Stiri despre dilema

  60 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dilema românilor din Italia - să vină sau nu în ţară de teama Covid: „Paranoia este un inamic comparabil cu virusul însuşi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dilema românilor din Italia - să vină sau nu în ţară de teama Covid: „Paranoia este un inamic comparabil cu virusul însuşi“

  Discuţii aprinse pe grupurile de români de pe reţelele sociale după ce 11 localităţi din Italia au intrat în carantină, doi oameni au murit iar numărul de îmbolnăviri a ajuns la 130. Cei care şi-au manifestat intenţia de a reveni în ţară de teama COVID-19 sunt aspru criticaţi chiar de alţi români stabiliţi în Italia.

 • Falsa dilemă a PSD:
reducerea cheltuielilor bugetare sau alegerile prezidenţiale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Falsa dilemă a PSD: reducerea cheltuielilor bugetare sau alegerile prezidenţiale?

  O dilemă falsă, pentru că profitorii care beneficiază de actualele cheltuieli bugetare, exagerate, sunt mult mai puţini în comparaţie cu cei care ar saluta o astfel de măsură. Înţeleg că Dăncilă este prizoniera „nobililor” locali, dar aceştia şi rudele, amantele, toţi cei care profită din banii bugetului reprezintă o cantitate neglijabilă din numărul total de alegători.

 • Omul fără dileme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul fără dileme

  La început de an şi după 25 de ani de apariţie a Dilemei, ne putem întreba, în mod legitim, în ce măsură contextul de azi justifică, la fel cu cel din 1993, existenţa acestui tip de publicaţie şi a titlului ei. Pentru a-l însoţi pe cititor în eventuala căutare a unui răspuns, reproduc mai jos un text „programatic“ de-acum peste 25 de ani. Senzaţia mea este că sîntem, în continuare, „actuali“.

 • Dileme despre
prostul din mine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dileme despre prostul din mine

  Recitesc filozofie clasică şi mă surprinde faptul să redescopăr că mai am resurse nelimitate de prostie. Nu numai o parte din articolele mele mai vechi mi se par proaste, dar aş vrea să pot rescrie şi unele mai recente.

 • Politica monetară: o ipoteză implauzibilă şi o dilemă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica monetară: o ipoteză implauzibilă şi o dilemă

  Inflaţia scăzută persistă în ţările industrializate deşi există revenire economică şi şomajul în nu puţine ţări a scăzut mult; şi în numeroase economii emergente inflaţia scade. Cauzele inflaţiei persistent scăzute sunt lanţurile de producţie globale, schimbările tehnologice, scăderea puterii de negociere a forţei de muncă în distribuţia venitului total (PIB), demografia etc.

 • Înviere sau reîncarnare? Detaliile unei dileme străvechi, care aprinde imaginaţia oamenilor şi-i întărâtă pe teologi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înviere sau reîncarnare? Detaliile unei dileme străvechi, care aprinde imaginaţia oamenilor şi-i întărâtă pe teologi

  În vreme ce adepţii reîncarnării cred că există un număr finit de suflete, care trăiesc o infinitate de vieţi într-o infinitate de trupuri (inclusiv în formă animală), adepţii învierii spun că există o infinitate de suflete care îşi trăiesc viaţa trupească o singură dată, după care se întorc la Domnul. Bizar este că 63% dintre români cred şi în înviere, şi în reîncarnare.

 • O dilemă: fotbalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dilemă: fotbalul

  Suntem în plină euforie fotbalistică. Sperăm, luptăm, suferim, căutăm vinovaţi, ne investim patetic în fiecare meci, în fiecare fază. Nu sunt competent în materie, dar am găsit, în arhiva mea, un text pe care l-am scris acum aproape 22 de ani şi care mi se pare de un oarecare haz contextual. (Apropo şi de micul război dintre ruşi şi englezi, consumat pe străzile Marsiliei).

 • Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea

  În cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 23 de ani de la înfiinţarea revistei „Dilema“, desfăşurată în seara de 11 februarie, la Le Château, a fost anunţat câştigătorul trofeului „Omul cu dileme – 2016“, în persoana filozofului, eseistului şi publicistului Andrei Cornea. „Nu-mi plac oamenii care ştiu tot, care au numai certitudini, nu şi dileme“, spune laureatul.

 • Andrei Cornea e omul anului pentru „Dilema“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Cornea e omul anului pentru „Dilema“

  În cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 23 de ani de la înfiinţarea revistei „Dilema“, desfăşurată în seara de 11 februarie, la Le Château, a fost anunţat câştigătorul trofeului „Omul cu dileme – 2016“, în persoana filozofului, eseistului şi publicistului Andrei Cornea.

 • „La Dilema,
anecdota primează!“ Cei trei redactori-şefi ai revistei,
împreună în studioul Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „La Dilema, anecdota primează!“ Cei trei redactori-şefi ai revistei, împreună în studioul Adevărul Live

  Elena Ştefoi, Mircea Vasilescu şi Sever Voinescu s-au reunit pentru prima oară în studioul Adevărul Live, cu ocazia aniversării a 23 de ani de la primul număr al revistei. Ei au trasat începuturile legendarei reviste, dar au şi deplâns faptul că nu se mai află printre noi oameni ca Zigu Ornea, Alex. Leo Şerban, Magdalena Boiangiu sau Tita Chiper.

 • Anul Nou la Dilema Veche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Nou la Dilema Veche

  Săptămînalul „Dilema” s-a născut în 1993, cu un program care, în epocă, suna foarte antipatic: voia să înlocuiască partizanatul gata-făcut cu reflecţia, opţiunea pătimaşă, cu aderenţa calmă la realitate. Şi, mai ales, cultivarea isterică a „absolutului”, cu evaluarea lucidă a faptelor. Pe vremea aceea, trebuia să fii ori al lui Iliescu, ori al opoziţiei.

 • Mircea Vintilă e protagonist în primul spectacol
de folk şi film
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Vintilă e protagonist în primul spectacol de folk şi film

  Mircea Vintilă şi trupa Brambura aduc capitala Bucureşti în cealaltă capitală, Alba Iulia. Artiştii vor spune „Povesci din Bucuresci“ în prima zi a Festivalului Dilema veche, organizat în perioada 21-23 august, în „cetatea eternă“ din inima Transilvaniei. Spectacolul începe la ora 21.00, în Piaţa Cetăţii, iar intrarea este liberă.

 • FOTO Primii 22 de ani ai revistei „Dilema”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Primii 22 de ani ai revistei „Dilema”

  Trecerea primilor 22 de ani de viaţă ai revistei "Dilema" a fost marcată printr-un eveniment organizat la Casa Artmark, joi, 22 ianuarie, în prezenţa nu doar a membrilor redacţiei revistei, dar şi a colaboratorilor ei mai vechi sau mai noi.

 • VIDEO Pufulica TVR, oaia
discriminatorie a americanilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Pufulica TVR, oaia discriminatorie a americanilor

  Pufulica de la TVR 3 a cam făcut-o...de oaie, prin colindul antisemit. Amenda CNA, reacţiile prompte ale diverselor instituţii, inclusiv a BOR, dar şi o posibilă amendă şi din partea CNCD sunt perfect justificate. Scuzele prezentate de TVR sunt şi ele binevenite şi, sper, învăţătură de minte pe viitor.

 • 60% din părinţi au recunoscut că-şi spionează odraselele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  60% din părinţi au recunoscut că-şi spionează odraselele

  Şase din zece părinţi recunosc că verifică în mod regulat emailurile, mesajele de pe telefon, dar şi de pe Facebook, ale odraslelor, arată un studiu nou. Ceilalţi 40% nu vor să recunoască, dar nici nu neagă imixtiunile lor în intimitatea copiilor.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Blestemul lui Caragiale sau Pentru contra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Blestemul lui Caragiale sau Pentru contra

  N-am să insist asupra ,,subiectului,,, sintagma a intrat în folclor iar actualitatea noastră politică este pe cale să o şi legifereze, curând;  în orice caz perenitatea acestui PENTRU  CONTRA  s-a instalat la temelia doctrinei noastre politice care ne ajută să supravieţuim istoric, condamnaţi definitiv la tranzacţionism şi la flexibilitatea laşă a coloanei vertebrale.

 • „The Jerusalem Post”: dilema Israelului este Peninsula Sinai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Jerusalem Post”: dilema Israelului este Peninsula Sinai

  Prezenţa tot mai accentuată în Sinai a grupurilor teroriste ameninţă securitatea naţională a Israelului, însă, spre deosebire de Fâşia Gaza, Israelul nu poate duce o campanie deschisă de antiterorism pe teritoriul suveran egiptean.

Modifică Setările