră mai mult decât credem, spun specialiştii. Pentru o şi mai bună curăţare, pe piaţă sunt şi aparate care ne ajută şi mai mult să ne îngrijim dantura.
Statul alocă sume derizorii sănătăţii orale, populaţia nu economiseşte pentru servicii stomatologice, iar copiii şi adolescenţii se confruntă cu probleme majore din sfera cavităţii bucale de foarte devreme. Ce spun studiile statistice.
Medicii stomatologi spun că au înregistrat în această peerioadă zeci de apeluri de la pacienţi cu probleme dentare care aveau nevoie de asistenţă de specialitate. Ce se schimbă de astăzi în cabinnete stomatologice şi pentru cât timp.
Un studiu al cercetătorilor americani a descoperit corelaţie între persoanele care nu merg la dentist în mod regulat şi prezenţa crescută a unui agent patogen care cauzează boala parodontală.
Un medic stomatolog din Constanţa vorbeşte despre metodele folosite în România în cazul copiilor care au nevoie de tratament şi în ce condiţii se poate apela la anestezia generală.
Smalţul dentar este unul dintre cele mai dure ţesuturi din corpul uman, care acţionează ca un strat protector pentru dinţii noştri. Cercetătorii au descoperit recent o modalitate de a reface smalţul dinţilor, procesul de degradare fiind considerat până acum ireversibil.
Când bei şi mănânci alimente zaharoase sau amidonoase, nu numai că te hrăneşti pe tine, dar hrăneşti, de asemenea, bacteriile care produc carii şi afectează gingiile. Ceaiurile verzi şi negre sunt recomandate, deoarece conţin polifenoli care interacţionează cu placa bacteriană.
Evită alimentele care pătează dinţii, periază-te după fiecare masa şi ai în vedere soluţiile naturale, dar şi pe cele din cabinetele dentare pentru a obţine un zâmbet strălucitor. Află care sunt secretele dinţior albi de la medicul stomatolog cu competenţă în implantologie Cristian Irimia – de la clinicile ABC Eurodent.
Dantura naturală, sănătoasă şi funcţională riscă să se transforme într-o raritate în România, în contextul în care românii sunt campioni în Europa la pierderea dinţilor, potrivit statisticilor. Medicul Florian Obădan, doctor în ştiinţe medicale, vine la Adevărul Live să ne ofere soluţiile cele mai eficiente după pierderea unuia sau mai multor dinţi.
Cine poate beneficia de un implant dentar şi cine are contraindicaţie, care sunt etapele de execuţie şi cum se face intervenţia propriu-zisă poţi citi în cele ce urmează.
Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, doctor în ştiinţe medicale, specialist în chirurgie dento-alveolară şi implantologie orală, explică de ce militează pentru păstrarea dinţilor pacienţilor pe care-i tratează în defavoarea unor câştiguri mai mari cu implanturi dentare şi când este cu adevărat indicată procedura „dinţi într-o zi“.
Anchetatorii au reluat, miercuri, verificările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, acolo unde acesta a spus că a ucis două tinere, sperând că vor găsi noi probe care să elucideze cazul.
Un cunoscut medic stomatolog din Buzău a analizat fotografia în care apar dinţii găsiţi în butoiul unde se crede că suspectul Gheorghe Dincă ar fi incinerat rămăşiţe umane şi este aproape sigur că sunt dinţi umani, care ar putea proveni de la două persoane.
Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, specialist în chirurgie dento-alveolară şi implantologie orală, vine la Adevărul Live să demonteze miturile implanturilor în orice condiţii şi la preţuri derizorii.
Cauzele respiratiei urat mirositoare sunt numeroase si, de obicei, fiecare persoana sufera de aceasta afectiune la un moment dat in viata. De cele mai multe ori, insa, cauzele sunt usor de identificat si de corectat. Exista totusi si cazuri in care este indicat consultul unui doctor specialist pentru identificarea exacta a cauzelor.
Această afecţiune este localizată la nivelul gingiei şi a osului parodontal, elemente anatomice cu rol de menţinere a dintelui în alveolă. Această boală are mai multe etape, debutând cu o simplă inflamaţie a gingiei şi ajungând la pierderea dinţilor.
Statisticile arată că România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de pastă pentru igiena dentară. Un român consumă pe an doar un tub şi jumătate de pastă de dinţi. În judeţul Botoşani, sunt români care nu s-au spălat niciodată pe dinţi sau care preferă sarea, bicarbonatul şi ceaiul de muşeţel, în cel mai bun caz.
Tehnologiile pentru îndreptarea danturii au evoluat foarte mult, astfel că în prezent există aparate dentare personalizate atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, care nu incomodează şi cu efecte benefice pe termen lung. Ne explică de ce e nevoie de îndreptarea danturii şi cum se poate realiza corect dr. Anca Oltean, medic primar ortodont.
Părinţii se entuziasmează imediat ce apar primii dinţişori ai copilului, însă încep să se şi întrebe cum să aibă cât mai bine grijă de dantură micuţului, cum să procedeze cu periajul şi de la ce vârstă trebuie început.
Deşi suntem învăţaţi că este important să clătim bine cavitatea bucală după periere, există voci care susţin că în acest mod sunt îndepărtate fluide ce ar trebui lăsate să protejeze smalţul dinţilor. Specialiştii vorbesc despre cele mai comune obiceiuri ce duc la deteriorarea dinţilor.
Istoricul familial, stilul de viaţă, problemele digestive unele medicamente şi schimbări de greutate se numără printre factorii de risc ai osteoporozei.
Aspirina se numără printre cele mai ieftine medicamente. Obişnuim să o luăm atunci când avem dureri de cap, musculare sau febră. Este ea atât de inofensivă pe cât pare? În ultimii ani, miturile despre aspirină au început să fie demontate rând pe rând. Care sunt aceste mituri despre aspirină şi care este realitatea?
Preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din judeţul Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, susţine că medici falşi din Ucraina vin în satele din Bucovina ca să facă tratamente stomatologice, la cerere, în gospodăriile oamenilor.
Spălatul pe dinţi este principalul mod prin care ne putem asigura o igienă orală corespunzătoare, cu dinţi frumoşi şi puternici şi gingii sănătoase. Dacă periajul nu este unul corect, efectele pot fi total neplăcute.
Pentru „un zâmbet de revistă” nu este destul să periezi dinţii sau să mergi la stomatolog pentru albirea acestora. Dantura este oglinda a ceea ce mâncăm, spun specialiştii.
Secreţia deficitară de salivă poate duce la dezechilibre semnificative, sănătatea dentară fiind afectată cel mai grav.
Chiar dacă ne spălăm pe dinţi de trei ori pe zi, chiar dacă mergem periodic la stomatolog, trebuie să avem grijă şi ce alimente consumăm, întrucât acestea influenţează direct sănătatea dinţilor şi duc la formarea cariilor. Medicul pedodont Artur Ciobanu ne spune care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim şi care sunt cele pe care le putem consuma fără grijă.
Între sănătatea danturii şi modul în care ne alimentăm este o legătură extrem de strânsă. Medicul Anca Nicolae ne explică de ce e bine să avem pauze între mese în care să nu mâncăm chiar nimic, cum ar trebui să arate meniul zilnic şi când să mâncăm fructe.
Se cunosc destul de puţine lucruri despre implanturile dentare, motiv pentru care unele persoane se feresc să apeleze la acest procedeu stomatologic fără să ştie că are cea mai mare rată de succes faţă de orice altă soluţie de înlocuire a dinţilor orginali. Cu ajutorul specialiştilor de la o clină din Râmnicu Vâlcea, am rezumat care sunt lucrurile mai puţin cunoscute despre implantul dentar.