Stiri despre dinti

  178 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum scăpăm de durerile atroce de dinţi până ajungem la medicul stomatolog. De unde „extragem“ cu uşurinţă eugenolul, analgezicul natural extrem de eficient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scăpăm de durerile atroce de dinţi până ajungem la medicul stomatolog. De unde „extragem“ cu uşurinţă eugenolul, analgezicul natural extrem de eficient

  Trucuri despre cum poţi scăpa pe termen scurt de durerile dentare ne-au fost dezvăluite de un medic specialist. Potrivit acestuia, există o serie de soluţii care ne pot ajuta să suportăm durerea dentară, una dintre cele mai insuportabile suferinţe, până ajungem la cabinetul stomatologic. Ele nu trebuie să excludă, însă, vizita la medic.

 • Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor

  Pe lângă îngrijirea orală, este important să se acorde atenţie şi alimentaţiei, pentru a menţine dinţii sănătoşi. Sunt câteva alimente foarte bune pentru dantură, însă şi alte câteva care îi afectează, provocând inflamaţie şi durere.

 • Albirea dentară ca la carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albirea dentară ca la carte

  O dantură frumoasă şi îngrijită reprezintă cartea de vizită a fiecărui om. Un zâmbet încrezător îi cucereşte din prima clipă pe cei din jur şi spune despre tine că eşti un om deschis. Însă, cum nu toată lumea se poate lăuda cu o dantură impecabilă, mai ales din punct de vedere al culorii, poţi recurge la metodele menite să redea albul dinţilor.

 • 5 situaţii în care ai nevoie de un implant dentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 situaţii în care ai nevoie de un implant dentar

  Lipsa unuia sau a mai multor dinţi este una din cele mai neplăcute şi des întâlnite probleme stomatologice, ce creează nu doar disconfort la masticaţie şi dezavantaje estetice, ci afectează, pe termen lung, întreaga dantură, prin resorbţia osului alveolar în zonele respective.

 • Complicaţiile implantului dentar şi cum pot fi evitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complicaţiile implantului dentar şi cum pot fi evitate

  Când ai nevoie de o soluţie de protezare, decizia pacienţilor pentru un anumit tip de implant poate fi greu de luat, fie din cauza timpului, a costurilor, fie din cauza eforturilor ce implică procedura de implantare. Chiar şi aşa, atunci când te-ai hotărât că este momentul să îţi pui un implant dentar, trebuie să cunoşti riscurile pentru a şti cum să le eviţi eficient. Iată cele mai comune complicaţii şi cum pot fi preîntâmpinate.

 • Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor

  Cu siguranţă şi ţie ţi-a spus medicul stomatolog să eviţi anumite alimente, pentru că ele fac rău dinţilor. Nu-i aşa? Dar mulţi dintre noi nu am acordat atenţie celor spuse şi am continuat să mâncăm popcorn, seminţe, ciocolată, fructe uscate etc. Şi care a fost rezultatul? Am ajuns din nou la cabinetul de stomatologie din cauza unei dureri insuportabilă de dinţi.

 • De ce vrea medicul să îţi
scoată dinţii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vrea medicul să îţi scoată dinţii?

  Una dintre cele mai frecvente şi, totodată, controversate probleme legate de tratamentul ortodontic, cu care toţi medicii specializaţi în ortodonţie se confruntă în tratamentul adulţilor, este extracţia dinţilor. În anumite situaţii, aceşti dinţi, deşi sănătoşi, trebuie eliminaţi pentru ca tratamentul ortodontic să aibă succes.

 • Cum să îţi albeşti dinţii natural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să îţi albeşti dinţii natural

  Există mulţi factori care afectează sănătatea dinţilor şi îi pătează, printre care cafeaua, ceaiul, băuturile calde, vinul roşu şi fumatul. Dar mâncând fructe şi legume, vei reuşi să previi afecţiunile orale şi să îţi menţii dinţii albi.

 • Beneficiile faţetelor dentare de la A la Z cu dr. Jona Yousif
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile faţetelor dentare de la A la Z cu dr. Jona Yousif

  Un zâmbet frumos este cartea de vizită a fiecărui om, dar, din păcate, obiceiurile alimentare, moştenirea genetică şi stilul de viaţă pot afecta calitatea şi aspectul dinţilor în timp. Faţetele dentare te pot ajuta să obţii un zâmbet perfect, dar şi sănătos. Doctorul Jona Yosif te ajută să descoperi dacă sunt potrivite pentru tine!

 • Semne că ai o sănătate de fier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că ai o sănătate de fier

  Sănătatea trebuie să fie pe primul loc pentru toţi oamenii. De aceea, acordă atenţie tuturor simptomelor care apar în timp, deoarece astfel poţi preveni dezvoltarea diferitelor afecţiuni. Dar, în acelaşi timp, există câţiva indicatori care ne spun că starea noastră de sănătate este bună.